Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια νύχτα... μαγική: 25 υπέροχες αυλές και ταράτσες στην Αθήνα για να απολαύσεις την σημερινή Πανσέληνο!

9 Ιουνίου 2017 09:35
Μια νύχτα... μαγική: 25 υπέροχες αυλές και ταράτσες στην Αθήνα για να απολαύσεις την σημερινή Πανσέληνο!

Το AthensMagazine.gr σας προτείνει μερικές από τις καλύτερες επιλογές στην πόλη, για να απολαύσετε την σημερινή Πανσέληνο!

THE ZILLERS

Η λευκή εντυπωσιακή πόρτα, επί της Μητροπόλεως στον αριθμό 54 περνάει ακόμα σχεδόν απαρατήρητη από τους βιαστικούς διερχόμενους πεζούς. Εκεί, όμως σε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό κτήριο, μέσα Μαϊου, θα ανοίξει τις πόρτες του ένα εξαιρετικό boutque hotel, το ‪The Zillers‬. Mέχρι τότε, μπορούμε να απολαμβάνουμε την υπέροχη ηλιόλουστη ταράτσα του, όπου λειτουργεί ένα chic bistro (με λίγα τραπεζάκια) με μεσογειακές γεύσεις και εξαιρετικά cocktails από τον Γιάννη Σαμαρά.

Δείτε περισσότερα εδώ

SIMUL

Και μόνο το γεγονός ότι άνοιξε εκτός πιάτσας, από μια ομάδα νέων, γεμάτων ενθουσιασμό, παιδιών, με βρήκε από την πρώτη στιγμή θετικά προδιατεθειμένη να ανακαλύψω το ολοκαίνουριο γαστρονομικό στέκι, το Simul, που εκανε την εμφάνισή του σε μια παλιά μονοκατοικία στην Υψηλάντου (πίσω από τον Ευαγγελισμό), ένα βήμα από το Κολωνάκι. Ο χώρος μικρός αλλά προσεγμένος με designάτες λεπτομέρειες, την ώρα που η μικροσκοπική του, καταπράσινη αυλή, με έκανε να ονειρεύομαι από τώρα όμορφα καλοκαιρινά βράδια συντροφιά με τις μοναδικές συνταγές του Νίκου Θωμά, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει περάσει από μεγάλες κουζίνες (Cookovaya κτλ). Στα plus του η πανέμορφη αυλή!

Δείτε περισσότερα εδώ

THE SOWL

Ένας ολοκαίνουριος ζεστός χώρος μας υποδέχεται στο μέρος όπου μέχρι πριν λίγο καιρό φιλοξενούταν το Root Artspace. Αυτή τη φορά έρχεται να μας συστηθεί το The Sowl, με τάσεις ethnic urban, αφιερωμένο στους λάτρεις νέων εμπειριών στη γεύση, την τέχνη, την μόδα και τη μουσική. Το "The Sowl" αφιερώνει τον εαυτό του στο να συνδυάσει νέες τάσεις με αγαπημένες συνήθειες. Ξεχωρίζουν και τα καταπληκτικά cocktails του Σπύρου Κερκύρα

Δείτε περισσότερα εδώ

CITYZEN

Ο χώρος του all day café-bar-restaurant, που επιµελήθηκε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Καρβουτζής, µας εκπλήσσει µε το vintage ύφος, που υπογραµµίζεται µε ρετρό καλαπόδια και συλλεκτικές ραπτοµηχανές, οι οποίες κοσµούν έναν από τους τοίχους. Φυσικά, το Cityzen έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για την καρτποσταλική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το στρογγυλό µπαλκόνι και την ταράτσα για τους καλοκαιρινούς µήνες!

Δείτε περισσότερα εδώ

ΑNDAMAN

Mια ανάσα από την Πειραιώς σας υποδέχεται μια γωνιά με χρώματα και αρώματα Ασίας και πιο συγκεκριμένα από την Ταϊλάνδη! Ένα παλιό μουσικό μεζεδοπωλείο έχει μεταμορφωθεί σε ένα θαυμάσιο thai bar- resto με εξωτικές γεύσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ

BIOS

Η ταράτσα με την ωραιότερη θέα, το δροσερό αεράκι και τα θεϊκά παποτά που βρίσκεται στην κορυφή του κτιρίου του Bios, είναι η όαση της ζωής στην πόλη το καλοκαίρι. Όπως και κάθε καλοκαίρι: Θα έχει φρέσκα παποτά, ωραία μουσική και την ίδια εκπληκτική θέα.

Δείτε περισσότερα εδώ

CHOCOLAT

Δίχως αμφιβολία το Θησείο και ο πεζόδρομος της Απ. Παύλου αποτελούν από τα πιο ειδυλλιακά μέρη της πόλης. Στη δεύτερη βρίσκεται και ένα μέρος από το οποίο μπορείς να θαυμάσεις την πρωτεύουσα στα καλύτερά της... αφ' υψηλού, συνδυάζοντας τη μοναδική οπτική της πόλης και της Ακρόπολης με μοναδικές απολαυστικές επιλογές.

Δείτε περισσότερα εδώ

A for ATHENS

Αυτό που ο Εγγλέζος θα στο πει «breathtaking», εκείνο που ο Κινέζος θα φωτογραφίζει μέχρι να λιώσει το κουμπί της μηχανής του, αυτό που, τελοσπάντων, ο διπλανός σου θα στο περιγράψει ως «σου πέφτει το σαγόνι»... είναι η ομορφότερη όψη της Αθήνας που μπορείς να φανταστείς και βρίσκεται στον 6ο όροφο του νέου ξενοδοχείου A for Athens, στο Μοναστηράκι. Απλά τα πράγματα...

Δείτε περισσότερα εδώ

GALAXY BAR RESTAURANT

Όταν ανοίγει ο καιρός, το Galaxy Bar & Restaurant στήνει το εξωτερικό μπαρ και απλώνει τα τραπέζια του στην ευρύχωρη βεράντα σηματοδοτώντας την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Από τον τελευταίο όροφο του Hilton με την εξαιρετική θέα, τα δροσιστικά κοκτέιλ, τη προσεγμένη μουσική και τις υπέροχες γεύσεις

Δείτε περισσότερα εδώ

ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πιάτα που μας υστήνουν μια εκλεπτυσμένη, σύγχρονη και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτη ελληνική κουζίνα εμπνευσμένη, κατά κύριο λόγο, από τη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων, σε ένα υπέροχο μπαλκόνι με φανταστική θέα.

Δείτε περισσότερα εδώ

COULEUR LOCALE

Χαλαρή της διάθεση, εγάλη ταράτσα και θέα που «πιάνει» όχι μόνο την Ακρόπολη αλλά ολόκληρη την ανηφορική διαδρομή που οδηγεί στον Παρθενώνα.

Δείτε περισσότερα εδώ

KUZINA

Η Κuzina βρίσκεται στο Θησείο, μπροστά στο ναό του Ηφαίστου, με θέα στην Ακρόπολη, στο νούμερο 9 της Οδού Αδριανού. Πέρα από τη μαγευτική της τοποθεσία, η Kuzina με αρχηγό στην κουζίνα το γνωστό chef Άρη Τσανακλίδη έχει πετύχει να συνδυάσει περίτεχνα την ελληνική παράδοση στη γαστρονομία με τις τελευταίες τάσεις της εστίασης σε διεθνές επίπεδο. Αποτέλεσμα, ένα περιβάλλον απέριττο, φωτεινό και κομψό, ένα κοινό ‘γευστικά ψαγμένο', που απολαμβάνει τις μοντέρνα ελληνικές, ευφάνταστες γευστικές προτάσεις του Τσανακλίδη.

Δείτε περισσότερα εδώ

SKYFALL

Ένα από τα πιο... ειδυλλιακά μπαλκόνια του λεκανοπεδίου ετοιμάζεται να δώσει (από 17/05) άλλο χρώμα στις αθηναϊκές νύχτες! Πρόκειται για το πολυσυζυτημένο cocktail & food bar Skyfall, που στεγάζεται στο πρώην Exo, σε ένα μέρος όπου... celebrities παρέες του διεθνούς jet set έχουν γράψει ιστορία από το 1987, με μοναδικό background την Ακρόπολη, την Πλάκα, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο κλπ. Εικόνες ξεχωριστές που πια θα περνούν σαν carte postal από το roof garden του Skyfall!

Δείτε περισσότερα εδώ

Piu VERDE

Στην πλειοψηφία όσων ακούν για την περιοχή του Παπάγου έρχεται στο μυαλό σχεδόν αυτόματα μια ερώτηση "Εκεί δεν είναι το Verde";;; Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό όλο αυτό αλλά το Piu VERDE restaurant cafe bar, αποτελεί τον καλύτερο λόγο για να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή των... στρατηγών!

Δείτε περισσότερα εδώ

360

Industrial design πάνω από την πλατεία Μοναστηρακίου , με φαντασμαγορική θέα, ελληνική δημιουργική κουζίνα και ευφάνταστα cocktails!

Δείτε περισσότερα εδώ

GAZARTE

Mια από τις πιο... ενδιαφέρουσες ταράτσες της πόλης είναι αυτή του Gazarte που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Μια μόλις ανάσα από το Μετρό του Κεραμεικού δεσπόζει το δροσερό σκηνικό, περιτριγυρισμένο από τα βιομηχανικά κτίρια του πάρκου της Τεχνόπολης.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΒΑLTHAZAR

τα πλαίσια των νέων αναγκών που γεννά καθημερινά η πολύβουη πρωτεύουσα, ο παραμυθένιος κήπος του Balthazar προσαρμόζεται και λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, με τιμές που έχουν προσαρμοστεί στη νέα εποχή και που συγχρόνως συνεχίζουν να κάνουν κάθε επίσκεψή σας στον χώρο μια μοναδική εμπειρία.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΚΑΠΠΑΡΗ

Σε μια από τις πιο αγαπημένες γειτονιές της Αθήνας, τα Άνω Πετράλωνα, η Κάππαρη και η μοναδική αυλή της είναι σίγουρα ένα μέρος που θα περάσεις καλά με την παρέα σου και θα φας... ακόμη καλύτερα!

Δείτε περισσότερα εδώ

HYTRA

Πέρα από τα... προφανή(θεατρικές παραστάσεις κλπ) υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείς τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Δεν είναι άλλος από το περίφημο εστιατόριο «Hytra» στο open air αμφιθέατρο.

Δείτε περισσότερα εδώ

HIDE & SEEK

Ένας ατμοσφαιρικός κρυμμένος κήπος- μια μαγική αυλή, που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πολύβουη Λεωφ. Κηφισίας. Και τίποτα δεν σε προϊδεάζει γι' αυτό που θα συναντήσεις λίγα μόλις μέτρα μακριά. Η πλήρης απομόνωση.

Δείτε περισσότερα εδώ

SIX D.O.G.S

To all day/all night... πολιτιστικό κέντρο διασκεδάσεως στο Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας, διαθέτει έναν από τους ομορφότερους και... crowded κήπους της πόλης.

Δείτε περισσότερα εδώ

ALERIA

Στην upcoming πιάτσα του Μεταξουργείου, το πλήρως ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο... δυνατά χαρτιά στις γαστρονομικές προτάσεις, όπως επίσης και η υπέροχη αυλή που κατατάσσεται εύκολα στις ωραιότερες της Αθήνας.

Δείτε περισσότερα εδώ

GREEN PARK

Με ιστορία που ξεκινά το 1936, τότε που στεγαζόταν στο Πεδίο του Άρεως, το Green Park υποδέχεται εδώ και περίπου έναν χρόνο παλιούς και νέους πελάτες στον ολοκαίνουριο χώρο του, μέσα στο άλσος Βεΐκου. Με θέα στην Αθήνα και στο πράσινο του άλσους, μπορείς να απολαύσεις στους χώρους του café restaurant από τον πρωινό καφέ μέχρι το βραδινό cocktail σου, καθώς και γεύσεις από ελληνική και ιταλική κουζίνα. Ο συνδυασμός της πείρας του παλιού και της σύγχρονης φινέτσας του σύγχρονου, το ειδυλλιακό περιβάλλον, η φωτιζόμενη πισίνα και η μαγευτική θέα υπόσχονται όμορφα καλοκαιρινά μεσημέρια και βράδια. Παρέχονται τρεις χώροι για εκδηλώσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ


ΡΟΖΑΛΙΑ

Είτε τη γνωρίζεις σαν μαγειρείο, είτε σαν ταβέρνα είτε σαν μεζεδοπωλείο, η Ροζαλία, που από το 1978 λειτουργεί στην περιοχή των Εξαρχείων, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπέροχος, καταπράσινος κήπος της -μια όαση δροσιάς στην καρδιά της πρωτεύουσας- και ο άνετος χώρος που περιτριγυρίζεται από μουριές, πλατάνια και ελιές μπροστά στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, είναι ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΜΠΕΜΠΕΚΑ

Μια μονοκατοικία με αυλή στο Χαλάνδρι φιλοξενεί την «Μπεμπέκα», τη νέα μοντέρνα ταβέρνα. Οι αντίκες -σε συνδυασμό με την μέχρι πρότινος χρήση του καταστήματος σαν σπίτι- δημιουργούν μια retro και νοσταλγική διάθεση στο χώρο. Όσο ο καιρός το επιτρέπει μπορείς να γευτείς το «σπιτικό φαγητό» που προσφέρει η «Μπεμπέκα» στην αυλή, πλημμυρίζοντας από τις ευωδιές των δέντρων που την περιβάλλουν.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share