Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Transfiguration: Την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα κάνει το έργο του Olivier de Sagazan

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

29 Μαΐου 2018 18:03
Transfiguration: Την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα κάνει το έργο του Olivier de Sagazan

Στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστεί το έργο Transfiguration του Olivier de Sagazan στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 14 Ιουλίου, στις 20.00. Το Transfiguration αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα (29/05) το πιο κορυφαίο έπαθλο επικοινωνίας!

Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του, σκεπάζοντας τον εαυτό του με το υλικό αυτό, εξαλείφοντας την ταυτότητά του, μεταμορφωνόμενος σε ζωντανό έργο τέχνης. Το υλικό όμως τον τυφλώνει και τον αναγκάζει να στρέψει το βλέμμα βαθιά μέσα του.

Σε μια συγκλονιστική παράσταση, ο Sagazan αλλάζει ταυτότητες επί σκηνής, από άνθρωπος σε ζώο και από ζώο σε διάφορα υβριδικά πλάσματα. Διαπερνά, αφαιρεί και ξετυλίγει τα στρώματα του πηλού από το πρόσωπό του, σε μια αγωνιώδη αναζήτηση νέας ουσίας και μορφής. Παράλληλα, ανασημασιοδοτεί την έννοια της ζωής, προσφέροντας μια συναρπαστική, ενοχλητική αλλά και συγκινητική ματιά σε μια εναλλακτική αντίληψη του εαυτού, απελευθερωμένου από αναστολές.

Πηγή: tvstar.gr

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share