Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αύγουστος στην Επίδαυρο - Mήδεια, περίπατος και καλαματιανοί χοροί (Photos+video)

1 Αυγούστου 2017 10:15
Αύγουστος στην Επίδαυρο - Mήδεια, περίπατος και καλαματιανοί χοροί (Photos+video)

Ο Αύγουστος στην Επίδαυρο παραμένει γεμάτος εκδηλώσεις, με κύριο άξονα τις θεατρικές παραστάσεις, σε ένα πρόγραμμα που πλαισιώνεται από έναν πολιτιστικό περίπατο και τη μεγάλη γιορτή λήξης στις 19 του μήνα.

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, δύο αγαπημένες του κοινού πρωταγωνίστριες, ερμηνεύουν τους κύριους ρόλους σε δύο παραστάσεις.

Μήδεια του Ευριπίδη

Στις 4 και 5 Αυγούστου, η Μαρία Ναυπλιώτου ερμηνεύει τη Μήδεια, στην παράσταση που υπογράφει η Μαριάννα Κάλμπαρη και αποτελεί μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Θεάτρου Τέχνης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Με τον Χάρη Φραγκούλη στο ρόλο του Ιάσωνα, δεκαπέντε ηθοποιοί και τέσσερις μουσικοί, ζωντανεύουν επί σκηνής το μεγαλύτερο και αγριότερο παραμύθι που επινοήθηκε ποτέ για τον έρωτα.

Πέρσες του Αισχύλου

Στις 11 και 12 Αυγούστου, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ερμηνεύει την Άτοσσα στους Πέρσες του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο Άρης Μπινιάρης με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. Μια παράσταση που αποθεώνει τη μουσική υφή του έργου.

Ο Νίκος Ψαρράς θα βρίσκεται στο ρόλο του Δαρείου και παίζουν ακόμα ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιοφόρος), ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης) και 15μελής χορός.

Πολιτιστικός περίπατος

Παράλληλα, στις 5 Αυγούστου στην Επίδαυρο θα πραγματοποιηθεί ο πολιτιστικός περίπατος «Μονοπάτια Πολιτισμού», που είχε αναβληθεί στις 21 Ιουλίου λόγω καύσωνα.

Ο περίπατος, διάρκειας 1 ½ ώρας περίπου, θα ξεκινήσει στις 18:45 ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών. Στη διάρκειά του δρώμενα - έκπληξη από την τοπική κοινωνία θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές!

Καλαματιανοί χοροί

Η φετινή σαιζόν θα λήξει στις 19 Αυγούστου, με μία μεγάλη γιορτή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Εδώ είν’ αλώνι για χορό! , ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από όλη την Πελοπόννησο.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share