Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γκάζι new age: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη αγαπημένη μας γειτονιά!

31 Οκτωβρίου 2017 11:40
Γκάζι new age: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη αγαπημένη μας γειτονιά!

Δυτικά της Πειραιώς και κάτω από την Ιερά Οδό απλώνεται η «συνοικία της διασκέδασης» το Γκάζι! Το όνομα του παραπέμπει στο εργοστάσιο φωταερίου που λειτουργούσε από το 1862 έως το 1984 και σήμερα στεγάζει την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έναν πολύ σημαντικό πολιτιστικό πολυχώρο. Στις αρχές του 20ού αιώνα δεν είχε καθόλου καλή φήμη , καθώς ήταν γεμάτη με φτωχόσπιτα και οίκους ανοχής.

Από το 1967 ξεκίνησε η εγκατάσταση Ελλήνων μουσουλμάνων, ενώ εν συνεχεία άνοιξαν πολλά συνεργεία. Σταδιακά εμφανίστηκαν λίγα «ψαγμένα» μαγαζιά, τα οποία αρχικά ανακάλυψε η πρώτη gay αθηναϊκή κοινότητα, ώσπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και κυρίως με την άφιξη του σταθμού του μετρό «Κεραμεικός», το Γκάζι γέμισε cafes, bars, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία αλλά και live σκηνές, χώρους τέχνης, και η περιοχή έγινε σημείο αναφοράς. Ωστόσο η υπερβολική συγκέντρωση μαγαζιών στην περιοχή, έπληξε τον αρχικά alternative και hidden χαρακτήρα της, μετατρέποντας την σε mainstream πιάτσα. Παρ'ολα αυτά, το Γκάζι τελευταία βρίσκει και πάλι την ισορροπία του με ποιοτικές επιλογές οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα.

Flamme Rouge

Για περισσότερα δείτε εδώ

Λάιμ Bistro

Για περισσότερα δείτε εδώ

Happy Cheesecake



Καινοτόμα ιδέα και concept που δημιουργήθηκε σε ένα μικρό όμορφο χώρο επί της Κωνσταντινουπόλεως. Οπως αποκαλύπτει και το ονομά του, σερβίρει ολόφρεσκα cheesecake (αποκλειστικά) σε 8 (προς το παρόν) διαφορετικές γεύσεις, με την original αμερικάνικη συνταγή τους, που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο εντός!
(Κωνσταντινουπόλεως 60)

A little taste of home

Για περισσότερα δείτε εδώ

Ψ...αrt

Για περισσότερα δείτε εδώ

Μαστιχα +



Πάνω στην κεντρικότατη Βουτάδων, στην πλατεία το Mastiha+ meze bar έκανε την εμφανισή του μόλις λίγους μήνες πριν. Αρχικά τραβάει το βλέμμα ο ευχάριστος, φωτεινός και χρωματιστός χώρος του με τα εξωτερικά τραπεζάκια του να γίνονται ανάρπαστα ενω μας αρέσει πολύ το concept του, ένα αυθεντικό all day μεζε- μπαρ σε vintage style που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα και αποστάγματα.

Καθημερινά θα απολάυσετε εκτός από ποιοτικό καφέ, φρεσκότατους σπιτικούς μεζέδες και signature cocktails με βάση τα ελληνικά αποστάγματα (ούζο, τσίπουρο, μαστίχα, κρασί και ελληνική βότκα) και μάλιστα σε τιμές που θα σας εκπλήξουν! Highlight το hipster rooftop, στην ταράτσα του κτηρίου,το οποίο ναι μεν δεν έχει ανοίξει ακόμα (θα ανοίξει το Πάσχα) αλλά εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να ανέβουμε!



Ουσιαστικά είναι ένα cocktail bar που συνδυαστικά θα σερβίρει και κάποιες γευστικές προτάσεις διαφορετικού μενου. Εκτός των υπηρεσιών η θέα είναι πραγματικά εκθαμβωτική ενώ ένα από τα πιο γνωστά γκράφιτι της Αθήνας κοσμεί την μια πλευρά του χώρου!

(Βουτάδων 48, Γκάζι, τηλ. 210 3464259)

Hookaholic Anatolian Loung

Για περισσότερα δείτε εδώ

Όμικρον Δυο

Για περισσότερα δείτε εδώ

Gazi College

Για περισσότερα δείτε εδώ

The Kudu Workshop

Για περισσότερα δείτε εδώ

Gazarte

Για εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας στον γνωστό πολυχώρο με την πανοραμική θέα και πολλά events και πολιτιστικά δρώμενα!

Hoxton

Κλασσική αξία για καφέ ή ποτό σε ένα art center που εστιάζει την σύγχρονη και contemporary διασκέδαση.

Tramp

Για περισσότερα δείτε εδώ

Κανέλλα

Ένα από τα πιο γνωστά και γευστικά με ανοιχτή κουζίνα και πιστούς θαμώνες. Θα απολαύσετε καλομαγειρεμένο φαγητό της μαμάς παρέα μα φρέσκο ζυμωτό ψωμί και εκλεκτό χύμα κρασί.

Cartone

All day cafe bar restaurant ιδανικό από το πρωί για καφέ μέχρι αργά για ποτό, ενώ πολύ γευστικές είναι και οι προτάσεις μεσογειακής κουζίνας του μενού του.

Shamone

Για cocktails και dance διάθεση στο θεατραλέ περιβάλλον του δημοφιλούς bar club restaurant, που πρόσφατα ανακαινίστηκε και έχει καθιερωθεί ως icognito στέκι για celebrities της πόλης.

Lazy Bulldog Pub

Για περισσότερα δείτε εδώ

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share