Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

Dreamtime Έκθεση στην Kyhlberger Gallery

23 Φεβρουαρίου 2011
Dreamtime Έκθεση στην Kyhlberger Gallery
Follow us on Google News

Η Kyhlberger Gallery και η ιδιοκτήτριά της Ναυσικά Κώνστα, σας προσκαλούν στην ομαδική έκθεση των Αυστραλών Αβοριγίνων καλλιτεχνών, ΄΄Dreamtime΄΄, όπου παρουσιάζονται 31 σημαντικά έργα συγκεντρωμένα από Κοινότητες της ερήμου Tanami από το 1989 εώς το 1990, καθώς και πιο πρόσφατα έργα ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Η τέχνη των Αυστραλών Αβοριγίνων είναι η αρχαιότερη μορφή σύγχρονης τέχνης με ιστορία περίπου 60.000 ετών. Εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο, ενώ παράλληλα αποτελεί τον πυρήνα των σημερινών τελετών που εκτελούνται παραδοσιακά από τότε που υπάρχουν Αβοριγίνες Αυστραλοί. Κάθε έργο αφηγείται μία ιστορία ονείρου που ανήκει στο φύλακα της. Οι καλλιτέχνες μέσα από το έργο τους αποκαλύπτουν όσα μπορούν ν' ανακοινωθούν στο θεατή, ανάλογα με το βαθμό μύησής του. Γυναίκες και άντρες διηγούνται ιστορίες, μεταξύ άλλων και για τον τρόπο που δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Η ιδιαιτερότητα αυτών των καλλιτεχνών έγκειται στο ότι περνάνε από μία διαδικασία μύησης πριν αρχίσουν να ζωγραφίζουν και συνεχίζουν κατά την διάρκεια τελετουργικών καταστάσεων (body paint και ground paint). Έτσι όσο αλλάζουν στάδια και επίπεδα τόσο εξελίσσεται το έργο τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, σχεδόν μία ολόκληρη ζωή κι αυτό εξηγεί γιατί οι Αβοριγίνοι ζωγράφοι είναι πάνω από 40 ετών.

Η έκθεση ΄΄Dreamtime΄΄ παρουσιάζει έργα από σημαντικούς καλλιτέχνες, κυρίως γυναίκες από την Κοινότητα Ουτοπία, οι οποίες είναι αγνωρισμένες παγκοσμίως, όπως η Betty Mbitjana η Mona Napaljarri Rockman ή η Gloria Petyarre, έργα της οποίας βρίσκονται σε μεγάλες συλλογές, μεταξύ αυτών και του Βρετανικού Μουσείου.

Η ζωγραφική των Αυστραλών Αβοριγίνων στον κόσμο της τέχνης αναμφιβολα είναι μοναδική και συχνά λέγεται ότι βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ Σύγχρονης και Φυλετικής Τέχνης.

Την έκθεση επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης Sixtine Crutchfield, συνεργάτης του Συμβουλίου Αυστραλίας -Καλλιτεχνικό Κέντρο Brown's Mart στο Darwin της Βόρειας Επικράτειας, ταξιδεύοντας στην Αυστραλία πάνω από μία δεκαετία στo πλαίσιo της έρευνας της.

Διάρκεια Έκθεσης: 3/2/11-18/3/11

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Σαβ (11:00-14:00) Πεμ.:18:00-21:00

Διεύθυνση: Σίνα 42, 10672- Κολωνάκι

Τηλ. 210 3617449

E-mail : [email protected]

Site: www.kyhlberger.com

 

Ζωγραφική

Ροή ειδήσεων

Share