Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ababa: Το αγαπημένο στέκι των Χανίων αποκτά μικρό αδερφάκι στο Παγκράτι!

27 Οκτωβρίου 2015
Ababa: Το αγαπημένο στέκι των Χανίων αποκτά μικρό αδερφάκι στο Παγκράτι!

Ανυπόκριτο, σπιρτόζικο, αυτοσαρκαστικό...έτσι ακριβώς είναι το Ababa, η παπαρούνα (όπως σημαίνει στα ισπανικά ) που “άνθισε” στο σοκάκι της Εισοδίων, στα Χανιά, πριν μια δεκαετία. Σαν τις μικρές εκπλήξεις που περιμένει να τις ανακαλύψει με λαχτάρα ένα μικρό παιδί, μοιάζει το μαγικό σύμπαν εντός του που φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ιδιοκτήτη του και καλλιτέχνη Δημήτρη Αστερίου. Tα γεμάτα χρώματα έργα τέχνης, αντικείμενα artistic kitsch που συλλέγει με πάθος ο δημιουργός του, τα παρείστικα τραπεζάκια μέσα κι έξω στο πλακόστρωτο, συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο ανανεώνεται συνεχώς.

Οι θαμώνες του, από Χανιώτες κάθε ηλικίας μέχρι φοιτητές, τουρίστες Έλληνες και ξένους απολαμβάνουν χειμώνα -καλοκαίρι τις ηλιόλουστες μέρες έξω ή μέσα με αρωματικούς καφέδες, φρέσκους χυμούς, δροσερά αναψυκτικά, κουβεντιάζοντας ή παίζοντας επιτραπέζια!

Και μόλις τα βράδια ξεμυτίζουν μας διασκεδάζει με ζωηρά ακούσματα jazz, swing, soul και rock μουσικής και μας παρασέρνει με καθαρά ποτά, και ανανεωμένα cocktails που επιμελείται ο Αντρέας, με πρώτη και καλύτερη την “κοκκινοσκουφίτσα” αλλά και το frozen daiquiri με φράουλα., ενώ και φέτος τα “cocktails της κρίσης” με τοπικά αναψυκτικά, κάνουν τη διαφορά!

Αν όλα αυτά σας... 'εψησαν για ένα ταξιδάκι μέχρι τα Χανιά, τότε σίγουρα θα χαρείτε ακούγοντας πως το Abama σύντομα θα αποκτήσει... μικρό αδερφάκι στο Παγκράτι και τον πεζόδρομο της Τιμοθέου. στο ίδιο πάντοτε concept και στο γνωστό και χαρούμενο στιλ!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share