Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

"Είμαι 30 χρονών, έχω μεγαλώσει με Μνημόνια και capital controls! Δεν θα αφήσω κανέναν να πατήσει πάνω στο "πτώμα" μου ξανά"

"Είμαι 30 και θέλω επιτέλους να με αφήσετε να ζήσω"

25 Μαρτίου 2020 11:28
Αρθρογράφος: Παναγιώτης Παπανικολάου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ATHENSMAGAZINE EDITOR

Ναι θα το παραδεχτώ, ανήκω στις ηλικίες εκείνων που έχουμε μεγαλώσει με όλες τις ανέσεις, τεχνολογικές και μη! Αρκεί; Είμαι 30 χρονών. 10 χρόνια πριν, όταν άρχισα να στέκομαι σιγά σιγά στα πόδια μου, για να χτίσω την δική μου προσωπικότητα και όχι εκείνη των γονιών μου, έπεσα πάνω στις βαριές επιπτώσεις των Μνημονίων!

Έζησα εκείνο το πρωινό που ο Γιώργος Παπανδρέου από το, μαγευτικό κατά τα αλλά, Καστελόριζο ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Τις επιπτώσεις τις ξέρετε, τις περάσαμε όλοι από την δική μου ηλικία και πάνω, με αποκορύφωμα τα capital controls που έφεραν πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Ελλάδα που σίγουρα δεν θέλουμε να βιώσουμε ξανά!

Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ο κορωνοϊός! Ένας φονικός ιός που σπέρνει τον θάνατο σε ανθρώπους αλλά και στην οικονομία! Όμως παιδιά, δύο βδομάδες μετά τα μέτρα της κυβέρνησης και όλοι έχετε βαλθεί να φέρετε την καταστροφή, που πολύ πιθανόν να έρθει, αλλά χαλαρώστε λίγο! Η οικονομία θα πληγεί παγκόσμια, αν είναι έτσι όλοι οι απανταχού κάτοικοι του πλανήτη αυτού να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό και να πάμε να αυτοκτονήσουμε!

Παναγιώτης Παπανικολάου

Μήπως έχουμε συνηθίσει όλοι σ' αυτή την χώρα να είμαστε λαμόγια και φοβόμαστε τόσο για τις επιπτώσεις που θα έχει; Μάγκες θα χάσουμε όλοι σ' αυτή την ιστορία αλλά για να συνεχίσουμε να ζούμε πρέπει να χάσουμε όλοι, όχι μόνοι οι "μικροί" της ιστορίας! Είμαι 30 χρόνων, έχω περάσει Μνημόνια, capital controls και τώρα αυτό! Έχω δουλέψει ή καλύτερα έχω "πεθάνει" στην δουλειά με 14ωρα και βάλε για 200 και 300 ευρώ! Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν ξέρω τι θα κάνετε, είμαι 30 και ΔΕΝ θα ξαναπεράσω τις ίδιες καταστάσεις! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ και δεν θα αφήσω κανέναν, κύριε Μητοστάκη, να πατήσει πάνω στο "πτώμα" μου ξανά. Σίγουρα υπάρχουν και μεγαλύτεροι που έχουν οικογένειες και ζουν χειρότερες καταστάσεις με δάνεια και έξοδα να τρέχουν, όμως αν δεν αφήνετε έναν νέο να ζήσει πως θα ανταπεξέλθει και ο μεγαλύτερος;

Έχετε πέσει όλοι πάνω από τους ηλικιωμένους, έχετε αναρωτηθεί όμως ένα παιδί στην ηλικία μου πως έχει μεγαλώσει και τι μέλλον έχει; Πως θα ζήσω εγώ αν με κλέβετε; Πως θα κάνω οικογένεια; Πως θα πάω παρακάτω την ζωή μου; Δουλεύω από 16 χρονών και 14 χρόνια μετά δεν είμαι σε θέση να ζήσω μια απλή, τυπική ζωή! Και όχι στερηθεί πράγματα στην ζωή μου. Και δυστυχώς αυτή η ζωή είναι ενός μέσου 30αρη στις μέρες μας, όχι μόνο η δική μου. Χαλαρώστε λίγο εκεί στις τηλεοράσεις και στα social media παιδιά και μην σκορπάτε τον πανικό.

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share