Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Από το Πόρτο Ράφτη στο... Ζούμπερι: Συνδυάστε θερινό σινεμά με βραδινό μπανάκι στην Αττική!

10 Ιουνίου 2017 14:15
Από το Πόρτο Ράφτη στο... Ζούμπερι: Συνδυάστε θερινό σινεμά με βραδινό μπανάκι στην Αττική!

Το θερινό σινεμά και το βραδινό μπάνιο στη θάλασσα είναι δύο από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές απολαύσεις. Και ευτυχώς για όλους όσους θα περάσουμε τους περισσότερους μήνες του καλοκαιριού στην Αθήνα, αυτά τα δύο συνδυάζονται τέλεια. Και ιδού πού:

Στο Καβούρι

Το θερινό: Το Σινέ Ακτή (Θησέως και Αιόλου, τηλ: 2108961337) βρίσκεται στην καρδιά της Βουλιαγμένης, πίσω από την εκκλησία της Φανερωμένης, το εισιτήριό του τιμάται 8€ και κάθε Τετάρτη μόλις 5€ και παίζει πρόσφατες κυκλοφορίες, όπως τα «100 μέτρα», μια νέα συγκινητική δραμεντί από την Ισπανία.
Το βραδινό μπάνιο: Θα το κάνετε στο γειτονικό Καβούρι, την δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Αττικής για νυχτερινές βουτιές, αφού διαθέτει βελούδινη άμμο μέσα και έξω από τη θάλασσα, καταστήματα σε απόσταση βολής αν χρειαστείτε κάτι και νεανική ατμόσφαιρα beach party.

Στο Πόρτο Ράφτη

Το θερινό: Η Μάριελ (Λ. Μαρκοπούλου 39, τηλ: 2299071335) βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία του Πόρτο Ράφτη, είναι άκρως… νησιώτικη, με μπλε καρέκλες, γαλάζια τραπεζάκια και καταπράσινο περιβάλλον, προβάλλει προσεγμένες ταινίες (αυτή την εβδομάδα την «Βασίλισσα της Ισπανίας» με την Πενέλοπε Κρουζ), ενώ το εισιτήριο στοιχίζει 7,50€ και κάθε Τετάρτη ισχύει προσφορά 1+1 εισιτήριο δώρο.
Το βραδινό μπάνιο: Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στον αμμουδερό κολπίσκο κάτω από το ταβερνάκι «Πανόραμα» ή από την Ερωτοσπηλιά, που ωστόσο φημίζεται για την πολυκοσμία του. Σίγουρα πάντως, τα νερά και η άμμος είναι απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για να μην ανησυχείτε στο σκοτάδι, ενώ υπάρχουν πολλοί «σταθμοί» ανεφοδιασμού τριγύρω για φαγητό ή μπύρες.

Στον Μαραθώνα και τον Σχινιά

Το θερινό: Θα το βρείτε στο 8 της οδού Δημοσθένους, στην παραλία του Μαραθώνα (τηλ: 2294055566) και θα απολαύσετε blockbuster νέες κυκλοφορίες, όπως τους νέους Πειρατές της Καραϊβικής. Πρόκειται για το σινέ Cool Τύμβος, πολύ κοντά στον αντίστοιχο αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα, και το εισιτήριο στοιχίζει 7€ (ή 5€ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη).
Το βραδινό μπάνιο: Θα το κάνετε οδηγώντας την (μικρή) απόσταση ως τα Πευκάκια του Σχινιά, στην ίδια παραλιακή ευθεία, βόρεια του Μαραθώνα. Εδώ θα βρείτε ψιλή, απαλή άμμο εντός και εκτός των (πεντακάθαρων) νερών. Η θάλασσα είναι ιδιαίτερα ρηχή, επομένως δεν διατρέχετε κίνδυνο… στο πλατσούρισμα, ενώ η τοποθεσία είναι ιδανική και για χάζι στον ουρανό… με τ’ άστρα, μιας και τα φώτα της πόλης είναι πολύ μακριά.

Στο Ζούμπερι

Το θερινό: Το σινέ Φλώριδα (Λ. Ποσειδώνος 124, τηλ: 2294096923) με το λουλουδιασμένο παρτέρι μπροστά στην οθόνη του, τις μπλε καρέκλες του και το μίνι φουαγιέ στα σκαλάκια της εισόδου του για συζητήσεις πριν και μετά την προβολή, παίζει νέες κατά κύριο λόγο κυκλοφορίες (αυτή την εβδομάδα την κωμική περιπέτεια του Ζαν Ρενό, «Για όνομα του Θεού») με εισιτήριο στα 7,50€ και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στα 6€.
Το βραδινό μπάνιο: Δεν θα πάτε μακριά. Μπροστά από το γειτονικό Diver’s Club, υπάρχει μια αφράτη αμμουδιά με ρηχά νερά, ενώ αν θέλετε περισσότερη ησυχία και απομόνωση, θα χρειαστεί να προσπεράσετε τα beach bar και να προχωρήσετε στα πιο απομακρυσμένα κομμάτια αμμουδιάς.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share