Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Πάμε κάπου...με την Λίνα Νικολακοπούλου" στο κηποθέατρο Παπαγου!

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00

5 Σεπτεμβρίου 2019 10:37

Η Λίνα Νικολακοπούλου μας προσκαλεί, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Παπάγου, σε μία μελωδική διαδρομή για να επισκεφτούμε και να ξαποστάσουμε στις μουσικές γειτονιές της ψυχής μας. Σας προτείνουμε επίσης: ΜΗΔΕΙΑ στο θέατρο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ

Η μεγάλη μας ποιήτρια και στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου αναφέρει για τη συγκεκριμένη μουσική παράσταση:

“Έδωσα τον τίτλο «Πάμε κάπου» σαν μια πρόσκληση για κοινή βόλτα σε μουσικές γειτονιές που δεν επισκεπτόμαστε συχνά ενώ όταν τύχει να περάσουμε από κεί νοιώθουμε να μάς προσφέρουν κι άλλο χώρο για τα αισθήματα μας. Προσπαθώ να διανθίζω με κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, τα περιεχόμενα αυτών των μουσικών συναντήσεων , γιατί έτσι και οι τραγουδιστές και οι μουσικοί βγαίνουν από την ρουτίνα, αλλά και το κοινό νοιώθει ότι παρακολουθεί κάτι που έχει μιά άλλη πρόθεση. Να δώσει στο τραγούδι τον αληθινό του χώρο που δεν είναι άλλος από την δημιουργία συγκίνησης και ψυχικής ευφορίας με ωραίες ερμηνείες και φροντισμένες ενορχηστρώσεις.”



Επιμέλεια Ορχήστρας – Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Τσέλο: Αλέξανδρος Κασαρτζής

Κανονάκι: Ηλίας Μαντικός

INFO

Κηποθέατρο Παπάγου

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό: 12 ΕΥΡΩ

Φοιτητικό, Ανεργίας, Κάρτα Δημότη, ΑΜΕΑ: 10 ΕΥΡΩ

Γενική είσοδος – την ημέρα της παράστασης: 13 ΕΥΡΩ

Το θέατρο Θησείον μας προτείνει την παράσταση "Ένας κάποιος τέτοιος Βυσσινόκηπος"

Η παράσταση της ομάδας Nunc, εμπνευσμένη από τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχοφ και το Quizoola! των Forced Entertainment, ξεκινά με ένα παιχνίδι ερωτοαποκρίσεων μεταξύ των ηθοποιών. Οι ερωτήσεις αποκαλύπτουν στους ηθοποιούς το είδωλό τους, καθρεφτισμένο στους ήρωες του Βυσσινόκηπου και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μήτρα από την οποία προκύπτουν οι σκηνές του έργου. H "Ρένα" επιστρέφει στην Αττική για τις τελευταίες παραστάσεις!

Ο βυσσινόκηπος και το πατρικό σπίτι της Λιουμπόφ Αντρέιγεβνα κινδυνεύουν να βγουν στον πλειστηριασμό. Η οικογένεια της έζησε εκεί για περισσότερο από εκατό χρόνια. Η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα να κόψει τον βυσσινόκηπο προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη της ή να αφήσει το κτήμα να πουληθεί και η οικογενειακή περιουσία να χαθεί ολοκληρωτικά.

Ποιοι είμαστε πραγματικά; Τι είναι αυτό που μας καθορίζει; Η ανάμνηση κάποιας απουσίας; Μερικές ανεκπλήρωτες επιθυμίες; Οι πρώτες εικόνες που θυμόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά, διαμορφώνουν την ταυτότητά μας σήμερα.

Η ομάδα Nunc διαρρηγνύει την δραματική ροή του έργου με ένα παιχνίδι. Κατά την διάρκεια της παράστασης οι ερμηνευτές μεταβαίνουν από την ανταλλαγή προσωπικών εμπειριών στην ερμηνεία επιλεγμένων σκηνών από τον Βυσσινόκηπο, με στόχο μια ειλικρινή θεατρική αφήγηση, που συνομιλεί με τους θεατές στο εδώ και στο τώρα.

Tελικά τι μπορεί ο καθένας από εμάς να παραχωρήσει, για να διατηρήσει τον προσωπικό του βυσσινόκηπο; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να τον προφυλάξουμε;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μάρια Φλωράτου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Μουσική: Γιωργής Καρράς

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Κίνηση: Μυρτώ Δελημιχάλη

Φωτογραφίες – Αφίσα: Αλέξανδρος Γκαρτζονίκας

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: Ομάδα Nunc

Ερμηνεία: Θράσος Αρβανίτης, Ορφέας Γεωργίου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Μάρια Φλωράτου

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις Από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίου:

Γενική Είσοδος: 12€

Μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, +65 ετών): 10€

Θησείον,

ΈΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα

Τηλ. | 210 3255444

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share