Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

‘’Eyes behind bars’’: Η έκθεση ζωγραφικής που μας "ξετρέλανε"!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου!

12 Δεκεμβρίου 2019 14:28
‘’Eyes behind bars’’: Η έκθεση ζωγραφικής που μας

Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας ‘’Eyes behind bars’’ του φωτογράφου Νίκου Ζήκου.

O φωτογράφος σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray, αφιέρωσε την έκθεση αυτή στα αδέσποτα της Ελλάδας.

undefined

Τα πορτρέτα των σκύλων ήταν τοποθετημένα πάνω σε μαύρο φόντο και με τον απαλό φωτισμό και την lounge μουσική μπορούσε ο επισκέπτης να διαβάσει την ιστορία και να διακρίνει το συναίσθημα κάθε σκύλου. Βλέμματα χαρούμενα, δυστυχισμένα, προβληματισμένα. Αρκετοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν μπροστά από τη φωτογραφία που τους έκανε να αναγνωρίσουν είτε τον εαυτό τους ή το δικό τους τετράποδο φίλο.

undefined

Ο στόχος του φωτογράφου επετεύχθη και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, η σύμπραξη της τέχνης με την κοινωνική ευαισθησία μπορεί να αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Οι επισκέπτες ρωτούσαν και ενδιαφερόντουσαν για την ιστορία κάθε σκύλου.

undefined

Κοινό και διοργανωτές συζητήσανε και μοιραστήκανε τις ιστορίες τους. Αναγνωρίσανε το πρόβλημα ως κοινωνικό και συμφωνήσανε όλοι: υιοθετούμε μέχρι να αδειάσει και το τελευταίο κλουβί.

undefined

Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, Save a Greek Stray, τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων ,διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιο μας ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που είχαν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.

undefined

 

Τέχνη

Ροή ειδήσεων

Share