Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα 5 καφέ που πρέπει να επισκεφτείς στην Κολοκοτρώνη!

28 Μαΐου 2017 18:28
Τα 5 καφέ που πρέπει να επισκεφτείς στην Κολοκοτρώνη!

Όποια στιγμή της ημέρας και αν περάσεις θα τη δεις γεμάτη κόσμο που πάει, έρχεται ή κάθεται. Η Κολοκοτρώνη είναι ένας από τους πιο ζωντανούς δρόμους της πόλης, ο οποίος τα βράδια μεταμορφώνεται σε μια πολύβουη πιάτσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το ατομικό αγώνισμα που θα "πονέσει" όσο τίποτα άλλο τους παίκτες! (video)

Αυτή τη φορά επιλέγουμε να την περπατήσουμε πρωί ή μεσημεράκι, κάνοντας στάση σε πέντε αγαπημένες διευθύνσεις για καφέ και τσιμπολόγημα.

Montalbano

©

Κολοκοτρώνη 12, τηλ: 2130292931

Ένα λιλιπούτειο σιτσιλιάνικο café «φωλιάζει» πίσω από την καταπράσινη φυλλωσιά που καλύπτει ολόκληρη την είσοδό του. Εδώ, πίνουμε τον πρωινό μας καπουτσίνο, θαυμάζουμε τα έργα των εκθέσεων τέχνης που φιλοξενούνται συχνά-πυκνά στο μαγαζί, και δοκιμάζουμε τα ιταλικά «τσιμπολογήματα», όπως arancini από το Παλέρμο, σφολιάτα με προσούτο Πάρμας, φοκάτσια α λα Νάπολι και άλλα μεσογειακά και νόστιμα. To καφέ τιμά επίσης το θεσμό του Apperitivo, έτσι όλες τις ημέρες από τις 21.00 και μετά, απολαμβάνετε τσιμπολόγημα από μπουφέ με pizza Napoli, κρεμμυδόπιτα και Αραντσίνο (παραδοσιακή ιταλική συνταγή) πληρώνοντας 6€ ή 5€ για κοκτέιλ ή ποτήρι κρασί.

Bartesera

Κολοκοτρώνη 25, τηλ: 2103229805

Η στοά της Πραξιτέλους θα ήταν μια ακόμα… ήσυχη στοά της Αθήνας, αν δεν φιλοξενούσε το Bartesera, το καλλιτεχνίζον αυτό στέκι με τα τραπεζάκια έξω, το χαρούμενο πλήθος που αράζει εδώ για καφεδάκι και επανέρχεται αργότερα για ποτό τις βραδινές ώρες που οι μουσικές ανεβαίνουν και ακούμε από indie, hip hop, reggae, electro μέχρι freestyle και black music. Μαζί με τον καφέ απολαμβάνουμε λαχταριστά σάντουιτς για τις πρώτες λιγούρες της ημέρας, λαχταριστά cheesecake (δοκιμάστε εκείνο με σοκολάτα και βύσσινο σε ποτήρι), φρέσκες μπρουσκέτες και δροσερές σαλάτες από ελληνικές πρώτες ύλες.

9

©

Κολοκοτρώνη 9, τηλ: 698 171 3389

Μικρό όσο πρέπει, φιλόξενο και κομψό, και με χαλαρό jazzy soundtrack, το 9 της Κολοκοτρώνη είναι το καφέ (και μπαρ) που θα μας προσφέρει θαλπωρή κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας με προσεγμένους καφέδες, ψαγμένα ροφήματα, μεγάλη ποικιλία από τσάγια και πληθώρα μυρωδάτων κοκτέιλ το βράδυ. Ή πολύ πιο μετά από το βράδυ. Διαθέτει και πατάρι, με μεγάλο ξύλινο τραπέζι, πίνακες και βιβλιοθήκες, ό,τι πρέπει για να αράξετε τα πρωινά μαζί με το laptop, να διαβάσετε ή απλώς να χαλαρώσετε σώμα και μυαλό.

Charlie

©

Κολοκοτρώνη 8, τηλ: 21 0324 5308

Ξεδιπλώνεται σε δύο επίπεδα, αγαπά εξίσου τον καφέ, τον… Τσάρλι Τσάπλιν, το φαγητό και το ποτό και η διακόσμησή του εμπνέεται από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Το Charlie συνοδεύει το καφεδάκι μας με λαχταριστές επιλογές για πρωινό και χειροποίητα γλυκά, ενώ σερβίρει και φρεσκοστυμμένους χυμούς για την απαραίτητη ημερήσια δόση βιταμινών. Στα σνακ για τσιμπολόγημα… δεκατιανό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μπρουσκέτες, samosas και spring rolls. Τα Σαββατοκύριακα αν το επισκεφθείτε βράδυ, το πιθανότερο είναι να πέσετε πάνω σε κάποιο live με εγχώριες μπάντες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ειρήνης Παπαδοπούλου με τον σύντροφό της μετά το Survivor! (photos)

Borsalino

Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 2103232222

Η πιο νέα άφιξη της οδού, είναι ένα στιλάτο και oldschool καφέ μπαρ που, αντλεί το χαρακτήρα του απο τα μαγαζιά της Ιταλίας των 50s, βγάζει τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο και ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέδες Kudu για να ανοίξει το μάτι, τους οποίους και συνοδεύει με τάπας, γκουρμέ σάντουιτς και χειροποίητα γλυκά. Το μεσημεράκι σερβίρει και «κυρίως» μενού δια χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου ενώ το βράδυ σειρά παίρνουν τα σέικερ και τα εκλεπτυσμένα κοκτέιλ που σερβίρονται στην άνετη μπάρα του.

Πηγή: in2life.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share