Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Banksy: Η επική έκπληξη του καλλιτέχνη στην Βενετία! (Video)

Στην Μπιενάλε!

23 Μαΐου 2019 12:39
Banksy: Η επική έκπληξη του καλλιτέχνη στην Βενετία! (Video)

Ο μυστικοπαθής βρετανός καλλιτέχνης Banksy προετοίμασε μια έκπληξη στην Μπιενάλε της Βενετίας και χωρίς κανείς να τον καταλάβει βρέθηκε ο ίδιος στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Ο Βanksy δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που δείχνει τον ίδιο (χωρίς φυσικά να αποκαλύπτει το πρόσωπό του), να στήνει τα έργα του στο δρόμο και να μετατρέπεται σε πλανόδιο πωλητή κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Ο Βanksy ως πωλητής δρόμου προσπαθεί να πουλήσει ελαιογραφίες που δείχνουν ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο στη Βενετία,θίγοντας έτσι το θέμα του τουρισμού στην πόλη και της ρύπανσης στην πόλη καθώς τα πλοία διασχίζουν το Μεγάλο Κανάλι. Το σύντομο κλιπ δείχνει μια σειρά από περαστικούς (και μια αδέσποτη γάτα), που θαυμάζουν τα έργα. Αργότερα όμως ο πωλητής Banksy γίνεται αντιληπτός από αστυνομικούς που του ζητάνε να εκκενώσει το δημόσιο χώρο επειδή δεν έχει άδεια.

undefined

Ο καλλιτέχνης μίλησε για το βίντεο καταγγέλλοντας ότι ποτέ δεν είχε προσκληθεί στην Μπιενάλε: «Παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο καλλιτεχνικό γεγονός στον κόσμο, για κάποιο λόγο δεν με έχουν καλέσει ποτέ».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Lifo

Μυστήριο στη Βενετία: Τελικά αυτό το γκράφιτι ανήκει στον Banksy;

Μεγάλο μυστήριο έχει δημιουργήσει ένα γκράφιτι στη γειτονική μας χώρα και συγκεκριμένα στηΒενετία. Το γκράφιτι δεν έχει υπογραφή οπότε όλοι υποθέτουν ότι ανήκει στον ιδιαίτερο καλλιτέχνη Banksy.

Να σας πούμε ότι τον καλλιτέχνη αυτόν δεν τον έχει δει κανείς. Κανείς δεν ξέρει πως είναι το πρόσωπο καθώς φτιάχνει τα έργα τέχνη όταν δεν βλέπει κανείς. Πρόσφατα κιόλας είχαμε τη χαρά να δούμε έργα και στην Αθήνα.

Στην Βενετία λοιπόν, υπάρχει ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα παιδάκι το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι. Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία «Naufrago bambino» («Παιδί που επέζησε του ναυαγίου») και εικάζεται ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

undefined

Το στιλ με το οποίο έχει ζωγραφιστεί το γκράφιτι παραπέμπει στα έργα του Banksy,παρότι μέχρι στιγμής ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δημιούργημά του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, που επισημαίνει ότι κατά κανόνα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του.

Έργα του Banksy έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα». Το 2016 με πρωτοβουλία των Iταλών εικαστικών που αξιολογούν τα έργα των καλλιτεχνών του δρόμου, το έργο αυτό καλύφθηκε με γυαλί για να προστατεύεται.

undefined

Τα γκράφιτι του,είναι πολύ δημοφιλή τόσο στους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης όσο και στους συλλέκτες. Ο καλλιτέχνης Banksy έχει καταφέρει να παραμένει στη σκιά και κανείς εκτός από τους στενούς συνεργάτες του δεν ξέρει επακριβώς πως είναι ο ίδιος και ποιο είναι το πραγματικό του όνομα.

 

Ζωγραφική

Ροή ειδήσεων

Share