Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

The Sushi Bar: Εκεί που ξέρουν από (πραγματικά καλό) σούσι!

28 Μαρτίου 2014
The Sushi Bar: Εκεί που ξέρουν από (πραγματικά καλό) σούσι!

Aν και δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan του σούσι σε αυτή την πόλη ένα πράγμα μπορώ να το πω με σιγουριά: δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να "μυηθείς" από το Sushi Bar!

Δίχως υπερβολή εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο κατάστημα του Παλαιού Φαλήρου -της πρώτης αλυσίδας σούσι στην Ελλάδα για να μην ξεχνιόμαστε- που λέω να το... καθιερώσω στις... γαστρονομικές βόλτες μου στην πόλη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ξεκινήσαμε φυσικά με Edamame, με τα αλατισμένα φασολάκια σόγιας να είναι ότι πρέπει για να σου... ανοίξει η όρεξη. Για τη συνέχεια επιλέξαμε Maguro Butsu, με τα διαλεγμένα από κοιλιά τόνου κομμάτια να δένουν άψογα με τη σως, σε σημείο που να πιστεύεις πως είναι (καλο)μαγειρεμένα! Άκρως ικανοποιητικό και το ταρτάρ σολωμού με την τραγανή ρόκα.

Δεν θα μακρηγορήσω με τα... κλασικά, καθώς maki και rolls σε κάθε τους παραλλαγή ξεπερνούν αρκετά το μέσο όρο των εστιατορίων ασιατικής κουζίνας σε όλη την πόλη. Τουλάχιστον σε όσα έχω δοκιμάσει εγώ.

Περνώντας στα... βαριά χαρτιά του Sushi Bar δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση: Shiro Imperial και για όσους δεν κατάλαβαν είναι τσιπούρα με κολίανδρο και μαύρο χαβιάρι. Ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα μου άρεσε η τσιπούρα σε κάποια άλλη εκδοχή πέραν αυτής... στα κάρβουνα -παραδοσιακός τύπος γαρ- και σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσει οποιοσδήποτε επισκεφτεί το Sushi Bar. Mε την κατάλληλη υφή και φυσικά γεύση, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εξίσου νόστιμο και το Bonito Belly Tartar με τα κομμάτια βονίτη να συνδυάζονται σε ιδανικό βαθμό με σκόρδο και πάστα από κουκουνάρι και το τελικό αποτέλεσμα να αποζημιώνει.

Τέλος, θα ήθελα απλά να τονίσω πως πραγματικά κατάλαβα και μάλιστα με τον πιο απολαυστικό τρόπο πως εκτός από τις σωστά επιλεγμένες πρώτες ύλες, το καλό σούσι το κάνει και ο σωστός τρόπος παρασκευής. Θα το καταλάβετε και εσείς με μια επίσκεψη...

The Sushi Bar: Ο πρωτοπόρος τoυ σούσι στην Ελλάδα γίνεται 18 ετών και το... γιορτάζει!

Μ. Δ.

Info

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - Στίλπωνος 2, Πλατεία Βαρνάβα, τηλ. 210 7524354

ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ - Γ. Βλάχου 38, τηλ. 210 6729333

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - Άτλαντος 1, τηλ. 210 9802111

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Κριτικές

Ροή ειδήσεων

Share