Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Piedra: Η Λυρική Σκηνή σε ένα... εστιατόριο!

8 Ιουνίου 2015
Piedra: Η Λυρική Σκηνή σε ένα... εστιατόριο!

Σε ένα µεσαιωνικό σκηνικό, µε ιστορία 100 χρόνων, απολαµβάνουµε ένα γευστικό ταξίδι µε συνοδεία... τις πιο γνωστές άριες!

Aπό την Τίτη Βελοπούλου, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου


Αθήνα, οδός Πειραιώς, 1915... Το διώροφο πέτρινο κτίσµα στη γωνία µε τον οδό Αγαθηµέρου, που τότε πουλούσε σκοινιά και αργότερα εγκαταλείφτηκε, έχει δώσει σήµερα τη θέση του σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς χώρους της Αθήνας. Χάρη στον αρχιτέκτονα -και ιδιοκτήτη- Μιχάλη Σπαρτιώτη, το ερειπωµένο κτήριο, δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη, ανακατασκευάστηκε πλήρως, διατηρώντας τα κύρια αρχιτεκτονικά του στοιχεία: την πέτρα, το ξύλο και το σίδερο.

Σε µια άκρως µυσταγωγική ατµόσφαιρα, που θυµίζει... κελάρι άλλων εποχών, µε κεριά και χαµηλό φωτισµό, οι λάτρεις της ποιοτικής µουσικής δίνουν ραντεβού για να γευτούν εκλεκτή, δηµιουργική κουζίνα και να ακούσουν σπουδαίους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να ερµηνεύουν γνωστές άριες! Γιατί εδώ µπορεί η εµπειρία να ξεκινάει µε ένα γαστρονοµικό ταξίδι, αλλά τις ατµοσφαιρικές βραδιές µονοπωλούν οι καλλιτέχνες που περνούν από το µικρό stage.

«Καταφέραµε να φέρουµε τη Λυρική Σκηνή σε ένα εστιατόριο», δηλώνει µε περηφάνια ο ιδιοκτήτης, και πράγµατι έτσι είναι, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα ερχόµαστε τόσο κοντά µε τους σηµαντικούς αυτούς ερµηνευτές (µεταξύ άλλων, τον Σταµάτη Μπερή και τη Λυδία Αγγελοπούλου). Δεν είναι απλώς το µοναδικό εστιατόριο αλλά ο µοναδικός χώρος εκτός Λυρικής όπου ακούγεται ζωντανά όπερα!

Και µάλιστα, πέρα από τους καλλιτέχνες που εµφανίζονται επισήµως, έρχονται συχνά και φίλοι τους και "τζαµάρουν" µαζί - το Piedra έχει γίνει ένα πραγµατικό... στέκι των τενόρων και αυτός ο εντελώς ιδιαίτερος χαρακτήρας είναι που τραβά το αθηναϊκό κοινό εδώ!

Την ώρα λοιπόν που απολαµβάνουµε το φαγητό µας, η τέρψη ολοκληρώνεται µε το µουσικό... µενού, που κάνει ένα πέρασµα από µιούζικαλ και όπερες και φτάνει σε ναπολιτάνικα τραγούδια και retro ελληνικά. Ακούµε, µεταξύ άλλων, άριες από τις όπερες «La Boheme» και «Gianni Schicchi» (Puccini), «La Traviata» και «Rigoletto» (Verdi), «Carmen» (Bizet), αλλά και γνωστές ιταλικές καντσονέτες, µε το όλο σκηνικό να θυµίζει πραγµατική παράσταση στην οποία συµµετέχουν και οι θαµώνες, καθώς οι τενόροι περνούν ανάµεσα στα τραπέζια και δηµιουργούν ξεχωριστή ατµόσφαιρα! Ενώ στο διάλειµµα µας κρατούν συντροφιά µεγάλοι ερµηνευτές της ιστορίας µέσα από τον προτζέκτορα! Στα συν, η λίστα µε ετικέτες ελληνικού αµπελώνα και τα χειροποίητα γλυκά του!

Ιnfo

ΑΠΟ €45. ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΕΩΣ ΜΑΪΟ, ΚΑΘΕ ΠΑΡ. & ΣΑΒ. ΑΠΟ ΤΙΣ 21:30. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ.
ΑΓΑΘΗµΕΡΟΥ 3 & ΠΕΙΡΑΙΩΣ 134 (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ), ΡΟΥΦ, T. 210 3420700, WWW.PIEDRA.GR

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης; Κάντε like στην σελίδα της κατηγορίας ΓΕΥΣΗ στο Facebook

Διαβάστε περισσότερα για τα Βars της Αθήνας αλλά και πλούσιο ρεπορτάζ για την πόλη στο Βest in Town - Athens που κυκλοφορεί

 

Τέχνη

Ροή ειδήσεων

Share