Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Επίσκεψη από το Βερολίνο... στον χώρο τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη

5 Οκτωβρίου 2010
Επίσκεψη από το Βερολίνο... στον χώρο τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη

Ο χώρος τέχνης Pro-art, Καλλιδρομίου 30, εγκαινιάζει την την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Επίσκεψη από το Βερολίνο» όπου οι καλλιτέχνες Μαρία Γιαννακάκη και Σωτήρης Θεριανός υποδέχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα τις ζωγράφους Ute Litzkow και Teresa Casanueva από το Βερολίνο.

Η Ute Litzkow με τα τοπία της, διερευνά δυνατότητες του χώρου και αντιπαρατίθεται συναισθηματικά με το έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Hokusai, δημιουργώντας φωτεινές συνθέσεις μεταξύ σχεδίου και ζωγραφικής. Στα έργα της το χρώμα μοιάζει να έχει μία εντελώς δική του, άσχετη με τη φόρμα, υπόσταση.

Η ζωγραφική της Teresa Casanueva χαρακτηρίζεται από την κίνηση προς το βάθος και την δημιουργία υποθετικού χώρου. Η εικόνα αναπτύσσεται προς τον θεατή και εξελίσσεται σε φόντο τρισδιάστατης όρασης με την λάμψη της αρμονίας των χρωμάτων.

H Μαρία Γιαννακάκη εκθέτει έργα της με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρώπινη μορφή και τα παιδικά πρόσωπα μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου ή ανάμνησης. Περιοχές εκθαμβωτικού χρώματος συνυπάρχουν αρμονικά με περιοχές χειρονομιακού σχεδίου και άδειου φόντου, δημιουργώντας συνειρμικές παραστάσεις του οικείου.

Ο Σωτήρης Θεριανός που κινείται στο χώρο της αφαίρεσης, ακροβατεί με έμπνευση και πρωτοτυπία ανάμεσα σε όχι εύκολους, γνωστούς και νέους δρόμους. Τα έργα του διατηρούν την επαφή με τον απλό πυρήνα των ανθρώπινων συναισθημάτων και αποπνέουν φρεσκάδα, αποκαλύπτοντας στον θεατή μια νέα οπτική γωνία.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ώρα 6 - 9 μμ

Χώρος τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη

Καλλιδρομίου 30, τηλ. 210 3847967, κιν.6976 880408

Διάρκεια έκθεσης: 15 Οκτωβρίου μέχρι 27 Νοεμβρίου 2010

Ωρες λειτουργίας: Τρ-Παρ 5-9μμ, Σαβ 11-3μμ

 

Ζωγραφική

Ροή ειδήσεων

Share