Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Billie Eilish: Το 17χρονο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας!

Κάνει πάταγο σε κάθε πλευρά της γης!

7 Οκτωβρίου 2019 12:10
Billie Eilish: Το 17χρονο φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας!

Ξεκίνησε να μιλάει σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό της πριν από μερικούς μήνες, όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος και έπρεπε να επεξεργαστεί τη νέα της ταυτότητα ως σούπερ σταρ της ποπ, την οποία διάσημοι καλλιτέχνες αναφέρουν στο Twitter και καλούν σε πάρτυ τους. «Σκέφτομαι ότι δεν είμαι εγώ στην πραγματικότητα, αλλά ένα brand που εκπροσωπώ», λέει.

Η επιτυχία δεν της χτύπησε την πόρτα μέσα σε ένα βράδυ. Το 2015 έβγαλε το πρώτο της single, το «Ocean Eyes». Ηταν 13 ετών και έγινε φίρμα μέσω του SoundCloud. Τότε πολεμούσε την κατάθλιψη, είχε αυτοκαταστροφικές τάσεις και άγχος που την οδηγούσε σε αυτοτραυματισμούς.

Διαβάστε με την ευκαιρία: «Να μ’ αγαπάς»: Για ποια γυναίκα γράφτηκε το ωραιότερο Ελληνικό τραγούδι αγάπης;

Μεγάλωσε στη χρυσή εποχή του streaming. Προτού καν κυκλοφορήσει άλμπουμ, είχε ήδη 1 δισεκατομμύριο streams και, σύμφωνα με τη Nielsen Music, το «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» έχει φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια on demand streams. Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του τον Μάρτιο, η εταιρεία της τής είχε κλείσει εμφάνιση στο σόου του Κίμελ, το «Jimmy Kimmel Live!». Οσο έγραφαν την εκπομπή, όμως, την είχαν κυριεύσει αμφιβολίες και φώναζε: «Δεν θέλω να το κάνω αυτό». Η Μπίλι δεν ήθελε να μπορεί ο καθένας να έχει άποψη και να της ασκεί κριτική πάνω στη δουλειά της. Φοβόταν. Τα κατάφερε όμως να νικήσει τις φωνές που άκουγε και την εμπόδιζαν να λάμψει.

Στην πρώτη της εμφάνιση στο Coachella άνοιξε την 30λέπτη συναυλία της με το κομμάτι «Bad Guy» και το πλήθος παραληρούσε. Η νέα teen pop queen πήρε τότε τον θρόνο της. Ακόμη την ενοχλεί που όλος ο κόσμος ξέρει τι συμβαίνει στη ζωή της. Δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί. Μεγάλωσε σε δυάρι στο Λος Αντζελες σε οικογένεια που δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει εισιτήριο για το Coachella και τώρα κυκλοφορεί με oversized Louis Vuitton ρούχα. Δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, αλλά έχει αυτοκίνητο Dodge Challenger. Η Αϊλις συνυπογράφει τη μουσική της με τον μεγαλύτερο αδερφό της Finneas O’Connell, ο οποίος έχει αναλάβει και την παραγωγή και είναι περισσότερο γνωστός ως ηθοποιός σε δεύτερους ρόλους τηλεοπτικών σειρών. Ξεκίνησαν από το παιδικό τους δωμάτιο.

Στα 14 της είχε βρει ήδη τον άνθρωπο που θα διαχειριζόταν την εικόνα και τις δημόσιες σχέσεις της. Είναι γέννημα θρέμμα Καλιφορνέζα και προφανώς ξέρει πώς λειτουργεί η βιομηχανία. Η PR της την είχε κλείσει για live της Chanel τον Νοέμβριο του 2017. Πλέον έχει ομάδα 16 ατόμων που δουλεύουν επί οκτώ μήνες τη στρατηγική marketing. Τον Φεβρουάριο έκανε συνεργασία με το YouTube για να λανσάρουν μαζί mini series και φυσικά η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα τη στόλισε με δώρα στην Coachella, μια και έσπασε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων subscribers. Ο μόνος της ελεύθερος χρόνος είναι στο μπάνιο όπου βλέπει στο κινητό τη σειρά «The Office» για να χαλαρώσει. Εννοείται ότι η επιτυχία της οδήγησε πολλές εταιρείες να την κάνουν παράδειγμα και case study για τους υπαλλήλους τους.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Tο νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη προς τιμήν του Ζακ Κωστόπουλου! (video)

Εχει ξεκινήσει να ανταλλάσσει μηνύματα με την Αριάνα Γκράντε και έγινε φίλη με τη Λάνα Ντελ Ρέι και τον Σαμ Σμιθ. Οι followers της στο Instagram αυξάνονται ραγδαία (36,7 εκατομμύρια) και μεγάλες πολυεθνικές ήδη το εκμεταλλεύονται. Η συνάντησή της με το ίνδαλμά της, τον Τζάστιν Μπίμπερ στο καλιφορνέζικο μουσικό φεστιβάλ, έγινε viral. Η 17χρονη Μπίλι Αϊλις, που κέρδισε το Best New Artist στα MTV Awards, είναι η νεότερη νικήτρια στην κατηγορία μετά τον τότε 16χρονο Μπίμπερ το 2010. Στην πρόσφατη συνέντευξη για το περιοδικό «Rolling Stone» η μητέρα της, με την οποία μένουν ακόμα μαζί, ζήτησε από τον δημοσιογράφο να περιμένει μέχρι η 17χρόνη κόρη της να καθαρίσει το δωμάτιό της. Η Μπίλι ίναι τόσο Gen Z που κάνει τις 25χρόνες σταρ της μουσικής βιομηχανίας (Αριάνα Γκράντε, Τέιλορ Σουίφτ, Μάιλι Σάιρους) να μοιάζουν «αρχαίες». Ισως επειδή πηγαίνει ακόμη σε παιδίατρο. Αλλά η μουσική της είναι πιο σκοτεινή απ’ όσο θα περίμενε κανείς, πιθανότατα επειδή βλέπει εφιάλτες. Δεν έχει αγοράσει ποτέ της CD, ενώ το 2018 συνεργάστηκε με τον δήμαρχο του Λος Αντζελες για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ψηφίσουν.

Στις φωτογραφίες της σε περιοδικά δεν χαμογελάει ποτέ. Στην πραγματικότητα είναι μια συνηθισμένη έφηβη με έντονο το άγχος του αποχωρισμού. Κοιμόταν στο κρεβάτι των άνεργων ηθοποιών γονιών της μέχρι τα 10 και μέχρι τα 12 της ήθελε κάποιον από τους δύο γονείς της στο πλάι της σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Εχει διαγνωστεί ότι πάσχει από το Σύνδρομο Τουρέτ και έχει διάφορα ψυχοσωματικά κινητικά τικ. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελεν Ντε Τζένερις μίλησε και για το πώς είναι να ζεις με το εν λόγω σύνδρομο. Η Αϊλις υποφέρει ακόμη από άγχος. Εχει πάθει κρίση πανικού κατά τη διάρκεια περιοδείας της ξεσπώντας σε λυγμούς επί δυο συνεχόμενες ώρες κάθε βράδυ για μία εβδομάδα. Για να ξεπεράσει αυτές τις κρίσεις άγχους έκανε συνεδρίες με ψυχολόγο.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share