Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για να πιεις το ποτό σου γύρω από το Σύνταγμα!

11 Σεπτεμβρίου 2017 21:40
Τα 5 καλύτερα μαγαζιά για να πιεις το ποτό σου γύρω από το Σύνταγμα!

Σε ακτίνα μικρότερη των 200 μέτρων από την πλατεία Συντάγματος, κρύβονται τα πιο στιλάτα μπαρ της πόλης, wine bar με καταπράσινα αίθρια, μπαράκια με τους καλύτερους καταλόγους κοκτέιλ και πεζόδρομοι με τα πιο απολαυστικά happy hour του κέντρου. Ανακαλύψτε τα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια και σχέσεις: Ποια ερωτεύονται τους φίλους τους;

42

Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 6948242455

Δέρμα και σκουρόχρωμο ξύλο, ατμοσφαιρικός φωτισμός, ωραίες jazz και world μουσικές και, όσο ακόμα είναι καλοκαίρι, ένα πεζοδρομάκι σαν αυλή, πάντα γεμάτη, είναι το σκηνικό σε ένα από τα πιο στιλάτα μπαρ του κέντρου. Η λίστα των κοκτέιλ ανανεώνεται συνεχώς από έμπειρους mixologists και οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-10€ - το απλό ποτό στα 7€.

Peek A Bloom

Λέκκα 14, τηλ: 21 0321 9000

Από την ομάδα του Mind the Cup, του café που συμπεριλήφθηκε σε αφιέρωμα του Buzzfeed ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου, άνοιξε πρόσφατα στο σοκάκι της Λέκκα το Peek A Bloom, που ανοίγει από νωρίς με έμπειρους baristi για καλό καφέ και μένει στις επάλξεις ως αργά, όταν την σκυτάλη παίρνουν οι mixologists για να μας σερβίρουν σούπερ signature cocktails με βάση το αψέντι, αλλά και πιο κλασικές επιλογές. Σημειώστε ότι οι πάγκοι της στοάς είναι ό,τι πρέπει και για brunch – η κουζίνα λειτουργεί ως τις 20.30 με υγιεινές επιλογές για τσιμπολόγημα.

The Bank Job

Κολοκοτρώνη 13, τηλ: 6940634363

Ψηλά στην Κολοκοτρώνη, εκεί που κάποτε γινόταν η καταμέτρηση των χρημάτων της Γενικής Τράπεζας, το Bank Job μας προτείνει… ριφιφί με αλκοόλ. Ο χώρος έχει - το τόσο αγαπητό τα τελευταία χρόνια - βιομηχανικό design, οι μουσικές είναι groovy και τα κοκτέιλ εξαιρετικά και ευφάνταστα.

Μάλιστα, για το τέλος του καλοκαιριού, το Bank Job μας επιφυλάσσει νέα ταξίδια, με έναν κατάλογο κοκτέιλ σε μορφή διαβατηρίου – ταξιδέψτε για παράδειγμα ως το Louisville με Woodford bourbon, μπανάνα, χαμομήλι, μέλι και σοκολάτα ή δοκιμάστε το Back to Roots με Roots Herb, Campari, λικέρ φουντούκι και tonic και θα μας θυμηθείτε. Οι τιμές ξεκινούν από τα 8€.

Blue Bird

Ηπίτου 4, τηλ: 2103249616

Ο πεζόδρομος της Ηπίτου είναι πλέον από τις πρώτες επιλογές που έρχονται στο μυαλό των Αθηναίων όταν βρίσκονται κοντά στο Σύνταγμα και ψάχνουν να αράξουν κάπου για χαλαρό ποτό. Στα τραπεζάκια μπροστά από την μπορντό τζαμαρία, σε ένα σκηνικό που θυμίζει μπιστρό, το Blue Bird παίζει jazz-funk μελωδίες και σερβίρει τα κλασικά, καλοφτιαγμένα του κοκτέιλ σε τιμές happy hour από τις 19.00 ως τις 21.00 (καθημερινά εκτός Κυριακής, στα 6,50€).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός Σκορδά - Λιάγκα: Οι αντιρρήσεις της Φαίης στην πρώτη συνάντηση για το διαζύγιο που φέρνουν τα πάνω - κάτω! Τι έγινε πίσω από τις κάμερες;

By the Glass

Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, τηλ.: 210 3232560
Ένας μικρός ατμοσφαιρικός εσωτερικός χώρος, μια στιλάτη στοά, αλλά και τραπεζάκια και πάγκοι έξω, ανάμεσα στις φυλλωσιές συνθέτουν την εικόνα του ανανεωμένου By The Glass, ιδανική επιλογή αν ψάχνετε για wine bar κοντά στο Σύνταγμα. Και δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες επιλογές ελληνικών κρασιών (πάνω από 50 εκ των οποίων σερβίρονται by the glass σε διαφορετικά μεγέθη ποτηριών). Εδώ βρίσκουμε και ποικιλία από επιλεγμένες μπύρες ελληνικής μικροζυθοποιίας, αλλά και μενού φαγητού που ταιριάζει απόλυτα με τα κρασιά της λίστας, για στιλάτο δείπνο στο αίθριο – ή μια λίστα brunch που σερβίρεται ως τις 18.00 για το απαραίτητο τσιμπολόγημα μαζί με το κρασί. Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από τα 3,50€.

πηγή: msn.com

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share