Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ημέρες Γιορτής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Όλες οι δωρεάν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο στολίδι της Αθήνας!

28 Νοεμβρίου 2016
Ημέρες Γιορτής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Όλες οι δωρεάν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο στολίδι της Αθήνας!

Τα φωτισμένα πλατάνια του ΚΠΙΣΝ καθρεφτίζονται στα νερά του Καναλιού και μας υποδέχονται σε μια μεγάλη φιλόξενη και ζεστή γιορτή γεμάτη μουσική και πολλές χαρούμενες εκδηλώσεις και κεράσματα.

Ολόκληρο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος–που πρόσφατα κατέκτησε την Πλατινένια Πιστοποίηση LEED για την Ενέργεια και το Περιβάλλον– θα φωταγωγηθεί με χριστουγεννιάτικη διάθεση, ενώ το Ξέφωτο θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της γιορτής, όπου ανάμεσα στη φωτισμένη φύση θα μπορεί κανείς να γευτεί χριστουγεννιάτικες αλμυρές και γλυκές νοστιμιές.

Στις φετινές γιορτές η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), συμπράττουν στον μηνιαίο προγραμματισμό με τις δικές του θεματικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, η ΕΒΕ θα φιλοξενήσει μια σειρά από αναγνώσεις στο νέο της κτίριο, καθώς και μια διαφορετική ‘εικαστική’ εγκατάσταση, ενώ η ΕΛΣ μας προτείνει ένα Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας και μια συναυλία της Παιδικής της Χορωδίας. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο αγώνας δρόμου SNF RUN επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ και μας προσκαλεί να καλωσορίσουμε όλοι μαζί το 2017 γεμάτοι ζωντάνια, ενέργεια και ομαδικό πνεύμα! Αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους, προβολές Χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια, one-man circus show, παραστάσεις stand-up comedy, εργαστήρια χειροτεχνίας και συναυλίες είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το εορταστικό μας πρόγραμμα. Κι όμως.. αυτό δεν είναι όλο! Καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, μείνετε συντονισμένοι για μεγαλύτερες και ακόμα πιο ‘φιλόδοξες’ εκδηλώσεις-εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν.

Για να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δεκεμβρίου, πατήστε εδώ

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

| Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας που ισχύει από 1η Νοεμβρίου είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00-20.00, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00-00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00-22.00. Την εορταστική περίοδο 22/12 έως 6/1 το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα λειτουργεί 06.00-00.00

| Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

| Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

| Κατοικίδια εισέρχονται στον χώρο μόνο με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο και να μεριμνά για τις ακαθαρσίες τους. Η πρόσβαση των κατοικίδιων απαγορεύεται στο Ξέφωτο και τον Λαβύρινθο καθώς και στους παιδότοπους.

| Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Εντωμεταξύ οι επισκέπτες έχουν απευθείας πρόσβαση από το ΚΠΙΣΝ στην παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ. Το Δημοτικό Πάρκο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, και ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

| Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Η διάκριση πιστοποιήθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πρασίνων Κτιρίων (U.S. Green Building Council – USGBC), τον οργανισμό που ανέπτυξε το κορυφαίο διεθνές σύστημα πιστοποίησης πρασίνων κτιρίων LEED. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση αποτελεί μια μοναδική διάκριση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για την Αθήνα; Τότε κάντε like στην νέα μας σελίδα στο Facebook αποκλειστικά για θέματα πόλης, City Guide by AthensMagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Total Guide - Παγκράτι: Γιατί γίνεται ξανά της μόδας η πάλαι ποτέ αριστοκρατική γειτονιά και τα καλύτερα στέκια της!

Ένας «μύθος» 142 ετών στην καρδιά της Αθήνας!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share