Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Μουσείο Μπενάκη: Η περίφημη ιστορία ενός σπάνιου ορειχάλκινου κιβωτίδιου του 1220

Η νέα ψηφιακή πραγματικότητα και οι προκλήσεις της εποχής

14 Φεβρουαρίου 2021 15:17
Μουσείο Μπενάκη: Η περίφημη ιστορία ενός σπάνιου ορειχάλκινου κιβωτίδιου του 1220
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Μουσείο Μπενάκη: Το Μουσείο Μπενάκη παραμένει ενεργό εν μέσω πανδημίας με δράσεις στο διαδίκτυο. Η σειρά CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη, τόσο μέσα από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την επιθυμία όλων μας να βρεθούμε ξανά κοντά στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη κατά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας. Στα νέα επεισόδια της σειράς CLOSE UPS Season #2, αφηγητές είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου Μπενάκη και πρωταγωνιστές αντικείμενα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Γκίκα και του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς Close Ups Season #2, η Μίνα Μωραΐτου, επιμελήτρια του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, παρουσιάζει ένα σπάνιο ορειχάλκινο κιβωτίδιο του 1220 με πλούσια ένθετη διακόσμηση. Παράλληλα δείτε και την «Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ που ανεβαίνει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη.

Το Μουσείο Μπενάκη παραμένει ανοιχτό στις οθόνες μας

Όσοι επιθυμούν να υποστηρίξουν Ταμείο Έκτακτης Ενίσχυσης του Μουσείου μπορούν να το κάνουν εδώ, ενώ μεταξύ άλλων τρέχουν η ψηφιακή γιορτή μελών στις 21 Φεβρουαρίου, το Kinderdocs, διεθνές Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους μέχρι 15 Φεβρουαρίου (πληροφορίες εδώ), καθώς και η σειρά Close ups που ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσα και μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται μ′ αυτά.

Η παραγωγή των βίντεο έγινε από την εταιρεία AbFab Productions σε σκηνοθεσία και μοντάζ του Κυριάκου Γκίκα. Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο σύνδεσμο benaki.org/closeups/.

 

Μουσεία

Ροή ειδήσεων

Share