Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο αδελφός του Nat "King" Cole, Freddy, στο Half Note

19 Ιανουαρίου 2011
Ο αδελφός του Nat

Ο μικρότερος αδελφός του Nat "King" Cole θα μπορούσε να είναι στη σκιά του «μεγάλου» αν δεν ήταν ο ίδιος ένας μοναδικός και εξαίρετος καλλιτέχνης. Ο Freddy Cole άρχισε να ξεχωρίζει και να κάνει σουξέ από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '50.
Ξεκίνησε ως επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι - όμως ένα ατύχημα στο χέρι τον έκανε να στραφεί στο «οικογενειακό» χάρισμα, που ήταν το τραγούδι. Η φωνή του είχε - και έχει - ένα παρόμοιο «χρώμα» με αυτό του Nat "King" Cole, όμως ο Freddy ανέπτυξε μια ευδιάκριτη και ξεχωριστή μουσική προσωπικότητα.

Με μεγαλύτερο βάθος φωνής και ρεπερτόριο από την πλευρά του R&B και παράλληλα, θαυμάσιος πιανίστας, ο Freddy Cole έγινε γρήγορα γνωστός από διάφορα hits που έκανε στα fifties, όμως η διεθνής αναγνωρισιμότητά του παρέμεινε χαμηλή γιατί ηχογραφούσε κυρίως σε μικρές αμερικάνικες εταιρίες.

Τα πράγματα άλλαξαν από τα μέσα της δεκαετίας του '80, καθώς η ποιότητα της τέχνης του άρχισε να αναγνωρίζεται όλο και πιο πολύ. Σήμερα, με θαυμάσια άλμπουμ (όπως Grand Freddy, Merry-Go-Round, Rio de Janeiro Blue, In the Name of Love) και με σπουδαίο ποπ-τζαζ ρεπερτόριο, ο Freddy Cole είναι ένας πραγματικός σταρ!

Πότε: 21/1/2011 - 27/1/2011
Πληροφορίες-Κρατήσεις: τηλ. 210 9213310
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (Γ ΖΩΝΗ & BAR): 15.
Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό): 20€, BAR: 15€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ (ΣΤΟ BAR): 10€.
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00.

HALF NOTE JAZZ BAR

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share