Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Νέο μουσείο για τα αδέρφια Γκρίμ, μόνο για παιδιά!

Μουσεία για τους διάσημους παραμυθάδες αδελφούς Γκριμ υπάρχουν πολλά, αλλά κανένα ειδικά για παιδιά.

15 Απριλίου 2019 15:45
Νέο μουσείο για τα αδέρφια Γκρίμ, μόνο για παιδιά!

Στις 14 Απριλίου άνοιξε το πρώτο στο Χανάου, εγκεκριμένο μάλιστα από τα ίδια τα παιδιά!

Ανάμεσα σε παραμορφωτικούς καθρέφτες κρέμονται κουστούμια. Ένα πράσινο σακάκι με μια ολόχρυση μπάλα μεταμορφώνει τα παιδιά στον ‘βασιλιά βάτραχο'. Η ποδιά με τα μαξιλάρια στην κοιλιά και μια μπορντούρα από χνούδι ζωντανεύει τη φιγούρα της κυρίας Χόλε των αδελφών Γκριμ. «Μπορεί κανείς να συνδυάσει την Κοκκινοσκουφίτσα με τον Κακό Λύκο» λέει γελώντας η παιδαγωγός του μουσείου Καταρίνα Φελκ. Μπορεί δηλαδή κανείς να φορέσει το κόκκινο σακάκι της Κοκκινοσκουφίτσας και την γκρι μάσκα του Κακού Λύκου και μετά να κολλήσει και την ουρά. Το καινούργιο μουσείο με την επωνυμία «Το βασίλειο των παραμυθιών Γκριμ» έχει την πρόθεση να κεντρίζει τη δημιουργικότητα.

Το καινούργιο μουσείο εγκαινιάζεται στις 14 Απριλίου στη γενέθλια πόλη των δυο μεγάλων παραμυθάδων και το κτήριο ταιριάζει «γάντι». Ένα ανακαινισμένο μπαρόκ ανάκτορο. Στους κήπους του ερωτεύθηκαν κάποτε οι γονείς των δυο πασίγνωστων συγγραφέων, όπως λέει η επιμελήτρια Νίνα Σνάιντερ. Μουσεία για τον Γιάκομπ (1785-1863) και τον Βίλχελμ (1786-1859) Γκριμ υπάρχουν πολλά, όμως το καινούργιο είναι το πρώτο παιδικό μουσείο στη Γερμανία για τα παραμύθια που γράφτηκαν μεταξύ 1812 και 1815.

undefined

Τα παιδιά έσωσαν τους μεγάλους από λάθη

Τα παιδιά ήταν επίσης «οι ειδικοί» για την εφαρμογή του σχεδίου. 18 παιδιά από τον παιδικό σταθμό και 12 παιδιά από την τρίτη και τετάρτη δημοτικού διόρθωναν τους επιμελητές, αποφάσιζαν για τα κουστούμια και το ντιζάιν. Με τον τρόπο αυτό γλίτωσαν τους μεγάλους από κάμποσα λάθη. Όπως για παράδειγμα ότι από το γκρι κουστούμι του Κακού Λύκου έλειπε η ουρά ή ότι το κουστούμι του πράσινου βασιλιά-βάτραχου θα έμενε χωρίς κορώνα.

Στο "Δωμάτιο της μεταμόρφωσης" τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο του παραμυθιού. Δεν υπάρχουν εκθέματα αλλά διαδραστικοί σταθμοί που προηγουμένως έχουν ελεγχθεί φυσικά από τα παιδιά-ειδικούς.

Εάν φυσικά οι μικροί επισκέπτες καταφέρουν να πάρουν το κλειδί από την Κακιά Μάγισσα ή να φτιάξουν μια μάγισσα με κουλουράκια ή να γεμίσουν την κοιλιά του Κακού Λύκου ή να βρουν στο Μαγικό Βουνό τον κατάλληλο συνδυασμό αριθμών, όλα αυτά θα φανούν στην πράξη.

Στη βιβλιοθήκη οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν ή να ακούσουν παραμύθια που φυσικά έχουν διαλέξει παιδιά. Και αυτό όχι μόνο στα γερμανικά αλλά σε διάφορες γλώσσες. Τέλος τα παιδιά καλούνται, αν θέλουν, να γράψουν και αυτά τις δικές τους ιστορίες και τα δικά τους παραμύθια.

Το μουσείο εκτείνεται σε 340 τ.μ και κόστισε συνολικά 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Έρχεται στην Ελλάδα η E-ticketing σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία!

Έρχεται στην Ελλάδα η E-ticketing σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία!

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing) για τους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της αρχικής φάσης του έργου (Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Κνωσός και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης).

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

 

Ροή ειδήσεων

Share