Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9ο Greece Race for the Cure: Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

29 Σεπτεμβρίου 2017 18:15
9ο Greece Race for the Cure: Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Με σύνθημα «Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε», γυναίκες, άνδρες και παιδιά θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη γιορτή, μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης με συγκίνηση, δυναμισμό και μοναδική ατμόσφαιρα.

Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen®, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πρόκειται για συμβολικό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού. Η Φαίη θα είναι εκεί για να παρουσιάσει την εκδήλωση.

Από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει τη νόσο αλλά και για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Δρομείς και περιπατητές, με διαφορετική ώρα εκκίνησης, θα συμμετέχουν σε 2 διαφορετικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας, στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Greece Race for the Cure®: Η 2η μεγαλύτερηδιοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως

Το Race for the Cure® είναι ένας αγώνας – θεσμός στον παγκόσμιο χάρτη και πραγματοποιείται σε 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, το GreeceRace for the Cure® είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως, με συμμετοχή σχεδόν 31.000 χιλιάδων ατόμων για το 2016, που ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή;

Οι εγγραφές έληξαν 25 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφές τελευταίας στιγμής θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, 12-6 μμ αποκλειστικά για τον περίπατο των 2km και αποκλειστικά για ατομικές συμμετοχές.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: Δράσεις για την προαγωγή της Υγείας στο Ζάππειο

Το Σάββατο 30/9 πριν τον αγώνα, θα είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο πολλές παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τις 12μμ έως τις 6μμ : κλινικός έλεγχος μαστού από ειδικευμένους γιατρούς του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, προπόνηση για τον αγώνα της Κυριακής, zumba, yoga και παιδικό πρόγραμμα!

Κυριακή 1 Οκτωβρίου: Η ημέρα του αγώνα

  • Έναρξη διοργάνωσης: 9πμ
  • Εκκίνηση αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων: 10 πμ
  • Εκκίνηση περιπάτου 2 χιλιομέτρων: 11:20 πμ

Ουσιαστικό αποτέλεσμα του Greece Race for the Cure®

Μέσω του Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει την ασθένεια και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Aπό τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure 2016, καταφέρνουμε τα εξής για το 2017:

  • 832 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέσα από το Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Προληπτικού Ελέγχου Μαστού για Νέες Γυναίκες 20-39 ετών, που περιλαμβάνει κλινική εξέταση και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.
  • 36 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Γονιδιακού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και πρώτου βαθμού συγγενείς τους.
  • 70 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού συμμετείχαν στις Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξηςστους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
  • 900 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς Πανελλαδικά.
  • 132 γυναίκες έλαβαν δωρεάν νομικές συμβουλές μέσα από το Πρόγραμμα έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, το οποίο στελεχώνεται από Νομικό Σύμβουλο.
  • 130 ασθενείς έλαβαν δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια από διατροφολόγο και αισθητικό μέσα από το Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.
  • 30 επαγγελματίες υγείας θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας.
  • 1 ερευνητής θα χρηματοδοτηθεί για επιστημονική έρευνα για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα
  • Υλοποιείται το Πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών και δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα.
  • Συνεχίζεται η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης, με 1200 κλήσεις από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού σε όλη την Ελλάδα.

Δήλωση Προέδρου “Άλμα Ζωής», κας Κλεοπάτρας Γαβριηλίδου

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, δηλώνει:

«Πλησιάζει η ημέρα που γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Φέτος, το σύνθημά μας είναι Τρέξε, Γιόρτασε, Στήριξε.

«Τρέξε» γιατί χιλιάδες κόσμου έρχονται στο Ζάππειο και βγαίνουν στο δρόμο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας.

«Γιόρτασε» γιατί όλες εμείς οι γυναίκες, που έχουμε βιώσει την ασθένεια του καρκίνου του μαστού είμαστε εδώ με τους δικούς μας ανθρώπους, ζωντανό παράδειγμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.
«Στήριξε» γιατί υπάρχουν γυναίκες που δίνουν τώρα των αγώνα τους. Γιατί ο αγώνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού δεν διαρκεί μόνο μία ημέρα, συνεχίζεται όλο το χρόνο και μπορεί να συμμετέχει κανείς σε αυτόν με κάθε τρόπο, ακόμα και αν δεν είναι μαζί μας στο Ζάππειο.

Φέτος, έχουμε φτάσει πια να είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος αγώνας Race forthe Cure® παγκοσμίως και αυτό οφείλεται στον κόσμο που μας έχει αγκαλιάσει με τόση αγάπη».

Σας περιμένουμε στο 9ο Greece Race for the Cure®! »

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share