Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα Μάκρη: Το ήξερες ότι...

7 Ιουνίου 2010
Νέα Μάκρη: Το ήξερες ότι...

- Ο δήμος ιδρύθηκε το 1924.

- H Νέα Μάκρη απέχει μόλις 12 χλμ. από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος και της Αττικής Οδού.

- Τη Νέα Μάκρη μπορεί κανείς να προσεγγίσει μέσω της λεωφόρου Πεντέλης και της λεωφόρου Διονύσου.

- Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν γύρω στις 10 κατασκηνώσεις με μεγαλύτερες αυτές του στρατού, της αεροπορίας και του δήμου Αθηναίων.

- Η παραλία Μπρεξίζα βραβεύεται με γαλάζια σημαία τα τελευταία 10 χρόνια

- Στη Νέα Μάκρη υπάρχει ο πιο χαμηλός συντελεστής δόμησης, γι' αυτό θα παρατηρήσετε το πολύ διώροφα σπίτια.

- Κάποτε η Νέα Μάκρη ήταν τουριστικός προορισμός για Γερμανούς, Ολλανδούς και Άγγλους, εξού και ο μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα έχουν κλείσει.

- Το Μάτι, το Ζούμπερι, ο Άγιος Ανδρέας και η Ανατολή είναι μερικές από τις «γειτονιές» που ανήκουν στα διοικητικά όρια της περιοχής, δημιουργώντας ένα οικιστικό πυρήνα έκτασης 36.663 στρεμμάτων.

- Στην πρώην αμερικάνικη βάση, σε μια μεγάλη έκταση (35-40 στρεμμάτων) ολοκληρώθηκε το 2003 το Πολιτιστικό Πάρκο της Νέας Μάκρης. Εδώ συναντά κανείς υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστήριο και θερμαινόμενη πισίνα, αλλά και χώρους όπου πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το αμφιθέατρο 800 θέσεων και ο χειμερινός δημοτικός κινηματογράφος χωρητικότητας 300 ατόμων.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share