Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ρετρό... στην Κηφισιά

7 Ιουνίου 2010
Ρετρό... στην Κηφισιά

Αμαξάς

Πριν την σιδηροδρομική σύνδεση της Αθήνας με το καταπράσινο χωριό της Κηφισιάς, οι μεταφορές γίνονταν με άμαξες. Ήταν τα ταξί της εποχής και η «πιάτσα» τους ήταν στην περιοχή του πλατάνου.

Ξενοδοχείο Cecil

Τα εγκαίνιά του, στις 10 Ιουλίου του 1924 αποτέλεσαν την κοσμική είδηση της εποχής. Από το Cecil έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Γεώργιος Παπανδρέου, η Κατίνα Παξινού κ.ά. Σήμερα στεγάζει την Ευρωεπενδυτική τράπεζα του ομίλου Λάτση.

Ανθοκομική έκθεση και Άλσος της Κηφισιάς

Η Κηφισιά είχε την όψη κηπούπολης και με κίνητρο να αναδειχθούν οι ομορφιές της, το 1934 οργανώθηκε η πρώτη ανθοκομική έκθεση. Από το 1937 οι εκθέσεις έγιναν θεσμός και πραγματοποιούνταν σε ετήσια βάση στο Άλσος της Κηφισιάς από την επιτροπή τουρισμού.

Ξενοδοχείο Semiramis

Κτίζεται το 1928, σε μία περίοδο που η Αθήνα και ιδιαίτερα η Κηφισιά γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Σήμερα το Semiramis είναι ένα από τα πιο design κτήρια της χώρας.

Επαύλεις

Αποστολίδη

Η οικία Αποστολίδη κτίστηκε το 1915 από βέλγο αρχιτέκτονα και θεωρείται οικοδόμημα μεσαιωνικής αισθητικής. Είναι στις οδούς Τατοΐου και Δεληγιάννη και αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και καλύτερα διατηρημένους πύργους.

Τσαουσόγλου

Είναι γοτθικού ρυθμού και βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Τατοΐου και Πεσμαζόγλου.

Ξενοδοχείο Παλάς

Είναι ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Κηφισιάς, αν και κτίστηκε το 1936. Η αρχιτεκτονική του είναι πιο μοντέρνα και πιο αφαιρετική από των υπολοίπων κτηρίων της κατηγορίας του.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share