Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι ράπερ!

Ποιά είναι η 5αδα;

18 Ιουνίου 2019 13:28
Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι ράπερ!

Η hip – hop μουσική αναδεικνύεται σε πολύ επικερδής επιχείρηση, όπως αποκαλύπτεται από τη νέα λίστα του περιοδικού Forbes με τους πέντε πιο πλούσιους ράπερ.

Η πιο πρόσφατη λίστα του επιχειρηματικού περιοδικού δημοσιοποιήθηκε μετά την είδηση ότι ο Jay-Z έγινε ο πρώτος ράπερ δισεκατομμυριούχος.

Όπως αναμενόταν, ο Jay-Z βρίσκεται στην κορυφή του κατάλογου χάρη στην περιουσία του που εκτιμάται ότι φθάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και που ανέρχεται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια όταν συνδυάζεται με εκείνη της συζύγου του Beyonce. «Ολόκληρη η ζωή του Jay-Z είναι ένα πραγματικό πρότυπο» αναφέρει στο Forbes ο πρωτοπόρος της hip-hop Fab 5 Freddy. «Είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στη ζωή μας. Έχει πραγματικά επιτύχει το αμερικανικό όνειρο και το στάτους δισεκατομμυριούχου».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Dr. Dre με περιουσία περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως εξηγεί το Forbes, ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του προέρχεται από την πώληση της εταιρείας ακουστικών Beats στην Apple το 2013 (κατείχε το 1/4 της εταιρείας).

Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο Diddy, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου ανέρχονται σε 740 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις επενδύσεις του σε εταιρείες συμμετοχών, όπως το τηλεοπτικό καλωδιακό δίκτυο Revolt, το brand ενδυμάτων Sean John και η Ciroc vodka.

Ο Kanye West, ο οποίος είχε οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν έχει περιουσία 240 εκατομμυρίων δολαρίων χάρη στη συνεργασία με την Adidas, τη σειρά αθλητικών υποδημάτων Yeezy που λανσάρει από τη Nike και το brand ρούχων μόδας Yeezy. Ο West κατατάσσεται τέταρτος στη λίστα του Forbes.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Καναδός ράπερ Drake, με περιουσία που ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Εκτός από τα έσοδα από τις πωλήσεις των ηχογραφήσεων και από τις περιοδείες του, ο Drake έχει έσοδα από τις πωλήσεις του ουίσκι Virginia Black.

Ποιοί είναι οι πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων;

Είναι γνωστό πως με το ποδόσφαιρο ασχολούνται άνθρωποι που έχουν αμύθητη περιουσία. Τα ποσά που ακούγονται κατά καιρούς για μεταγραφές προκαλούν ζάλη, όμως σε σχέση με αυτά που έχουν στην προσωπική τους περιουσία ορισμένοι εκ των προέδρων αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.

Στη λίστα του κειμένου που προκύπτει από εκείνη του "Forbes" θα δεις γνώριμα ονόματα.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Μανσούρ μπιν Αλ Ζαΐντ Αλ Ναχιάν, Αντρέα Ανιέλι, Νασέρ Αλ Κελαϊφί βρίσκονται σε αυτή. Δεν είναι όμως στην κορυφή της λίστας. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη θέση βρίσκουμε ιδιοκτήτες ομάδων που δεν έχουν θέση ανάλογη με την οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών τους.

Στη δεύτερη θέση της συναντάμε τον πρόεδρο της Ρεν, Φρανσουά Πινό. Είναι πρόεδρος της Κέρινγκ που αν δες σας λέει κάτι το όνομα της να σας πούμε ότι έχει στην κατοχή της brands όπως η Yves Saint Laurent, Alexander McQueen and Gucci. Η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Στην κορυφή βρίσκουμε τον πρόεδρο της Ρεάλ Οβιέδο. Ο σύλλογος που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας έχει διοικητικό ηγέτη τον Κάρλος Σλιμ με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Sport24

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share