Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μητέρα μου, η μητέρα σου!

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά θα σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο την μητέρα σου, να εκτιμήσεις το δεδομένο για πολλούς, την υγεία, τόσο την δική σου, όσο κυρίως των ανθρώπων που αγαπάς και έχεις δίπλα σου!

25 Οκτωβρίου 2021 23:25
Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μητέρα μου, η μητέρα σου!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μια γυναίκα που έφυγε άδικα στο 56 της χρόνια της! Τώρα θα μου πείτε υπάρχει δίκαιος θάνατος; Φυσικά και όχι. Είναι από τα "τυχερά" της ζωής. Και η Φώφη Γεννημάτα από μικρή είχε μάθει στις ατυχίες, στα δύσκολα! Έδωσε μάχες επιβίωσης. Και μάχες δεν ήταν οι πολιτικές της διαμάχες για τα πιστεύω της. Ο καθένας μας κάνει μια δουλειά, ακολουθεί έναν επαγγελματικά δρόμο που γουστάρει. Η Φώφη Γεννηματά ήταν από τους τυχερούς αφού αυτό που γούσταρε το έκανε επάγγελμα!

Αναφέρομαι φυσικά στις μάχες ζωής που έδωσε από μικρή, όταν σε νεαρή ηλικία έχασε μέσα σε λίγους μήνες μητέρα και πατέρα, ενώ αργότερα και η αδελφή της έδωσε τη δική της μάχη από την οποία βγήκε νικήτρια. Ένα αποτέλεσμα που δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας και η ίδια η Φώφη.

Προσωπικά από τα "πολιτικά" απέχω χρόνια τώρα. Την Φώφη Γεννηματά δεν την είχα ψηφίσει ποτέ, το πιθανότερο ήταν να μην την ψήφιζα και ποτέ αν η μοίρα δεν της είχε γυρίσει την πλάτη και συνέχιζε τους πολιτικούς της αγώνες. Η Φώφη Γεννηματά όμως θα μπορούσε να είναι η μητέρα μου, η μητέρα σου, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, της οικογένειάς σου που θα είχε την ατυχία και ταυτόχρονα τα "κάκαλα" να τα βάλει με την πιο ύπουλη ασθένεια, τον καρκίνο!

Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μητέρα μου, η μητέρα σου!

Η Φώφη Γεννηματά τα έβαλε με τον καρκίνο, έχασε αλλά άφησε πολλά μηνύματα πίσω της! Τα λόγια της για τα παιδιά της, το πως δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα αφήσει τα καμάρια της μόνα τους που τόσο δυσκολεύτηκε να αποκτήσει. Δεν γίνεται να έχεις αισθήματα και να μην σε αγγίξει ο θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Γιατί η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι η μητέρα μου! Μια γυναίκα γύρω στα 60 που, παρά τις επαγγελματίες της δραστηριότητες, έβαζε πάνω από όλα τον ρόλο της μητέρας.

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά θα σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο την μητέρα σου, να εκτιμήσεις το δεδομένο για πολλούς, την υγεία, τόσο την δική σου, όσο κυρίως των ανθρώπων που αγαπάς και έχεις δίπλα σου! Να αγαπάτε λίγο παραπάνω τους δικούς σας ανθρώπους και να το δείχνετε. Η ζωή είναι μικρή...

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share