Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόλτα με... ελάχιστα ευρώ: 10 πολύ φθηνές επιλογές για καφέ, ποτό και φαγητό στην Αθήνα!

22 Απριλίου 2017 20:12
Βόλτα με... ελάχιστα ευρώ: 10 πολύ φθηνές επιλογές για καφέ, ποτό και φαγητό στην Αθήνα!

Το AthensMagazine.gr σας προτείνει φθηνές και αξιόλογες επιλογές σε κάθε γωνιά της πόλης

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ:

Κελάρι

Το Κελάρι στη γειτονιά του Κερατσινίου (κοντά στην κεντρική Γρηγορίου Λαµπράκη), πιστό στη φιλοσοφία του εδώ και δύο χρόνια, σερβίρει ελληνική κουζίνα µε δηµιουργικές προεκτάσεις, γι’ αυτό, άλλωστε, έχει γίνει στέκι όλων όσοι αγαπούν τους µεζέδες, το καλό κρασί και, φυσικά, την καλή παρέα!

Δείτε περισσότερα εδώ

Φοίνικες

Αυτή η οικογενειακή ταβέρνα, που το 2002 σύστησε ο έµπειρος στον χώρο της εστίασης Κώστας Σαριάνογλου, δεν συγκαταλέγεται τυχαία στα top secrets στη γαστριµαργική σκηνή της πόλης! Γιατί; Κατάφερε, µε έδρα µια ήσυχη γειτονιά των δυτικών προαστίων, όχι πολύ µακριά από το κέντρο της Αθήνας, να βάλει στην ίδια κατσαρόλα... την παράδοση µε την πρωτοπορία!

Δείτε περισσότερα εδώ

Βόλτα

Είναι από αυτά τα μαγαζάκια που κάνουν κάθε εκλεκτικό γευσιγνώστη της πόλης να αγαπάει γειτονιές όπως τα Πετράλωνα. Προσέξτε, δεν μιλάμε όμως αυτή τη φορά για τα Άνω αλλά για τα Κάτω, όπου και βρίσκεται το μεζεδοπωλείο "Βόλτα".

Σε έναν οικείο χωρό που θυμίζει σπίτι περασμένων δεκαετιών θα δοκιμάσεις πραγματικές... μαμαδίστικες γεύσεις με αγνά υλικά εποχής και πολλή αγάπη - αυτό πίστεψέ με θα το καταλάβεις από την πρώτη μπουκιά.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πασιφάη

Η Πασιφάη, η βασίλισσα της Mινωικής Κρήτης, «εγκαταστάθηκε» εδώ και έναν χρόνο στη Γλυφάδα και... ανακηρύχθηκε στην απόλυτη βασίλισσα της γεύσης!

Ο λόγος, φυσικά, για το οµώνυµο εστιατόριο –που πρωτογνωρίσαµε το 2000 στον Κορυδαλλό–, που µας ταξιδεύει σε ένα µοναδικό γαστρονοµικό ταξίδι στη Μεγαλόνησο! Η γνήσια φιλοξενία από την οικογένεια Τρουλάκη γίνεται αισθητή από την πρώτη κιόλας στιγµή που θα περάσεις την πόρτα αυτού του παραδοσιακού καµαρόσπιτου, όπου οι διακοσµητικές λεπτοµέρειες από το πατρικό τους τραβούν όλα τα βλέµµατα!

Δείτε περισσότερα εδώ

Το Αυγό του Κόκκορα

Ήταν το 1982 όταν ο Νίκος Γρέβιας άναψε για πρώτη φορά την κουζίνα στο Αυγό του Κόκκορα, στο ήσυχο δροµάκι της οδού Σποράδων 40 της Κυψέλης.

Ο καλλιτεχνικός κόσµος το κάνει καθηµερινό στέκι και «εθίζεται» στην παραδοσιακή κοκορόσουπα που απολαµβάνει εκεί υπό το φως των κεριών.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΟΤΟ:

Drugstore

Για το φθηνότερο bar της πόλης, το Drugstore, σας έχουμε γράψει και παλαιότερα. Το γνωστό bar των Εξαρχείων έχει αποκτήσει και μικρό αδερφάκι στου Ψυρρή! Το Drugstore2 λοιπόν το συναντάς στην οδό Παλλάδος και κινείται στην ίδια ακριβώς λογική με το bar των Εξαρχείων. Η φωτεινή του επιγραφή «Τhe More U Drink, The Less U Pay» αντικατοπτρίζει πλήρως την τιμολογιακή πολιτική του μαγαζιού, όπου όσο περισσότερο πίνεις τόσο λιγότερο πληρώνεις! Εδώ θα βρείτε μεταξύ άλλων συλλεκτικά spirits, βιολογική ρακή και ποικιλίες!

Κιμωλία Art Cafe

Σε ένα νεοκλασικό του 1925 στην Πλάκα,. Οι ιδιοκτήτες του, μέλη μιας καλλιτεχνικής παρέας-οικογένειας (δύο ζωγράφοι και ένας μουσικός), ευελπιστούν διαμόρφωσαν έναν χώρο οικείο και καλλιτεχνικό. (Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ. 21 1184 8446)

Σαλίγκαρος
Ένας μικρός χώρος γεμάτος μουσική (κυρίως έντεχνα και ρεμπέτικα αλλά κάπου-κάπου ξεπετάγονται και λίγες ευχάριστα και αιφνιδιαστικά διαφορετικές μελωδίες) με απλή μα ιδιαίτερη διακόσμηση. Τα τραπέζια είναι πάντα γεμάτα με μεζέδες, μιας και με κάθε παραγγελία εμφανίζεται και κάτι από την κουζίνα. (Σολωμού 37, τηλ. 21 3022 6262)

Ο Εξωστρεφής


Ο "Εξωστρεφής", αγαπημένο στέκι για βραδινές βόλτες και χαλάρωση σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά από το κέντρο της Αθήνας. (Θεμιστοκλέους 70, τηλ. 21 5540 8082)

PULP
Έχεις όρεξη για μπύρα; Εάν είσαι από αυτούς που πίνουν μπύρα και μάλιστα με την κανάτα (μη γελάτε, είναι πραγματική επιλογή εδώ), αν βαρέθηκες τις πανάκριβες μπυραρίες της Αθήνας, μόλις βρήκες το στέκι σου! Κρύες μπύρες, κυρίως τσέχικες, με μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσιες και φιάλες και πολύ μεράκι από τα παιδιά που έχουν το μαγαζί. (Βεΐκου 5, Κουκάκι, τηλ. 21 1406 9835)

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share