Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ενθουσιασμός για το «άνοιγμα» της Ακρόπολης - Έγινε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ (Video)

Μέτρα και ωράριο λειτουργίας

18 Μαΐου 2020 15:19
Ενθουσιασμός για το «άνοιγμα» της Ακρόπολης - Έγινε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα διεθνή ΜΜΕ, το άνοιγμα από σήμερα των αρχαιολογικών χώρων και δη της Ακρόπολης, σχολιάζοντας πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας «η Αθήνα παίρνει προφυλάξεις για να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια».

«Η Ακρόπολη λάμπει στον ήλιο καθώς ελληνικά τουριστικά σημεία ανοίγουν ξανά», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Reuters. Σε αυτό αναφέρεται ότι η χώρα μας άνοιξε ξανά την Ακρόπολη, τα μουσεία και άλλα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, καθώς το lockdown για τον κορωνοϊό χαλαρώνει.

Στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα αναφέρεται και το δίκτυο ABC News, το οποίο σχολιάζει πως μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας «η Αθήνα παίρνει προφυλάξεις για να δεχθεί τουρίστες με ασφάλεια». Μάλιστα ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, James Longman βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ κάλυψε και την συμβολική επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη το πρωί της Δευτέρας.

Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενούνται στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της Ραδιοτηλεόρασης Δυτικής Γερμανίας (DWR), του περιοδικού Stern, του τηλεοπτικού δικτύου arte, τα οποία αναμεταδίδουν πρακτορειακές ανταποκρίσεις από την Αθήνα. «Στην Ελλάδα επιβλήθηκαν από τις 23 Μαρτίου αυστηροί κανόνες περιορισμού σε όλη τη χώρα.

Η χώρα-μέλος της ΕΕ πέρασε μέχρι τώρα ελαφρά την πανδημία του κορωνοϊού (…) Η Ελλάδα επιστρέφει τώρα σταδιακά στην κανονικότητα. Από τις 25 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου τα εστιατόρια», επισημαίνει το Stern.

Από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μέχρι BBC και το Al Jazeera, τα ρεπορτάζ τονίζουν το άνοιγμα του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου μετά από δύο μήνες.

Διεθνή μέσα τοποθετούν το άνοιγμα της Ακρόπολης δίπλα στο άνοιγμα της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου ως δύο πολιτιστικά μνημεία η επανέναρξη λειτουργίας των οποίων συμβολίζει την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Μέτρα και ωράριο λειτουργίας

Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν με διευρυμένο θερινό ωράριο, δηλαδή 8 το πρωί με 8 το βράδυ και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, ζητείται: η τήρηση των αποστάσεων στο 1,5 μέτρο, η εξασφάλιση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών ανά αρχαιολογικό χώρο, η σήμανση ασφαλών διαδρομών περιήγησης, ο διαχωρισμός εισόδου-εξόδου και η τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων από πλεξιγκλάς όπου είναι εφικτό και απαραίτητο και, φυσικά, η εφαρμογή όλων των ειδικών κανόνων για τους χώρους υγιεινής.

Επίσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, για τους επισκέπτες, ενώ για τους ξεναγούς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Ροή ειδήσεων

Share