Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Μαλ@κία το Big Brother, δεν λέω, αλλά δεν σας έβαλε κανείς να το δείτε με το ζόρι

Στην Ελλάδα που η μάστιγα των social media είναι χειρότερη από την πλέμπα του Big Brother!

30 Αυγούστου 2020 18:52
Μαλ@κία το Big Brother, δεν λέω, αλλά δεν σας έβαλε κανείς να το δείτε με το ζόρι
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η νέα τηλεοπτική σεζόν είναι εδώ, οπότε και εμείς άρον άρον αφήνουμε τις διακο(ποιές;) μας και επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας!

Εδώ και λίγες ώρες λοιπόν, όποιο social media και να ανοίξεις, όποια ανάρτηση και αν διαβάσεις παντού η λέξη Big Brother κυριαρχεί. Και όχι άδικα, αφού μιλάμε για το πρώτο ριάλιτι που είχε τεράστια απήχηση στην ελληνική τηλεόραση πριν από μια 20εατία, εκεί στις αρχές της νέας χιλιετίας και πλέον επιστρέφει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες!

Από το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν εκατομμύρια χρήστες του Facebook και του Twitter κράζουν το νέο show του ΣΚΑΙ και τις επιλογές του καναλιού σχετικά με τους πρωταγωνιστές του και όχι μόνο! Κοσμητικά επίθετα δίνουν και παίρνουν, τόσο για τον σταθμό, όσο και για τα άτομα που απαρτίζουν το νέο ριάλιτι! Θέση σχετικά με το Big Brother δεν θα πάρω, άλλωστε το κοινό θα δείξει αν το ενδιαφέρει ή όχι το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Πρεμιέρα Big Brother

Ανάλογα προγράμματα έχουν ακούσει παρόμοιους χαρακτηρισμούς στο πρόσφατο παρελθόν, όπως το Survivor και το Power of Love! Άλλοι τα αγάπησαν, άλλοι όχι... Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε το κατά πόσο αυτά τα shows πρέπει να υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση, αλλά να τονίσω πως ακριβώς τα ίδια πρότζεκτ προβάλλονται σε πολλές χώρες του πλανήτη με τεράστια επιτυχία! Οτιδήποτε μπορεί να ψυχαγωγεί μια μερίδα ανθρώπων σίγουρα θα πρέπει να το βλέπουμε με διαφορετικό μάτι.

Σε εκείνο το κομμάτι που θέλω να σταθώ είναι το γεγονός πως βρε παιδιά κανείς δεν σας έβαλε να το παρακολουθήσετε με το ζόρι! Άλλωστε για τον λόγο ότι αναμένεται να υπάρξει αρκετή... πλέμπα στο ριάλιτι αυτό ο ΣΚΑΙ το έχει βάλει να προβάλλεται στις 23:00 και όχι στις 21:00 ή μεσημέρι όπως σε ανάλογα πρότζεκτ! Οπότε όποιος δεν γουστάρει είτε επιλέγει να κοιμηθεί, είτε κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα στην τηλεόραση! Δεν σας πήραμε το τηλεκοντρόλ και σας επιβάλλαμε με το ζόρι να παρακολουθήσετε Big Brother και τον κάθε τυχαίο τύπο που έχει μπει στο σπίτι! Και με την ευκαιρία, όσον αφορά τα πρότυπα που προβάλλει η τηλεόραση στα παιδιά σας, στο δικό σας χέρι είναι η διαπαιδαγώγησή τους και όχι στον κάθε ΣΚΑΙ!

Προσωπική μου άποψη πως το πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε μεγάλη αποτυχία! Μπορεί η τηλεθέαση στην πρεμιέρα να ήταν υψηλή για το κανάλι του Φαλήρου ωστόσο το αναμενόμενο είναι με τον καιρό τα νούμερα να πάρουν την κατηφόρα και οι όποιες ανάσες επιτυχίας να έρχονται από τον παλιό, καλό Ανδρέα Μικρούτσικο! Αλλά προς Θεού, δεν σας το επέβαλε κανείς. Ούτε αυτό, ούτε το Survivor, ούτε άλλα προγράμματα που κατά καιρούς έχουν ακούσει πολλά!

Big Brother ΣΚΑΙ πρότζεκτ

Και κάτι για το κλείσιμο! Πριν κράξετε σκεφτείτε πως αρκετοί άνθρωποι της παραγωγής, πίσω από τις κάμερες, καμεραμάν, τεχνικοί, μοντάζ, ψυχολόγοι κ.α. εργάζονται για να βγει ένα αποτέλεσμα προς το έξω! Καλό ή κακό θα το κρίνετε εσείς, όμως είναι πολύ άσχημο να κράζετε την δουλειά του άλλου όταν εκείνος δεν κλέβει και προσπαθεί τίμια να βγάλει ένα εισόδημα... Άλλωστε ποια προγράμματα θα προβάλλονται μέσα από τα ιδιωτικά (κυρίως) κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης εσείς τα... προωθείτε μέσα από την τηλεθέασή σας, κανένα πρότζεκτ δεν συνεχίζεται αν είναι ζημιογόνο για το μεγάλο αφεντικό!

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share