Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Banksy: Ο ανώνυμος καλλιτέχνης μας αιφνιδίασε για ακόμα μια φορά!

Η καθημερινότητα μέσα από τα έργα του!

9 Οκτωβρίου 2019 14:10
Banksy: Ο ανώνυμος καλλιτέχνης μας αιφνιδίασε για ακόμα μια φορά!

Αιφνιδίασε τους πάντες την περασμένη Τρίτη ο Banksy, ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου και ακτιβιστής.

Δείτε επίσης: Λεονάρντο ντα Βίντσι: Οι πίνακες που έγιναν... γραμματόσημα!

Άνοιξε στο Croydon στο Νότιο Λονδίνου, σε σημείο όπου παλιά ήταν ένα κατάστημα χαλιών, το «Gross Domestic Product (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν)», ένα μαγαζί στο οποίο αναπαριστά την καπιταλιστική δυστοπία.

Το «ΑΕΠ» -το οποίο θα παραμείνει για δύο εβδομάδες, με τις βιτρίνες φωτισμένες επί 24ώρου βάσεως, και είναι μόνον εκθετήριο, καθώς οι πωλήσεις θα γίνονται διαδικτυακά- είναι η τελευταία εγκατάσταση με την οποία ο Banksy ασκεί κριτική στα μεγάλα θέματα του σημερινού κόσμου: τον εξαναγκασμό ανθρώπων σε προσφυγιά, την εκμετάλλευση των ζώων, την παρακολούθηση πολιτών με κάμερες.

Banksy: Παίρνει θέση για το Brexit!

Ο ανώνυμος Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy παρουσίασε ακόμη ένα έργο του εκφράζοντας την αποστροφή του για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η καινούργια παρέμβαση-δήλωση του Banksy βρίσκεται σε μια πύλη αφίξεων ταξιδιωτών από την ΕΕ στο αεροδρόμιο Χίθροου, φέρει την επωνυμία «Keep Ou» και είναι μέρος της θερινής έκθεσης της Βασιλικής Ακαδημίας στο Λονδίνο.

Πάνω στην πύλη άφιξης ταξιδιωτών από χώρες τις ΕΕ, στην οποία τα ρολά είναι κατεβασμένα και έχει μπει λουκέτο, είναι γραμμένες οι λέξεις «Keep Out». Στη βάση των κατεβασμένων ρολών, ένας αρουραίος έχει βουτήξει το «T» από τη λέξη «Out» και προσπαθεί μ' αυτό να σπάσει το λουκέτο της πύλης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share