Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πεύκη-Λυκόβρυση

28 Ιανουαρίου 2011
Πεύκη-Λυκόβρυση

Προικισμένες από τη φύση!

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να χωρέσουν ολόκληρα δάση και μεγάλες εκτάσεις πράσινου μέσα σε μία πόλη, κάνε μια βόλτα στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση και θα τα βρεις μπροστά σου. Και εάν αυτό δεν είναι λόγος για να τις επισκεφθείς, εμείς σου δίνουμε άλλους 20+1 για να συντονίσεις το gps σου στα βόρεια...

Ρεπορτάζ-κείμενο: Μπάμπης Δούκας

Φωτογραφία: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

CITY WALK

Πεύκη και Λυκόβρυση. Μέχρι πρότινος δυο διαφορετικοί δήμοι στα βόρεια προάστια της Αθήνας, που «παντρεύτηκαν» λόγω Προγράμματος Καλλικράτη από τις αρχές του έτους και... έγιναν ένα. Πλαισιωμένες από Μαρούσι, Κηφισιά, Ηράκλειο και Μεταμόρφωση, αποτελούν δυο καθαρά οικιστικές περιοχές όπου κυριαρχεί το πράσινο! Το μαρτυρούν με τον πιο εμφατικό τρόπο, άλλωστε, τα δάση Κάσδαγλη (στα σύνορα Πεύκης-Λυκόβρυσης), Μορέλλα (απέναντι από το δημαρχείο) και το άλσος Βαρβαρέσου (στο βορειοδυτικό τμήμα της Πεύκης), αγαπημένα στέκια των ντόπιων για έναν απογευματινό περίπατο. Εδώ δεν θα συναντήσεις τεράστιες πολυκατοικίες, αλλά ως -επί το πλείστον- όμορφες μονοκατοικίες, που επιβεβαιώνουν τη φυσιογνωμία του δήμου. Στην Πεύκη, το πιο ζωντανό σημείο είναι η Λεωφ. Ειρήνης, όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, καφετέριες και κλασικά εστιατόρια. Η συγκεκριμένη λεωφόρος τέμνει την Πεύκη σε Άνω και Κάτω. Στην Κάτω, κινητικότητα παρουσιάζουν οι οδοί Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ελ. Βενιζέλου -όπου βρίσκεται και το δημαρχείο. Ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά meeting point για τη νεολαία είναι η Πλατεία Σοφούλη. Στην Άνω, αφού προσπεράσεις την Πλατεία Δημοκρατίας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην οδό Πίνδου με προσεγμένα εστιατόρια και cozy cafes. Αφού ολοκληρώσεις την... περιήγησή σου στην Πεύκη, η πιο σύντομη διαδρομή για να προσεγγίσεις τη Λυκόβρυση είναι οι οδοί Ηρώων Πολυτεχνείου και Απόλλωνος. Μόλις φτάσεις εδώ, όλα δείχνουν να κυλούν πιο ήρεμα. Συναντάς λιθόστρωτους δρόμους που περιβάλλονται από πεύκα, οπωροφόρα δένδρα όπως ελιές, εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε... χωριό! Στη Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη, στην οδό Λυκόβρυσης και στην κεντρική πλατεία, θα βρεις ελάχιστα μοντέρνα cafes και κάποιες παραδοσιακές ταβέρνες και ψησταριές. Η Πεύκη και η Λυκόβρυση σε κερδίζουν με την ηρεμία και την αρμονία που αποπνέουν, καθώς εδώ όλα κινούνται στους δικούς τους χαλαρούς ρυθμούς. Με φανερές αλλά και κάποιες... κρυμμένες γραφικές γωνιές, οι δύο περιοχές ενδείκνυνται για μια μικρή απόδραση μέσα στην πόλη!

ΠΕΥΚΗ

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ:

  • Το όνομα Πεύκη προέρχεται από τον φυσικό πλούτο της περιοχής στη χαρακτηριστική μεσογειακή πεύκη της Αττικής; Το συγκεκριμένο δέντρο μάλιστα κοσμεί και το έμβλημα της τοπικής αυτοδιοικητικής οντότητας.
  • Η Πεύκη ήταν ένας από τους μικρότερους σε έκταση δήμους της Αττικής και παλαιότερα συνοικισμός του δήμου Αμαρουσίου με την ονομασία Μαγκουφάνα;
  • Κατά μία εκδοχή το όνομα Μαγκουφάνα προήλθε από κάποια «Μαγκούφα Άννα», μια γυναίκα κωφή και άρρωστη από φυματίωση, η οποία κατοικούσε στην περιοχή μόνη της, προκειμένου να θεραπευθεί; Κατάφερε και επέζησε, όμως, εκεί μέχρι τον θάνατό της.
  • Το 1959 διοργανώνεται στο Σμαράγδειο Εκπαιδευτήριο διαγωνισμός, με στόχο να βρεθεί νέο όνομα για την Μαγκουφάνα και με έπαθλο το ποσό των 50.000 δραχμών; Ορίστηκε επιτροπή που θα εξέταζε τις προτάσεις μεταξύ των οποίων ήταν και αυτή της Πεύκης, η οποία τελικά και επιλέχθηκε.
  • Στα όρια του δήμου είναι εγκατεστημένο και το πρότυπο «Ηλιακό Χωριό», συνοικία που οικοδομήθηκε και παραδόθηκε στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας; Πρόκειται για ένα οικιστικό συγκρότημα 435 «ηλιακών» κατοικιών, με στόχο την εξοικονόμηση της ενέργειας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις σύγχρονες οικιακές ανέσεις και κοινωνικές εξυπηρετήσεις.
  • Στη περιοχή της Πεύκης έζησε για πολλά χρόνια ο αξέχαστος ηθοποιός Γιάννης Γκιωνάκης;

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ:

  • Η Λυκόβρυση πήρε το όνομά της από έναν μεγάλο πλάτανο, που βρισκόταν στο ναΐσκο της Αγίας Βαρβάρας και από τον κορμό του οποίου πήγαζε νερό; Σύμφωνα με την παράδοση, λύκοι και τσακάλια κατέβαιναν από τα δάση του Κηφισού στην περιοχή για να ξεδιψάσουν. Έτσι προέκυψε η ονομασία του δήμου «Λυκόβρυση» από τα συνθετικά «λύκος» και «βρύση».
  • Η Λυκόβρυση επικοινωνεί άμεσα με την όμορη περιοχή της Μεταμόρφωσης, με την οποία συνδέεται με πλούσιο ιστορικό και εθνολογικό παρελθόν από την εποχή της μικρασιατικής καταστροφής;
  • Η Λυκόβρυση ήταν γνωστή κατά τη δεκαετία του 1970 για την εγκατάσταση του Ινστιτούτου Αμπέλου με πλούσιο φυτωριακό υλικό, ενώ από το 1974 έως το 1977 προσέλκυε επισκέπτες λόγω του θερινού της κινηματογράφου;
  • Στην περιοχή της Λυκόβρυσης βρίσκεται επίσης το -σύμφωνα με πολλούς- θαυματουργό μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου;

ΛΟΓΟΙ/ ΠΕΥΚΗ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

ΠΕΥΚΗ

CAFE

Your best friend

Όμορφος χώρος, προσεγμένη διακόσμηση, φιλική ατμόσφαιρα. Αυτό είναι το cafe-bar Friends, που ενδείκνυται τόσο για καφέ και ποτό όσο και για φαγητό. Πιάσε τη θέση, λοιπόν, σε κάποιον από τους άνετους καναπέδες του και άσε να σε περιποιηθεί σαν καλός φίλος! Γλυκά, σνακ, club sandwich, ποικιλίες, μπαγκέτες, κοτομπουκιές είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές σου! Επιπλέον κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ guest DJ θα φροντίσει να πλαισιώσει το ποτό σου με τις κατάλληλες μουσικές επιλογές! Τιμή cappuccino: €3,80, ποτού €7. Καθημερινά 08:00-01:00. (Ν. Πλαστήρα & Λεωφ. Ειρήνης 14, Πεύκη, τηλ. 210 6125112)

Μεγάλη πόρτα θα διαβείς

Με παρουσία 5 ετών στην περιοχή το Πόρτα Cafe σε υποδέχεται στον άκρως φιλικό χώρο που δεσπόζουν τα κάδρα με τους ροκ σταρ, τις ξύλινες λεπτομέρειες και τα γήινα χρώματα. Απόλαυσε τον καφέ ή το ποτό σου και μην αγχώνεσαι, εδώ δεν πρόκειται να φας... πόρτα, παρά μόνον κάποιο σνακ, γλυκό ή παγωτό. (Κάτι που το διαφοροποιεί από τα κλασικά..). Ακόμη, 2 φορές κάθε μήνα φιλοξενούνται κάποια μουσικά lives! Τιμή ποτού: €6. Καθημερινά από τις 08:00. (Πίνδου 31, Πεύκη, τηλ. 210 8024804)

The meeting point

Ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Πεύκης, εδώ και 8 χρόνια είναι τα Flocafe -από τα ομορφότερα καταστήματα της αλυσίδας- με ευρύχωρο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό που ενδείκνυται για ηλιόλουστες μέρες, ακριβώς δίπλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Η ποιότητα σε καφέδες, γλυκά και σνακ πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη καθώς το εγγυάται άλλωστε η ιστορία της φίρμας. Τα επισκέπτονται και αρκετοί θαμώνες από τους γειτονικούς δήμους, ενώ σίγουρα συγκαταλέγεται στα θετικά του το γεγονός πως μπορείς πολύ εύκολα να βρεις πάρκιγκ. Τιμή cappuccino: €4,10, cappuccino grande: €4,95. Καθημερινά από τις 08:00. (Ελ. Βενιζέλου 15Α, Πεύκη, τηλ. 210 6148340)

The alternative choice!

Με διαφορά το πιο ξεχωριστό cafe bar στη Πεύκη είναι το Salto Mortale, καθώς αποτελεί το μοναδικό free style μαγαζί στα βόρεια προάστια. Ρετρό έπιπλα, ποδήλατο που σχεδόν κρέμεται από το ταβάνι, σκόρδα, μια κολώνα της ΔΕΗ πάνω από το μπαρ και αρκετές ακόμη ιδιαίτερες λεπτομέρειες συνθέτουν το cozy σκηνικό. Σε συνδυασμό με την funk, soul, jazz αλλά και ηλεκτρονική μουσική και την ενημερωμένη κάβα θα το κάνουν το νέο σου στέκι. Τιμή ποτού: €6. Καθημερινά από τις 09:00. (Πίνδου 7, Πεύκη, τηλ. 210 8056490)

For day & night

Για να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και φυσικά να διασκεδάσεις επίλεξε το café-bar Άλιος, που 3 χρόνια τώρα είναι το ιδανικότερο μέρος κοντά στη Λεωφ. Ειρήνης τόσο για καφέ ή ποτό όσο και για fingerfood και σνακ, ενώ διαθέτει, επίσης, πάρα πολλές γεύσεις σε σοκολάτες και τσάι. Στον φιλικό και παρεΐστικο χώρο του με τα γήινα χρώματα, απλώς αφέσου στην ατμόσφαιρα και τους lounge ήχους και να είσαι σίγουρος πως θα ανταμειφθείς! Στα extra του η βιβλιοθήκη. Τιμή cappuccino: €3,90, ποτoύ €7,50. Καθημερινά από τις 07:30. (Αγ. Παντελεήμονος 1 & Σοφούλη, Πεύκη, τηλ. 210 6143440)

Give me a break

Αν και «πρωτοεμφανίστηκε» το καλοκαίρι, το café-bar Break έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει αρκετούς... θαυμαστές που το έχουν καθιερώσει για τον πρωινό καφέ τους ή για ένα χαλαρό ποτό το βραδάκι. Τις εντυπώσεις στο εσωτερικό κερδίζει το ενυδρείο αλλά και οι άνετες πολυθρόνες και καναπέδες. Τιμή cappuccino: €3,20, ποτού €6,50. Καθημερινά 07:30-01:00. (Λεωφ. Ειρήνης 32, Πεύκη, τηλ. 210 8055761)

ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις θάλασσας και γης

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φας πραγματικά καλό ψάρι στην Πεύκη; Φροντίζει γι' αυτό το περίφημο εστιατόριο Σμαράγδα, που από το 2004 «τιμά» την ελληνική κουζίνα αλλά και την ελληνική ψαροφαγία με τον καλύτερο τρόπο! Δοκίμασε στείρες και ροφούς που έρχονται κατευθείαν από τα... νερά της Τήνου ή σουπιές με ρύζι στο μελάνι και θα καταλάβεις τι εννοούμε. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το εμπιστεύονται και αρκετοί επώνυμοι. Τιμή: €18-32 με κρασί. Καθημερινά, εκτός Δευτ., 19:00-00:30, Σάβ. 12:00-00:30, Κυρ. 12:00-17:30. (Πίνδου 24 & Ν. Πλαστήρα, Πεύκη, τηλ. 210 8056379)

Ο αριστούχος της απόλαυσης

Ζουμερά καλαμάκια χοιρινό και πεντανόστιμα μπιφτέκια σε... περιμένουν στο ψητοπωλείο Αριστοτέλειον, συντροφιά με αρκετές ακόμη ολόφρεσκες και χειροποίητες λιχουδιές! Και ποιο καλύτερο μέρος για να τα... γνωρίσεις από τον άνετο, ξύλινο χώρο όπου δεσπόζει και ένα ολόκληρο δέντρο (φοίνικας) στην άκρη του εσωτερικού χώρου! Τιμή: €10 με μπύρα ή κρασί. Καθημερινά 12:00-00:00. (Πίνδου 9 & Σκρα, Πεύκη, τηλ. 210 8068911)

Ένα γλυκό... εστιατόριο

Η γαστρονομική ιστορία της Πεύκης ξεδιπλώνεται στο εστιατόριο Πιπερίγκος, που είναι ένα από τα παλαιότερα της περιοχής, με ιστορία που κρατάει από το 1952. Ξεκινώντας ως γαλακτοπωλείο, μετεξελίχτηκε σε ζαχαροπλαστείο και από το 1985 και έπειτα επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο φαγητό. Εδώ θα βρεις ξεχωριστούς θησαυρούς της ελληνικής κουζίνας, τόσο της παραδοσιακής όσο και της σύγχρονης. Αξίζει την προσοχή σου το μπιφτέκι και τα μαγειρευτά, ενώ το μενού αλλάζει αναλόγως της εποχής. Τιμή: €10-15. Καθημερινά, εκτός Δευτ., 12:00-00:00. (Λεωφ. Ειρήνης 19, Πεύκη, τηλ. 210 8023301).

Από την Αρμενία με αγάπη

Αν είσαι τύπος που το... ψάχνει όσον αφορά τη γεύση δεν έχεις παρά να περάσεις μια βόλτα από το εστιατόριο Χατσκάρ και να απολαύσεις έξοχες γεύσεις τις αρμενικής κουζίνας. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις χοροβάτς χοιρινό (αρμένικο σουβλάκι), αλλά και κιουφτά (μοσχάρι μπον φιλέ, «χτυπημένο» μέχρι να γίνει αφρός) και ντολμάδες. Συνόδευσέ τα με κάποιο εθνικό κρασί από την καλά ενημερωμένη του κάβα. Τιμή: €13-20 με κρασί. Τρ.- Σαβ. 18:00-00:00, Κυρ. 12:00-18:00. (Λεωφ. Ειρήνης 40, Πεύκη, τηλ. 210 8064770)

Συνταγές Ελλάδος με συνοδεία... Λιβάνου

Λιβανέζικες συνταγές συναντούν την ελληνική κουζίνα και το αποτέλεσμα είναι άκρως δελεαστικό για τον ουρανίσκο σου! Το εστιατόριο-ψητοπωλείο Εδωδή φροντίζει να σου προσφέρει εκλεκτές γεύσεις εδώ και 10 χρόνια στον προσεγμένο χώρο με τις ξύλινες λεπτομέρειες. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κεμπάπ, σις ταού αλλά και κάποια από τις 16 σαλάτες του μαγαζιού! Τιμή: €12 με κρασί. Καθημερινά από τις 12:30. (Πίνδου 14&Ιωαννίνων, Πεύκη, τηλ. 210 6148848)

Τρία σε ένα!

Αναρωτιέσαι πως μπορεί να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο εστιατόριο, ψησταριά και πιτσαρία; Την απάντηση σου δίνει το Quartetto με την ευρεία ποικιλία των πιάτων του που κυμαίνονται από μαγειρευτά και ψητά μέχρι ζυμαρικά και πίτσα! Τιμή: €8-10 με κρασί. Καθημερινά 12:00-00:00. (Λεωφ. Ειρήνης 51, Πεύκη, τηλ. 210 6140100)

Για να φας σαν στο σπίτι σου...

...το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις τη πόρτα του εστιατορίου Μπαχάρι. Στο πέτρινο κτήριο με τις ξύλινες λεπτομέρειες και την οικογενειακή αύρα έχεις την ευκαιρία θα ανακαλύψεις μικρούς γευστικούς θησαυρούς της ελληνικής κυρίως, αλλά και της πολίτικης και μικρασιατικής κουζίνας. Λαχανοντολμάδες, σουτζουκάκια σμυρναίικα, κόκορας κρασάτος είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα βρεις εδώ, μαζί με επώνυμο κρασί. Ακόμη, κάθε Πέμπτη βράδυ υπάρχει ζωντανή ελληνική έντεχνη αλλά και συνοδευτική μουσική. Τιμή: €18 με κρασί. Καθημερινά από τις 12:00. (Αθ. Διάκου 12 & Χρυσ. Σμύρνης, Πεύκη, τηλ. 210 8055695)

The sweet corner

Παίρνοντας το όνομά του από τον πύργο-σύμβολο του Τορίνο, το ζαχαροπλαστείο La Mole φέρνει κοντά σου τις πιο γλυκές προτάσεις της ιταλικής δημιουργίας. Panettone στην πιο αυθεντική εκδοχή του και σε αρκετές παραλλαγές, αφράτο κέικ Pandoro, αμυγδαλωτά, brownies, baba au rum αλλά και μοναδικές τούρτες θα σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά! Καθημερινά 09:00-22:00. (Λεωφ. Δημοκρατίας 3, Πεύκη, τηλ. 210 8062594)

Για... γλυκατζήδες

Το ζαχαροπλαστείο Σαλάκος Fresh έχει γίνει συνώνυμο της... γλυκιάς δημιουργίας στην περιοχή της Πεύκης για πάνω από μια πενταετία. Αποτελεί το μέρος όπου μπορείς να βρεις αυθεντικό τιραμισού, μοναδική σοκολατόπιτα αλλά και γαλακτομπούρεκο, ραβανί και καρυδόπιτα τόσο σε οικογενειακό όσο και σε ατομικό μέγεθος, όλα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές! Πορτοκαλόπιτα και σαβαρέν πλαισιώνουν άψογα όλα τα παραπάνω μαζί με αρκετά ακόμη εκλεκτά γλυκίσματα. Καθημερινά 09:00-22:00. (Χρ. Σμύρνης 41-43, Πεύκη, τηλ. 210 8067394)

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Ανέβα στον... ουρανό!

Ποιος είπε πως δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή στην Πεύκη; Φροντίζει γι' αυτό το κέντρο διασκέδασης Ουρανός που σου υπόσχεται αξέχαστες βραδιές με τον Γιώργο Μαργαρίτη και τη Μαντώ. Έτοιμος για ξενύχτι στα... ουράνια; Παρ., Σάβ. από τις 23:30. Τιμή ποτού: €10 (στο μπαρ), φιάλη €130-150. (Λεωφ. Ειρήνης 71, Πεύκη, τηλ. 210 6120130)

PLUS

Ιδανική και για άθληση

Στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, πέρα από όλες τις υπόλοιπες υποδομές, υπάρχουν αρκετοί χώροι όπου μπορεί κάποιος να αθληθεί εδώ. Επίσης, διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και χώρο για στίβο, ενώ αν είσαι του... υγρού στοιχείου με χαρά θα διαπιστώσεις πως υπάρχει και το Δημοτικό Κολυμβητήριο! Στα πλάνα του δήμου μάλιστα υπάρχει και η εκπόνηση ενός σχεδίου για κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε όλη τη περιοχή, δίνοντας μια ακόμη επιλογή άθλησης αλλά και ψυχαγωγίας. (Λεωφ. Δημοκρατίας & Κανάρη, Πεύκη)

Έλα πιο κοντά στη φύση

Αν για κάτι φημίζεται η Πεύκη αυτό δεν είναι άλλο από την έντονη παρουσία του... πράσινου στοιχείου. Με έναν περίπατο στο δάσος Μορέλλα (απέναντι από το δημαρχείο) ή στο δάσος Κάσδαγλη (σύνορα Πέυκης-Λυκόβρυσης), θα νιώσεις εντελώς ανανεωμένος και είναι δεδομένο πως θα θελήσεις να το βιώσεις και πάλι!

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

CAFE

Και cafe και bar και creperie

Ένα πραγματικά δελεαστικό συνδυασμό σου προσφέρει το Capriccio στη Λυκόβρυση. «Άραξε» σε κάποια από τις πολυθρόνες ή τους καναπέδες στο χώρο με τη φινετσάτη διακόσμηση και τα ευφάνταστα φωτιστικά, όπου κυριαρχούν έντονα, παιχνιδιάρικα χρώματα, και... ζύγισε τις επιλογές σου: Καφέ, ποτό, κρέπα, cocktail, club sandwich; Οτιδήποτε και αν «τραβάει» η όρεξή σου, θα το βρεις εδώ! Τιμή cappuccino: €4,20, τιμή ποτού €8. Καθημερινά από τις 09:00. (Γρ. Λαμπράκη 10, Λυκόβρυση, τηλ. 210 2817966)

ΓΕΥΣΗ

Το σπίτι του κεμπάπ

Γεύσεις Κωνσταντινούπολης έρχονται στη Λυκόβρυση χάρη στο εστιατόριο Sish Kebap House,το οποίο εδώ 2,5 χρόνια φέρνει στη περιοχή τις πιο λαχταριστές πολίτικες γεύσεις. Φημίζεται για την ποικιλία κρεατικών με ντονέρ, κεμπάπ, σις μοσχάρι και σις κοτόπουλο. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι υπόλοιπες σπεσιαλιτέ, όπως το λαχματζούν. Στα plus του η ζωντανή ελληνική μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ! Tιμή: €16 με κρασί. Καθημερινά από τις 19:00. (Γ. Αργύρη 66 & Λεωφ. Αμαρουσίου, Λυκόβρυση, τηλ. 210 2836006-7)

Γεύση... παράδοσης

Στο ζεστό χώρο από ξύλο και πέτρα του Στεριά και Θάλασσα, με την χαρακτηριστική διακόσμηση, θα ανταμώσεις γνήσιες γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Θαλασσινά όπως αστακομακαρονάδα, αλλά και κρεατικά όπως ψαρονέφρι αλά κρεμ και μπιφτέκι γεμιστό παρέχουν μια πλήρη γκάμα γαστρονομικών επιλογών. Τιμή: €15 με κρασί. Καθημερινά 13:00-02:00. (Γρ. Λαμπράκη 9, Λυκόβρυση, τηλ. 210 2850460)

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share