Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επιστροφή στο Κολωνάκι: Το AthensMagazine.gr σας προτείνει τα 10+1 καλύτερα bar της αγαπημένης γειτονιάς!

29 Μαΐου 2020 19:20
Επιστροφή στο Κολωνάκι: Το AthensMagazine.gr σας προτείνει τα 10+1 καλύτερα bar της αγαπημένης γειτονιάς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε αυτή τη συνοικία (που απλώνεται μεταξύ Βασ. Σοφίας και Λυκαβηττού) η ιστορία, η «αύρα» από μια σειρά κτήρια-σύμβολα και η αυθεντικότητα των παλιών κατοίκων συναντά την έντονη σφραγίδα της αισθητικής, των προχωρημένων καταστημάτων κάθε είδους και του πάντα stylish κοινού της.

Για ό,τι πιο ενημερωμένο, θα έρθετε στο Κολωνάκι. Πού αλλού, και μάλιστα στο κέντρο της πρωτεύουσας, θα βρείτε τόσες επιλογές σε cozy μπαράκια µε ψαγμένη μουσική, trendy bars, αλλά και value for money προτάσεις που δεν υστερούν σε επίπεδο;

Mayor

Από τις πιο πολυσυζητημένες downtown αφίξεις, έκανε την εμφάνισή του στα μέσα Απριλίου, με αυτό το cosmopolitan στυλ που αρμόζει σε μεγάλες μητροπόλεις! Με τον αέρα ενός fashionable νεοϋορκέζικου hot spot, ξεχώρισε αμέσως με το design του, που ανέλαβε η Σμ_art architecture interiors construction.

Η classy αισθητική, με το ξύλο και το μάρμαρο να κυριαρχούν, οι κρυφοί φωτισμοί και τα «διαστημικά» φωτιστικά στην οροφή εντυπωσιάζουν, ενώ τα βλέμματα τραβάει αναπόφευκτα πάνω της η επιβλητική μπάρα, που δημιουργεί ένα glamour σκηνικό, ιδανικό τόσο για after office drinks όσο και για casual dining! Αναπάντεχη έκπληξη, δίχως άλλο, το καταπράσινο αίθριό του στο βάθος, σπάνιο για το Κολωνάκι, που έχει κερδίσει ήδη τον επιχειρηματικό κόσμο – και όχι μόνο!

Καθημερινά: 07:30 - 04:00

Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 19, Κολωνάκι, Τ. 210 3648156

Facebook: Mayor

Instagram: mayor_athens

3 Γουρουνάκια

Από τα πιο κλασικά στέκια όχι µόνο στο Κολωνάκι αλλά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τα 3 Γουρουνάκια έχουν ταυτιστεί όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας τους (από το 2001) µε την all day και night διασκέδαση της πόλης.

Σταθερή επιλογή του νεανικού –κυρίως– κοινού και πολλών επωνύμων, από νωρίς για καφέ, ροφήματα και σνακ, παρέα και συζήτηση στο casual και ντιζαϊνάτο περιβάλλον τους, ενώ αργότερα για εξαιρετικές γευστικές προτάσεις από την comfort food κάρτα τους µε γνώριμες γεύσεις και fair τιμές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το burger!

Σκουφά 73, Κολωνάκι Τ. 210 3647699

Facebook: 3 gourounakia

Instagram: 3gourounakia

Τ5

Πολυσυζητημένο hot spot, που, τέλη του 2014, έριξε ξανά τα φώτα στην Τσακάλωφ. Οι πιστοί θαμώνες του απολαμβάνουν στο πολύ ιδιαίτερο σκηνικό του μυρωδάτους καφέδες το πρωί, after office ποτά, αλλά και sushi ή άλλες γκουρμέ απολαύσεις, ενώ το βράδυ η διάθεση απογειώνεται, µε υποδειγματικά cocktails και mainstream ακούσματα.

Δευτέρα - Σάββατο: από τις 08:30

Κυριακή: από τις 10:00

Τσακάλωφ 5, Τ. 210 3621776

Facebook: T5

Instagram: t5_kolonaki

Άγιος

Η νέα καινοτόμα άφιξη στην καρδιά της Αθήνας, ιδανική για... νυχτερινές εξομολογήσεις! Σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό, ο Άγιος, σε χώρο πολύ ζεστό και φιλόξενο, έκανε την εμφάνισή του για να δώσει κάτι που έλειπε από τη νυχτερινή Αθήνα.

Το χαρακτηριστικό του είναι η μουσική, καθώς παίζει αποκλειστικά και μόνο κλασικά, παλιά, αγαπημένα ελληνικά τραγούδια πολύ γνωστών καλλιτεχνών, από λαϊκό, ελαφρολαϊκό και έντεχνο ρεπερτόριο, τραγούδια διαχρονικά από τη δεκαετία του 1950 έως αυτήν του 1990 αλλά και το σήμερα.

Δευτέρα - Πέμπτη: 22:00 - 06:00

Παρασκευή & Σάββατο: 22:00 - 07:00

Κυριακή: Κλειστά

Διδότου 33, Κολωνάκι, Τ. 210 3647968

Facebook: Ο ΑΓΙΟΣ

Μ8

Ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο, 5 χρόνια λειτουργίας, 20 συνδυασμοί cocktails. Το all day στέκι στην καρδιά του Κολωνακίου, δεν περιμένει να το ανακαλύψετε γιατί ήδη αν και μικρό, κάνει πολύ «θόρυβο» γύρω από το όνομά του. Σε ένα αρκετά cozy περιβάλλον με αστικό design και γαλήνιο vibe, η ατμόσφαιρα μαγεύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα το επιλέξει, στον ήσυχο πεζόδρομο της Μηλιώνη τόσο κοντά στην βοή της πόλης αλλά μοιάζει μαγικά μακριά από αυτή.

Από το πρωί για καφέ, αργότερα για νεοϋορκέζικης έμπνευσης brunch, το μεσημέρι για light lunch με προτάσεις από μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα και όσο βραδιάζει ο χώρος αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για after office cocktail από την διαρκώς ανανεωμένη λίστα.

Δυναμικό meeting point, με happenings, Djs, live μουσική, παρεϊστικη ατμόσφαιρα.

Καθημερινά, από τις 08:30

Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, Τ.210 3643388

Site: m8-athens.com

Facebook: M8 Kolonaki

Instagram: m8kolonaki

Nikkei

Πρόκειται δίχως δεύτερη σκέψη για μια από τις πιο δυνατές αφίξεις της σεζόν και μας υποδέχεται στο Κολωνάκι. Το νέο εστιατόριο των Γιάννη Μωράκη και Γιώργου Μελισσάρη, Nikkei, μας προϊδεάζει ευχάριστα μόνο και μόνο με το όνομά του. Εδώ, η περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές επιρροές έχει την τιμητική της, με τον chef Θάνο Στασινό να ηγείται -με θητεία στο περίφημο Pakta της Βαρκελώνης πλάι στα αδέρφια Adria-.

O χώρος έχει διαμορφωθεί θαυμάσια με λιτές γραμμές που κάνουν όλους τους παρευρισκόμενους να επικοινωνούν, από τον Γιώργο Παντελούκα (GJP design & construction). Φυσικά στο Nikkei πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και το ποτό, με τα άκρως ευφάνταστα cocktails του Σπύρου Κερκύρα να κλέβουν την παράσταση.

Καθημερινά: 08:00 - 01:00

Λεβέντη 3, Κολωνάκι Τ. 210 7239366

Facebook: Nikkei Peruvian Resto-Bar

Instagram: nikkeiperuvianrestobar

Μinnie the Moocher

Αυθεντικό κλασικό bar εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης! Με "συνωμοτικό" σκηνικό που παραπέμπει σε νεοϋορκέζικη στοά και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, από το comfort μενού μέχρι την ενημερωμένη κάβα με premium ποτά και την classic cocktail list του, γράφει τη δική του ιστορία στον mainstream πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Όσο για τη μουσική υπόκρουση, εδώ θα ακούσετε πολύ ψαγμένες εκτελέσεις και σπάνιες διασκευές σε jazz, swing, soul και classic rock ακούσματα... που ξυπνούν αναμνήσεις!

Καθημερινά 11:00-03:00 (12:00-00:00 η κουζίνα)

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι Τ. 210 3641686

Facebook: Minnie the Moocher

Instagram: minniethemoocher2013

Ιπποπόταμος

Μια περίφημη ραδιοφωνική παρέα, ο Γιάννης Παναγιωτάκης, ο Γιώργος Ζερβός και ο Άλκης Στεφάνου, έχει αναλάβει πλέον το ιστορικό µπαρ του πεζόδρομου της Δελφών. Σε ένα νεοκλασικό του 1903, ο Ιπποπόταμος λειτουργεί από το 1978, σημείο αναφοράς του κέντρου, ένα από τα πιο παλιά µπαρ της Αθήνας και ίσως το πιο παλιό ροκ.

Η εκπληκτική αυλή, τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, η σανγκριά - σήμα κατατεθέν (µε την επτασφράγιστη μυστική συνταγή), τα... διαχρονικά σουβέρ, που πλέον είναι τάση, η Μιράντα, μετά από 27 χρόνια ακόμα στο πόστο της στο µπαρ, και φυσικά οι καλύτερες μουσικές ροκ, φανκ, μπλουζ, σόουλ, τζαζ, από τους κατ' εξοχήν γνώστες του είδους,... όλα επισφραγίζουν τη θρυλική πορεία του. Όσο για τις υπηρεσίες, είναι... απλώς κορυφαίες!

Καθημερινά από τις 11:00 -όσο πάει.

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, Τ. 210 3634583

Facebook: Ippopotamos Bar

Nice n' Easy

Είναι το πρώτο αυθεντικό organic bistro που εδραιώθηκε στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας ασπαζόμενο πλήρως τη φιλοσοφία του healthy eating-healthy living.

Και όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν είναι τυχαίο! Οι εµπνευστές του Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης είχαν από την αρχή ως στόχο όχι μόνο να καλύψουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, αλλά και να καταρρίψουν τον μύθο ότι το βιολογικό δεν είναι προσιτό. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο ταξίδεψαν μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριά και νησιά της χώρας για να φέρουν παραδοσιακές πρώτες ύλες βιολογικής παραγωγής από fair trade φάρμες σε ένα value for money μενού, που σε μυεί τόσο στη διατροφική του αξία όσο και στην προέλευση των πρώτων υλών, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ελληνικά, αγνά, φρέσκα, υγιεινά… και μαγειρεμένα όπως της μαμάς!

Στα συν: Η ενημερωμένη λίστα µε βιολογικά κρασιά και η μεγάλη γκάμα σε ελληνικές µπύρες. Η signature cocktail list του!

Από €25.

Καθημερινά: 12:00 - 11:00

Οµήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, Τ. 210 3617201

Site: www.niceneasy.gr

Facebook: Nice n easy (Athens)

Instagram: niceneasy

Mai - Tai ΑΘΕΝS

Το ιστορικό μπαρ στο Κολωνάκι αναβιώνει... Το MAI TAI ΑΘENS, στο νούμερο 18 της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, καλωσορίζοντας παλιούς φίλους και νέους θαμώνες της γνώριμης αθηναϊκής μπάρας. Tο σκηνικό που στήσανε oι ευρηματικοί Ξαβιέ Μισαηλίδης (κληρονομιά του το bar, Holy Spirit) και Γιάννης Σαμαράς (κληρονομιά του το The Trap, στη στοά Όθωνος) φλερτάρει με μια ζωηρή παλέτα εξωτικής ρίζας ενώ δείγματα art nouveau οριοθετούν την επιβλητική, κυρίαρχη μπάρα.

Έξυπνα twist και κλασικές αξίες καθορίζουν τη δυναμική του χώρου στην all day λειτουργία του με καφέ-φαγητό & ποτό. Πίσω από το μπαρ, το στιβαρό old-fashioned συναντά το δημιουργικό φρουτώδες, ενώ ο γνωστός σεφ Γιώργος Ηλιού, επιμελείται και προτείνει ένα new style bar food με ιδανικές προτάσεις για να συνοδεύσουν ευχάριστα το διάλειμμα και το ποτό σας.

Δευτέρα - Τετάρτη: 09:00 - 01:00

Πέμπτη: 09:00 -02:00

Παρασκευή & Σάββατο: 09:00 - 03:00

Κυριακή: 12:00 - 00:00

Πλουτάρχου 18, Κολωνάκι, T. 210 7291289

Site: https://maitai-athens.gr

Facebook: MaiTaiAthensBar

Instagram: maitai_athens

Brasserie Lorenne

Είναι το πιο hot εστιατόριο αυτήν τη στιγμή στο Κολωνάκι. Άνοιξε τις πόρτες του στις γιορτές και είναι πολύ όμορφο. Με το που πατάς το πόδι σου σε τυλίγει γαλλική αύρα. Σκούρα μπουαζερί γύρω γύρω και ψηλά μια μπορντούρα από πολύ ταιριαστή φλοράλ ταπετσαρία.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε: Πάπια με πορτοκάλι

Καθημερινά: 13:30 - 12:30

Σπευσίππου 1Α, Κολωνάκι, Τ. 210 7243009

Facebook: Brasserie Lorraine French Restaurant Bar

Instagram: lorrainebrasserie

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share