Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η ευτυχία του να είσαι... δυστυχισμένος και όχι μίζερος! Το ένα αλλάζει, το άλλο όχι...

Βρες την δυστυχία μέσα σου για να... ευτυχίσεις!

20 Ιανουαρίου 2020 20:11
Η ευτυχία του να είσαι... δυστυχισμένος και όχι μίζερος! Το ένα αλλάζει, το άλλο όχι...
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ποιο είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος; Εννιά στους δέκα θα σου απαντήσουν η δυστυχία! Όμως όπως ήδη προανέφερα πρόκειται για... συναίσθημα, άρα για κάτι υπαρκτό που βγαίνει από την ψυχή και μπορεί να αλλάξει! Τι είναι εκείνο που δεν μπορεί όμως να βγει από το... πετσί σου; Η μιζέρια!

Ξέρουμε ποιοι είναι μίζεροι άνθρωποι, ακόμα και αν αυτοί απλώς προσπαθούν να κρυφτούν. Ένας μίζερος άνθρωπος δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτός από τον έξω κόσμο με την πρώτη ματιά. Αλλά μέσα του παραμένει μίζερος και σιγά σιγά, όσο περισσότερο τον μαθαίνεις τόσο πιο εύκολα δεν θέλεις να συναναστρέφεσαι μαζί του!

Αν ποτέ νιώσεις δυστυχισμένος σκέψου πως όλα στη ζωή έχουν δύο όψεις, έχει τα πάνω της και τα κάτω της! Σήμερα είσαι δυστυχισμένος, δεν είναι κακό! Αν δεν έχεις υπάρξει δυστυχισμένος άνθρωπος δεν έχεις υπάρξει καν άνθρωπος! Πρόκειται για ένα συναίσθημα που αν δεν το νιώσεις δεν θα δεις το πραγματικό νόημα της ζωής! Γι' αυτό προχώρα! Είναι ευτυχία να είσαι... δυστυχισμένος άνθρωπος! Είναι κάτι ανθρώπινο, αντίθετα με την μιζέρια! Δυστυχισμένος είσαι σήμερα, αύριο στο χέρι σου είναι όλα να το αλλάξεις! Μην κολλήσεις στο χτες, προχώρα!

Αντίθετα μην γίνεις ποτέ μίζερος! Μην σταθείς ποτέ στο τι κάνει ο... απέναντι! Γιατί ο άλλος έχει καλύτερη ζωή από την δική σου! Ο καθένας έχει την ζωή που έχει επιλέξει να έχει, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, η κάθε ζωή έχει το δικό της διαφορετικό νόημα! Όταν σε απασχολεί η ζωή του άλλου, τότε δεν έχει καμία σημασία η δική σου ζωή! Αν δεν σε γεμίζει η ζωή σου, δεν είσαι δυστυχισμένος, μίζερος είσαι!

Και ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός μίζερο ανθρώπου; Δεν παίρνει ποτέ και για κανένα λόγο κανένα ρίσκο στην ζωή του! Αρκείται σε αυτό που έχει και δεν τον... γεμίζει, σχολιάζοντας εκείνο που ο άλλος έχει και θα ήθελε και ο ίδιος! Διεκδίκησε τις... πιθανότητές του για μια καλύτερη ζωή! Ακόμα και να νιώσεις σήμερα δυστυχισμένος, τίποτα δεν είναι μόνιμο, ούτε καν η ίδια ζωή! Γι' αυτό ζήσε! Βρες την δυστυχία μέσα σου για να... ευτυχίσεις και προς Θεού, σταμάτα να είσαι μίζερος και να βλέπεις τα πάντα... αρνητικά! Ζήσε, ταξίδεψε, αγάπησε...

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share