Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Η Μυρσίνη Λαμπράκη στο Base Grill

2 Μαρτίου 2011
Η Μυρσίνη Λαμπράκη στο Base Grill

Λένε ότι το μυστικό της επιτυχίας για καθετί είναι η πίστη και η αγάπη σε αυτό που κάνεις. Αυτό μοιάζει να είναι και το βασικό συστατικό ενός καλού φαγητού, που σε συνδυασμό με την πληθωρική προσωπικότητα του Βαγγέλη και του Σπύρου σε κάνουν να νιώθεις ότι εδώ δεν ήρθες σε ένα ακόμα εστιατόριο, αλλά σε ένα μέρος διαφορετικό, όπου κυριαρχεί το πάθος και το μεράκι για το πιο ψαγμένο μέρος για φρέσκο κρέας στην Αθήνα.

Αν και με είχαν προϊδεάσει ευχάριστα οι φανατικοί θαμώνες και κολλημένοι κρεατοφάγοι της Αθήνας, η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο επιφυλακτική, μονολογώντας «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι». Η παρουσία του Βαγγέλη όμως στο τραπέζι ανέτρεψε τα πάντα και έστειλε την επιφύλαξή μου μια βόλτα μέχρι το Μπουρνάζι.

Εξαρχής εντυπωσιάζουν οι «πατάτες με αβγά», μια παραλλαγή του ελβετικού rosti. Μια τραγανή «πλατοφόρμα» από τριμμένες, τηγανητές πατάτες με 3-4 αβγά πάνω τους. Ο Βαγγέλης σπάζει επί τόπου και διακριτικά τα αυγά μάτια και τα αναμειγνύει -έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει- με τα τραγανά τσιπς και τους κόκκους από το χοντροαλεσμένο πιπέρι. Με την πρώτη μπουκιά απογειώνεσαι, με τη δεύτερη το πιάτο αυτό περνά για πάντα στα γευστικά σου μητρώα, για να το παραγγείλεις σίγουρα και την επόμενη φορά.

Τα επόμενο στοίχημα ήταν η σαλάτα με τον ντάκο. Εγώ προκλητικά σχολίασα ότι τους καλύτερους τους τρώω στην πατρίδα μου, την Κρήτη. Κι όμως, τα επόμενα δέκα λεπτά αναθεώρησα, καθώς το παραδοσιακό συνοδευτικό έφτασε στο τραπέζι περιχυμένος με ένα εξαιρετικά παρθένο, φρουτώδες βουτυράτο, πυκνόρρευστο ελαιόλαδο, με αληθινή και μοσχομυριστή ντομάτα και μπόλικο, ρευστό, λευκό τυρί.

Και μετά ακολούθησε το «βαρύ πυροβολικό»: κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο, καλοσιτεμένο, rare, συνοδεία διαφορετικών αλατιών (από κιτρολέμονο, κέδρο και απλό χοντρό θαλασσινό), που κόπηκε στο τραπέζι αριστοτεχνικά απ' τον Βαγγέλη... Απλώς μαγικά γευστικό!

Το επόμενο πιάτο που επιλέξαμε ήταν μια υπέροχη σπαλομπριζόλα, με εξίσου συναρπαστικά τρυφερή υφή και τέλος η... ναυαρχίδα της γνήσιας κρεατοφαγίας: υπερμεγέθη παϊδάκια προβατίνας και αυτά χυμώδη και πεντανόστιμα.

Το μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κρέας δεν με ενθουσίασε, γιατί το υπερβολικό κρεμμύδι μπούκωνε το στόμα με μια ασυνήθιστη ένταση, αλλά ξετρελάθηκα με τα τηγανητά κολοκυθάκια με τη λαμπερή και τραγανή κρούστα και το ανάλαφρο ντιπ γιαουρτιού.

Δυσκολευτήκαμε αλήθεια να διαλέξουμε μπύρα ανάμεσα στον τεράστιο κατάλογο από διαφορετικές γεύσεις και προορισμούς όλου του κόσμου. Καταλήξαμε στην οργανική St Peters-Best Bitter και δεν το μετανιώσαμε.

Τα γλυκά δεν μπορούν να συναγωνιστούν σε γεύση, πρωτοτυπία και νοστιμιά τα υπόλοιπα πιάτα του μενού, αλλά δεν σε νοιάζει και πολύ, γιατί έχεις φάει τόσο καλά και με τόσο καλό σέρβις που αισθάνεσαι σαν να σε καλέσανε για φαγητό στο σπίτι του καλύτερου καλοφαγά φίλου σου.

Τιμή: €25-30 με μπύρα

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Τρ.-Κυρ. από 13:30 έως αργά το βράδυ.

(Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757 455)

 

Κριτικές

Ροή ειδήσεων

Share