Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εκδήλωση για τα 7 χρόνια του θεσμού της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

29 Σεπτεμβρίου 2017 14:25
Εκδήλωση για τα 7 χρόνια του θεσμού της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Διοργανωτές το Ε.Β.Ε.Α. και ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών

"Υποχρεωτική διαμεσολάβηση - Η μεγάλη τομή" είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017 στις 18:00 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) και ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.), με αφορμή την συμπλήρωση 7 χρόνια από τη θεσμοθέτησης της διαμεσολάβησης στην χώρας μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Α. (αμφιθέατρο Ερμής) επί της οδού Ακαδημίας 7. Κατά τις εργασίες της εκδήλωσης θα συζητηθεί η πορεία και η εξέλιξη του θεσμού της διαμεσολάβησης, σε σύγκριση με το παράδειγμα της Ιταλίας που υιοθέτησε την υποχρεωτικότητά της.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών και πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολάβησης Λάμπρος Κοτσίρης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των: 1) Leonardo D’ Urso, συνιδρυτή του ADR Center και εμπειρογνώμωνα σε θέματα διαιτησίας για το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση,
2) Ιωάννη Τέντε, πρώην εισαγγελέα Αρείου Πάγου και πρώην εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς,
3) Δημήτρη Μελίδη, νομικού συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης και
4) Βένιας Παπαθανασοπούλου, δικηγόρου – διαμεσολαβήτριας, εκπροσώπου του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Ε.Β.Ε.Α.

Ο γενικός γραμματέας του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. Νικόλας Κανελλόπουλος θα είναι ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του
Κέντρου Διαμεσολάβησης Ε.Β.Ε.Α. και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect Ε.Β.Ε.Α.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής στην εν λόγω εκδήλωση, είναι διαθέσιμο το ακόλουθο link: http://www.opemed.gr/?p=3643
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share