Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Benjamin Clementine,live στο Τεχνόπολις!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

9 Απριλίου 2019 10:54
Ο Benjamin Clementine,live στο Τεχνόπολις!

Μετά την πρόσφατη περιοδεία του με τον David Byrne σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, ο Benjamin Clementineμόλις ανακοίνωσε μια ειδική σειρά συναυλιών στην Ευρώπη από τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019.

Με τον τίτλο ‘An Evening With Benjamin Clementine & His Parisian String Quintet’, η μοναδική live εμπειρία του Clementine θα υποστηρίζεται μουσικά από πέντε έγχορδα από τη Γαλλία, ανάμεσά τους και η Barbara Le LiePvre στο τσέλο.

Tomorrowland: Το πασίγνωστο φεστιβάλ έρχεται στη Ελλάδα!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ο Clementine θα παρουσιάσει τραγούδια μέσα από το βραβευμένο με Mercury Prize album του At Least For Now (2015) και το album I Tell A Fly (2017) τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως, χαρίζοντας στον Clementine το επωνύμιο «ένας μουσικός George Orwell της εποχής μας».

Αυτές θα είναι και οι μοναδικές live εμφανίσεις του Clementine στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού του 2019.

Έναρξη προπώλησης Δευτέρα 11.03.2019

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ώρα έναρξης: 21:30

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα

Τηλέφωνο: 213 0109300, 213 0109324

Μια μοναδική συναυλία από την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων!

Για πρώτη φορά στην Αθήνα η διάσημη βιολονίστα Hyeyoon Park!

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ανοίγει δυναμικά την καλλιτεχνική της περίοδο για το 2019 με μια μοναδική συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της Διονύση Γραμμένου.

Έκπληξη για το φιλόμουσο κοινό είναι η συμμετοχή της διάσημης βιολονίστα, Hyeyoon Park, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα: Έντβαρντ Γκρηγκ Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, Π. Ι. Τσαϊκόφσκι Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε ρε μείζονα, Σερενάτα για έγχορδα σε ντο μείζονα, Τζάκομο Πουτσίνι Χρυσάνθεμα, Καρλ Μαρία φον Βέμπερ Κουιντέτο για κλαρινέτo έργο 34, Φέλιξ Μέντελσον Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα.

Στις 9/3 8.30 μ.μ. στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, που διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό και φιλοξενείται από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας, σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, και αποσκοπεί κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών. Οι συναυλίες και η λειτουργία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο υποστηρίζονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο είναι ιδρυτικός χρηματοδότης της.

Διαβάστε περισσότερο θέματα μουσικής στο Athensmagazine.gr

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share