Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μια Κυριακή αλλιώτικη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Open day!

27 Σεπτεμβρίου 2019 12:54
Μια Κυριακή αλλιώτικη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Τις βαριέσαι και εσύ τις Κυριακές; Φαντάζομαι την απάντηση αλλά αυτή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου όλα θα αλλάξουν. Η πιο ωραία Κυριακή της χρονιάς που θα αλλάξει τη διάθεσή σου για όλο το φθινόπωρο σε περιμένει στη φθινοπωρινά ντυμένη Κηφισιά, μέσα στα δέντρα που έχουν αρχίζει να αλλάζουν χρώμα για να υποδεχθούν τον χειμώνα.

Δείτε επίσης: Ανοίγει τις πόρτες του το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή!

Ένα από τα καλύτερα δώρα της Κηφισιάς βρίσκεται στην οδό Πρωτέως, στο φανταστικό Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ. Αν μέχρι σήμερα δεν έχεις κάνει εκεί μια επίσκεψη για να καταλάβεις πόσο μπροστά έχει προχωρήσει ο κόσμος και πόσο λίγα τελικά είναι τα χρόνια που τα τηλέφωνα είχαν μακριά καλώδια και έκαναν θορύβους από τα παράσιτα, είναι ώρα να το κάνεις και μάλιστα αυτή η Κυριακή θα είναι αλλιώτικη από κάθε άλλη.

Μιλώντας λίγο για να γνωρίσεις το Μουσείο που είναι σχετικά νεαρό, μόλις 29 ετών, αφού άρχισε να λειτουργεί το 1990 αρκεί να πούμε ότι μόλις μπαίνεις στο φιλικό ωραίο και καταπράσινο κήπο του η διάθεσή σου αλλάζει αυτόματα. Μέσα στο Μουσείο υπάρχουν οι μόνιμες συλλογές του, μια μικρή αίθουσα προβολών, βιβλιοθήκη και εργαστήριο που αξίζει να τα περιηγηθείς.

Και αν αξίζει να κάνεις εκεί μια βόλτα ούτως ή άλλως, σκέψου τι θα γίνει αυτή την Κυριακή που το μουσείο έχει Open Day, φοράει «τα καλά του» και ετοιμάζεται, σαν να διοργανώνει πάρτι, να φιλοξενήσει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε εκδηλώσεις που θυμίζουν γιορτή. Πρωτότυπες δράσεις, happenings και εκπλήξεις θα βρίσκονται στο πρόγραμμα της ημέρας για να καλωσορίσουν όλοι οι μικροί επισκέπτες τη νέα σχολική χρονιά και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, που είναι πάντα ευφάνταστα, δημιουργικά και αλλάζουν ριζικά με πολύ παιχνίδι και γνώσεις τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών.

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα πιο μακάβρια μουσεία στον κόσμο!

Για να σε βάλω στο κλίμα της ημέρας, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στην είσοδο του μουσείου θα σε περιμένει ο Dinno, ένα πανέξυπνο ρομπότ που θα γίνει πολύ φίλος σας αφού είναι όχι μόνο ο οικοδεσπότης της ημέρας αλλά και ο ξεναγός στις μοναδικές δράσεις που έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι του μουσείου.

Τι χρειάζεται κανείς για να συνδεθεί με τη συναρπαστική εμπειρία της επικοινωνίας; Καλή διάθεση και όρεξη για παιχνίδι, διασκέδαση και γνώση. Δηλαδή, έχετε ζήσει ποτέ μια Virtual Reality εμπειρία; Αυτή την Κυριακή θα το ζήσετε περπατώντας πάνω στο καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», ενώ θα συναντήσετε και θα γνωρίσετε ίσως για πρώτη φορά από κοντά ένα ζογκλέρ που θα σας μάθει τα μυστικά της τέχνης του και όταν επιστρέψετε στο σπίτι και στους φίλους σας θα μπορείτε να τους δείξετε ένα σωρό ζογκλερικά και θαυματουργά μαγικά κόλπα. Αφού παίξετε κάνοντας κάστρα και διαδρομές επικοινωνίας επάνω στην άμμο, μπορείτε να επιστρατεύσετε το καλύτερό σας χαμόγελο για την επόμενη έκπληξη που σας περιμένει.

Πόσες φορές δεν έχετε ζηλέψει τους υπαίθριους σκιτσογράφους που σε διάφορα τουριστικά μέρη κάνουν την καρικατούρα σου; Αυτή τη φορά δεν υπάρχει βιασύνη, όπως συνήθως στα ταξίδια, ένας σκιτσογράφος σε περιμένει για να φτιάξει την πιο ωραία σου καρικατούρα που με στοίχημα θα ζητήσεις να γίνει κάδρο στο δωμάτιό σου.

Υπάρχει κάτι καλύτερο για την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, μια μέρα που όπως λέει η μετεωρολογική υπηρεσία θα είναι ηλιόλουστη και δροσερή; Μην το σκέφτεστε. Πάρτε το τρένο μέχρι την Κηφισιά για να γίνει η βόλτα πιο «εκδρομική», περπατήστε ανάμεσα στα πλατάνια και τα δέντρα και τις μυρωδιές της φύσης και σε 20 λεπτά, έχετε ήδη μπει στο μουσείο, στη Νέα Κηφισιά, για να ζήσετε εκεί μια αλλιώτικη μέρα και να γίνετε φίλοι με τους ανθρώπους του, με το πανέξυπνο και σκανταλιάρικο ρομπότ Dinno, τον ζογκλέρ που ήδη κάνει πρόβα στα κόλπα που θα σας δείξει, τον σκιτσογράφο που σας θέλει στην καλύτερη πόζα και όλο τον μυστικό, μυστηριώδη και θαυμάσιο κόσμο της επικοινωνίας που θα ξεδιπλωθεί αυτή την Κυριακή μπροστά στα μάτια σας.

Το Open Day του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα είναι η καλύτερη όχι μόνο Κυριακή αλλά και μέρα αυτής της χρονιάς. Και τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, όλοι μπορούν να απολαύσουν την Κυριακή αυτή, αφού η είσοδος όχι μόνο είναι ελεύθερη, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε και καμία κράτηση.

 

Ροή ειδήσεων

Share