Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

O Ταφ Λάθος και ο 12ος πίθηκος στις 21/06 στο Release Athens 2019!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

15 Απριλίου 2019 15:22
O Ταφ Λάθος και ο 12ος πίθηκος στις 21/06 στο Release Athens 2019!

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Παναγιώτης Κυριακού) είναι ένας από τους κορυφαίους, σημαντικότερους και συνεχώς ανερχόμενους εκπροσώπους της εγχώριας hip-hop σκηνής. Iδρυτής της Bashment Records και μέλος των ιστορικών Ψυχόδραμα 07, μόλις κυκλοφόρησε τον πιο φιλόδοξο δίσκο του, με τίτλο "Deca", που ήδη θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων.

Ξεκίνησε ως MC και beatmaker το 2001 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλά και μεγάλα ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας hip-hop σκηνής. Η πρώτη του κυκλοφορία ήταν το 2004, με τίτλο "Κάνοντας Μια Βόλτα", και το 2010 ακολούθησε το "Ήταν Περίεργη Η Κατάσταση".

Το 2012, κάνοντας μια δημιουργική στροφή στις παραγωγές του και επιλέγοντας «ζωντανά» όργανα, κυκλοφορεί το LP "Mόνο Με Χρώμα", το οποίο τον τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή της ελληνικής hip-hop σκηνής. Τον Μάρτιο του 2015, κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά LP του, με τίτλο "Ελπίδα", που έλαβε αμέσως τη θέση του στις σημαντικές κυκλοφορίες της ελληνικής ανεξάρτητης δισκογραφίας!

Ακολούθησαν περισσότερα νέα τραγούδια ("Ξύπνα", "Ερπετά", "Αλήθειες", "Πριν Το Ψέμα Μπει Στη Μέση"), συνεχή sold out όπου εμφανιζόταν και ολοένα μεγαλύτεροι χώροι για τα live του!

Το 2018, ταξίδεψε στο Τόκυο, όπου ηχογράφησε στα Red Bull Studios και γύρισε το videoclip για το single, "Η Χρονιά Του Δράκου". Λίγους μήνες μετά, ήρθαν οι πρώτες τουδιεθνείς εμφανίσεις, με μεγάλη επιτυχία, στα Europavox Festivals του Βελγίου (στο LeBotanique, στις Βρυξέλλες) και της Γαλλίας (στο Clermont-Ferrand).

Πριν λίγες ημέρες, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ παρουσίασε το πιο φιλόδοξο, μέχρι στιγμής, έργο του. Το νέο του album, "DECA", πέρα από το ότι δίνει μία νέα πνοή στην εγχώρια hip-hop, συνδυάζοντας γνώριμους ήχους με μία απόλυτη αίσθηση της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας, ίσως είναι και ο πρώτος δίσκος της ελληνικής σκηνής που οπτικοποιήθηκε ολόκληρος πριν καν ακόμα κυκλοφορήσει.

Δέκα κομμάτια, δέκα video clips με ισάριθμες ξεχωριστές ιστορίες που, όλες μαζί, συγκροτούν ταυτόχρονα μία ταινία μικρού μήκους, ολοκληρώνοντας τον κύκλο που μαθηματικά και συναισθηματικά εκφράζεται με τον αριθμό Δέκα.

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ παραμένει ανήσυχος κοινωνικά, με το βλέμμα και την καρδιά να κοιτούν μπροστά: "To hip hop μου έδωσε όλα αυτά που έχω και με ετοίμασε για εκεί που θέλω να φτάσω. Αυτό που μου πήρε ήταν τα αρνητικά συναισθήματα για να μου τα μετατρέψει σε θετικά."

facebook.com/taftismenoslathos
instagram.com/taflathos_official/
youtube.com/user/TaftismenosLathosTV
facebook.com/bashmentrecords

Ο 12ος Πίθηκος, ή ο "Άκης", για τους φίλους που τον ξέρουν καλύτερα, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους όχι μόνο της hip-hop μουσικής, αλλά και του hip-hop τρόπου ζωής γενικότερα, καθώς είναι MC, Producer, B-boy και GraffitiWriter.

Η βάση του είναι η Θεσσαλονίκη στην οποία και γεννήθηκε το 1984. Η πορεία του στην ελληνόφωνη hip-hop μουσική σκηνή εκτείνεται σε μία 15ετία, στην οποία έχει κυκλοφορήσει6 προσωπικούς δίσκους και αρκετά singles, ενώ έχει συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς Έλληνες MC’s και Beatmakers στην διάρκεια αυτών των ετών.

Το προσωπικό του ντεμπούτο, "Ποιος Το Περίμενε", κυκλοφόρησε το 2004. Το 2007, ακολούθησε το "Μόνο η Αρχή" και το 2010 το "100% Style", που ήταν και ο δίσκος που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Εκεί περιέχεται το single "Υπήρχαν Πράγματα", το βιντεοκλίπ του οποίου έχει ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια προβολές στο επίσημο κανάλι του στοYouTube.

Στις 12/12/12, ο 12ος Πίθηκος κυκλοφόρησε μέσω της Knockout Records τον 4ο δίσκο του με τίτλο "12". Μετά από 2 χρόνια αποχής από την δισκογραφία, τον Απρίλιο του 2014, επέστρεψε με τον 5ο δίσκο του, με τίτλο "Σήμερα", ενώ τον Οκτώβριο του 2016, ανεβάζει στο επίσημο κανάλι του YouΤube, το "Σκέψεις στο Τσιμέντο". Στις 13 Μαρτίου του 2018 κυκλοφόρησε και ο πιο πρόσφατος δίσκος του, με τίτλο "Αξιοπρέπεια".

facebook.com/12osPithikosOfficial

instagram.com/12os_pithikos_official/

youtube.com/user/dodekatos

Η προπώληση για τη συγκεκριμένη ημέρα συνεχίζεται προς 32 ευρώ (ένα εισιτήριο) και 60ευρώ (δύο εισιτήρια), για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Επίσης, διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός VIP εισιτηρίων με αρχική τιμή στα 80 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:

ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους

open bar

προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο

ιδιωτικό parking

ξεχωριστές τουαλέτες

αναμνηστικό δώρο του φεστιβάλ.

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876

Online / viva.gr / releaseathens.gr

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Release Athens 2019 / Παρασκευή 21 Ιουνίου / Cypress Hill, Dub FX, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, 12oς Πίθηκος + more tba

Πλατεία Νερού / Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου Φαλήρου

Επισκεφτείτε το site, τη facebook και την instagram page του Release Athens για περισσότερες πληροφορίες, μαζί με τα τελευταία νέα και όλες τις χρήσιμες οδηγίες για την προπώληση και την πρόσβαση στην Πλατεία Νερού.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share