Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πάνω από 1 εκατ. Κινέζοι θεατές στις ψηφιακές εκθέσεις των Μουσείων Μπενάκη και Ηρακλειδών

Προβλήθηκαν τα δύο επεισόδια «Ο Παρθενώνας τον 19ο αιώνα» και «Μελαμβαφής πυξίδα» της σειράς Close Ups

31 Μαΐου 2022 13:40
Πάνω από 1 εκατ. Κινέζοι θεατές στις ψηφιακές εκθέσεις των Μουσείων Μπενάκη και Ηρακλειδών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο προβολές, μέσα σε μία εβδομάδα, τα βίντεο του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Ηρακλειδών που συμμετείχαν στην εκστρατεία European Virtual Museum, όπως ενημερώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο.

Παράλληλα, προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού είναι η αποκατάσταση της οικίας του Κωστή Παλαμά.

Συγκεκριμένα, στις δημοφιλέστερες δημοσιογραφικές διαδικτυακές πλατφόρμες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας προβλήθηκαν τα δύο επεισόδια «Ο Παρθενώνας τον 19ο αιώνα» και «Μελαμβαφής πυξίδα» της σειράς Close Ups του Μουσείου Μπενάκη, και μία εισαγωγική παρουσίαση του Μουσείου Ηρακλειδών μαζί με την «Αυτόματη θεραπαινίδα Φίλωνος και Ήρωνος» από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του ίδιου μουσείου.

Τα βίντεο αναρτήθηκαν στις πλατφόρμες Sohu, Weibo, Kuaishou, Migu, και Bilibili στις 12 Μαΐου, για να συμπέσουν χρονικά με την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18 του ίδιου μήνα, και έως τις 20 Μαΐου είχαν ήδη φθάσει τις 1.091.646 προβολές.

Η εκστρατεία European Virtual Museum παρουσιάζει στο κινεζικό κοινό την μουσειακή ποικιλομορφία των χωρών κρατών της ΕΕ, παρέχοντας ένα εύχρηστο ψηφιακό εργαλείο σε όσους Κινέζους επιθυμούν να επισκεφθούν, έστω εικονικά, ορισμένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης. Την προβολή των ελληνικών μουσείων συντόνισε η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Πεκίνο σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Κίνα. Στην εκστρατεία συμμετείχαν περισσότερα από 40 βίντεο μουσείων Τεχνών, ανθρωπιστικών και φυσικών επιστημών και φυσικού περιβάλλοντος κρατών της ΕΕ, και συνολικά ξεπέρασαν τις 10 εκατομμύρια προβολές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

34η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά στο Πασαλιμάνι

Η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά ανοίγει και πάλι. Το μεγαλύτερο θερινό πολιτιστικό γεγονός του Πειραιά επιστρέφει από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου στο Πασαλιμάνι, με δεκάδες περίπτερα γεμάτα βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με παλιούς και ακυκλοφόρητους τίτλους, εκδότες από όλη την Ελλάδα και συγγραφείς που θα αναμένουν τους αναγνώστες τους για να τους γνωρίσουν από κοντά.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του Βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό αλλά και για την εν γένει προώθηση του Πολιτισμού, διοργανώνει και φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά την ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια Εκδήλωση – Θεσμό πλέον, άμεσα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά
δρώμενα του Πειραιά.

34η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά στο Πασαλιμάνι

Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη τη περιφέρεια Αττικής.

Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι συνοδεύεται από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα, με αφορμή το βιβλίο,
για τους μικρούς μας φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το βιβλίο υπήρξε ανέκαθεν το βασικότερο και σπουδαιότερο εργαλείο για τη μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια της ανθρωπότητας. Σε μια περίοδο που αξίες και ιδανικά δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την υποκουλτούρα ,η
διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, αποτελεί ουσιαστικό στήριγμα στη προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη του πνευματικού μας επιπέδου.

Η κλασική βόλτα του Ιουνίου στο Πασαλιμάνι επιστρέφει και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο, να το ξεφυλλίσουν και να διαλέξουν μέσα από πληθώρα τίτλων και να ζήσουν αυτή την υπέροχη εμπειρία πλάι στη θάλασσα του Πειραιά.

 

Ροή ειδήσεων

Share