Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Νέα Σμύρνη είναι στα καλύτερά της! - Γιατί όταν λέμε «πλατεία» εννοούμε μια! (Photo)

8 Σεπτεμβρίου 2017 11:20
Η Νέα Σμύρνη είναι στα καλύτερά της! - Γιατί όταν λέμε «πλατεία» εννοούμε μια! (Photo)

Κυριακή μεσημεράκι. Αρχές Σεπτεμβρίου και πολλοί έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους.

Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και η Νέα Σμύρνη έχει ξαναμπεί στους ρυθμούς του καμαριού της πόλης, της ομάδας του Πανιωνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Αποχώρηση - έκπληξη από την εκπομπή της Τατιάνας! Την άφησε και πάει στην Μενεγάκη (photos)

Η πόλη και η ομάδα ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένες. Αν βρεθείς ποτέ στην πλατεία την ημέρα του αγώνα θα το καταλάβεις.

Οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι (με την καλή έννοια), και όλοι, μα όλοι, ρωτούν για τον Πανιώνιο. Έστω κι αν υποστηρίζουν κάποια άλλη ομάδα...

Η πλατεία είναι γεμάτη από κόσμο. Παιδιά που παίζουν μπάλα, αναζητώντας λίγη σκιά στο απομεσήμερο και δίπλα οι καφετέριες και οι ταβέρνες να μην έχουν ούτε μια άδεια καρέκλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γόβα με... τσαρούχι: Συνοδέψαμε τον Μακρόν και την σύζυγό του στην Αθήνα και σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες που δεν έδειξαν οι κάμερες! (photos)

Το «Coffee Avenue» είναι γεμάτο και κατηφορίζοντας ψάχνεις να κάτσεις όπου να ‘ναι. Κάνεις τον κύκλο και φτάνεις στον γνωστό «Άδωνι». Ο Σταμάτης Κραουνάκης τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα με το ομώνυμο τραγούδι που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και που λέει «Πάμε στον Άδωνι για καφέ». Μας φωνάζει ακόμα ότι μας κερνάει καφέ στην πλατεία. Τι πιο ωραίο.

Ο παλμός είναι διαφορετικός. Ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα είναι ανύπαρκτος σε αυτή την γιγαντιαία πλατεία και μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να συζητήσεις άνετα και χωρίς καθόλου απολύτως νεύρα. Βέβαια, πλέον η Νέα Σμύρνη είναι στα πάνω της. Όλη μέρα, κάθε μέρα...

Τρίτη βράδυ, λίγο μετά τις 10. Αρχές Σεπτεμβρίου και τα κεφάλια είναι μέσα ήδη. Ποτό στην πλατεία, καθημερινή. Περπατώντας, έξω από το «Pop up», το «Rusty Grail» και το «Άρωμα», καταλαβαίνεις πως σίγουρα θα πρέπει να περιμένεις όρθιος για λίγο, αφού για μια ακόμα φορά δεν υπάρχει τραπέζι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το δώρο που έκανε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Μπριζίτ Μακρόν και εντυπωσίασε την πρώτη κυρία της Γαλλίας!

Τα παιδιά παίζουν ακόμα μπάλα, χωρίς το φως του ήλιου ή την πολλή ζέστη, με τις μανάδες να τους φωνάζουν να προσέχουν ή να τα παρακαλούν να πάνε σπίτι.

Η πλατεία δεν είναι το in στέκι που «έχεις συνηθίσει». Μπορεί να μαζεύει πολύ κόσμο, προσφέροντας μουσική για όλα τα γούστα, αλλά παραμένει γειτονιά, μια γειτονία που μπορείς να κάτσεις στο παγκάκι και να απολαύσεις ένα παγωτό ή να χαζέψεις τον κόσμο που περνάει συνεχώς από μπροστά σου.

Αυτή η αρμονία, αυτός ο πλουραλισμός που προσφέρει η πλατεία της Νέας Σμύρνης σε όλες τις ηλικίες, μας κάνει να υποθέτουμε πως η «πλατεία» είναι όντως στα πάνω της και πως δεν σκοπεύει να «κατέβει» σύντομα...

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share