Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

11 τραγούδια για τα 50 χρόνια από την Προσελήνωση!

"Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο..."

16 Ιουλίου 2019 16:53
11 τραγούδια για τα 50 χρόνια από την Προσελήνωση!

Σαν σήμερα το 1969, το διαστημόπλοιο Apollo 11 εκτοξεύεται από το Κέιπ Κανάβεραλ των ΗΠΑ και θα φτάσει στον προορισμό του 4 μέρες αργότερα. Αυτός δεν είναι άλλος από την Σελήνη.

Αυτές τις μέρες λοιπόν γιορτάζουμε τον μισό αιώνα από την Προσελήνωση και γιορτή χωρίς μουσική δεν υφίσταται, οπότε σας διαλέγουμε 11 τραγούδια για το Apollo 11, τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον Μπαζ Όλντριν και τον Μάικλ Κόλινς.

1) R.E.M. – ‘Man On The Moon’

2) Björk – ‘Moon’

3) The Police - 'Walking on the Moon'

4) Frank Sinatra – ‘Fly Me to the Moon’

5) David Bowie – ‘Space Oddity’

6) Pink Floyd - 'Dark Side of the Moon'

7) CCR - 'Bad Moon Rising'

8) Janis Joplin - 'Half Moon'

9) Radiohead - 'Sail to the Moon'

10) Television - 'Marquee Moon'

11) Echo & the Bunnymen - 'Killing Moon'

Ποιός είναι ο Lewis Capaldi που έχει μαγέψει την μισή Ευρώπη;

Το όνομα Lewis Capaldi μπορεί να μην σας λέει κάτι, αλλά σύντομα μάλλον θα το ακούτε όλη την ώρα στα ραδιόφωνά σας! Ο νεαρός Σκωτσέζος μουσικός και τραγουδιστής (γεννημένος το 1996) κυκλοφόρησε πριν 2 μήνες τον πρώτο του δίσκο "Divinely Uninspired to a Hellish Extent" και ήδη έχει γίνει Χρυσός, ενώ το τραγούδι του "Someone You Loved" σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις των charts σε όλη την Δυτική Ευρώπη (1ο σε Βρετανία και 2 φορές πλατινένιο).

Η γλυκιά και χιουμοριστική του περσόνα τον καθιστά ακόμα πιο αξιαγάπητο και η εμφάνισή του στο φετινό Glastonbury θεωρήθηκε από τις καλύτερες του καλοκαιριού από κοινό και κριτικούς.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την θέση του στις πωλήσεις και κερδίζοντας την συμπάθεια όλο και περισσότερου κόσμου, το φαινόμενο Capaldi εξαπλώνεται πέρα από το Νησί και οι εκτιμήσεις μας λένε ότι θα φτάσει και στα Ελληνικά ραδιόφωνα σύντομα.

Βέβαια δεν τον συμπαθεί ιδιαίτερα ο Νόελ Γκάλαχερ. Αλλά κανέναν δεν συμπαθεί ο Νόελ Γκάλαχερ. Τον Lewis δεν τον πειράζει.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share