Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αριστεροί με δεξιά τσέπη και υπαρξιακά προβλήματα!

Γράφει ο Τάσος Δούσης!

31 Μαρτίου 2019 14:58
Αριστεροί με δεξιά τσέπη και υπαρξιακά προβλήματα!
Από Τάσος Δούσης

Γράφει ο Τάσος Δούσης

Την αφορμή για το σημερινό άρθρο μου την έδωσε υποψηφιότητά του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή με το ΣΥΡΙΖΑ!

Ποιος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης;

Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ένα παιδί που στη ζωή ποτέ δεν του έλειψε τίποτα. Είναι γόνος μιας πλούσιας οικογένειάς με καταβολές στην αριστερά του Ζαχαρίαδη.

Ο παππούς του Πέτρου Κόκκαλη ήταν φίλος και συνεργάτης του Νίκου Ζαχαριάδη του ΚΚΕ και στη συνέχεια αυτός ο περίφημος γιατρός πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην ανατολική Γερμανία.

Εκεί όπου ο γιος του Σωκράτης κατάφερε να γίνει μέλος του συστήματος της κομμουνιστικής ανατολικής Γερμανίας και να διαπρέψει στον τομέα της πληροφορικής των και των νέων τεχνολογιών.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης πατέρας του Πέτρου Κόκκαλη ήρθε στην Ελλάδα και οφείλει ένα μέρος του πλουτισμού του στην ελεύθερη οικονομία και στα κρατικά έργα.

Είναι γνωστό ότι Σωκράτης Κόκκαλης με την Intracom όταν ο άνθρωπος εκείνος που πήρε με την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχεδόν όλα τα έργα του ΟΤΕ. Έτσι γεννήθηκε η μεγάλη αυτοκρατορία των εταιρειών του.

Δηλαδή με λίγα λόγια ο Σωκράτης Κόκκαλης έγινε πλούσιος από τα κρατικά λεφτά του ελεύθερου καπιταλισμού. Αν και ο ίδιος αριστερός!

Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη είχε πάντα ελεύθερες αναζήτησης στην οικολογία τον πολιτισμό τις τέχνες και τον αθλητισμό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε με το βιοπορισμό του.

Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, κακό είναι όταν τις αναζητήσεις σου τις μεταφράσεις σε πολιτική εκ του ασφαλούς.

Είναι βέβαιο ότι ο Πέτρος Κόκκαλης έχει μια τάση στην υπερβολή και στην μεγαλομανία.

Είναι βέβαιο επίσης ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε και έχει υπαρξιακά διλήμματα άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ποτέ σχεδόν δεν ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του πατέρα του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο Πέτρος Κόκκαλης έχει κοινωνικές ευαισθησίες και θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει στο πολιτικό μέλλον και όραμα της Ευρώπης.

Πώς όμως αληθινά μπορεί να βοηθήσει ένας άνθρωπος σε μια τέτοια κατεύθυνση όταν ο ίδιος ποτέ δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει να βγάζεις χρήματα;

Πως μπορεί να βοηθήσει ένας άνθρωπος όταν η μοναδική δική του αναφορά στην αριστερά έχει να κάνει με τα βιώματά του παππού του και όχι με τα προσωπικά του βιώματα σε μία σύγχρονη ελληνική κοινωνία;

Νομίζω ότι υποψηφιότητά του Πέτρου Κόκκαλη στην Ευρωβουλή είναι μια ενδιαφέρουσα βασική ξεπατικωτούρα και αναφορά των βασικών αντιφάσεων ενός περίεργου υπαρκτού ελληνικού σοσιαλισμού που βιώσαμε στην Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή ο Πέτρος Κόκκαλης είναι συναισθηματικά και ψυχικά με τους ηττημένους του εμφυλίου άρα εκ φύσεως αριστερός.

Στην πράξη όμως του αρέσουν τα αγαθά του καπιταλισμού ,της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο , της εκμετάλλευσης των κρατικών χρημάτων!

Ο πλουτισμός του οφείλεται στα παραπάνω δικαιώματα του κρατικού καπιταλισμού ,τα οποία και θεωρεί φυσικά του δικαιώματα ,τα οποία πηγάζουν από την περιουσία που έχει κάνει ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης από τα κρατικά χρήματα των εταιρειών.

Αυτό είναι που λέμε αριστερός ,με δεξιά τσέπη, τέτοια άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν άραγε στο μέλλον της αριστεράς και του σοσιαλισμού στην Ευρωβουλή; Άγνωστο!

Σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο αληθινοί αριστεροί που με μόχθο έχουν αποκτήσει περιουσία από την ελεύθερη οικονομία και όχι από τον κρατικό κορβανά!

Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν πολλοί και οφείλουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να τους ανακαλύψουν!

Να σας υπενθυμίσουμε ότι εδώ στο AthensMagazine.gr πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε γράψει για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη

Έπεσε το Twitter! Το απίστευτο τρολάρισμα για την υποψηφιότητα του Κόκκαλη

Εκτός από αμηχανία στα στελέχη του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ, η ανακοίνωση του ονόματος του Πέτρου Κόκκαλη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσε«πάρτι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα πληκτρολόγια να παίρνουν φωτιά από αιχμές και σχόλια για την επιλογή του κυβερνώντος κόμματος.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του ονόματος οι χρήστες του Twitter επιδίδονται σε φαρμακερές ατάκες και καυστικό χιούμορ.

Διαβάστε κάποιες από τις αναρτήσεις που εμπνεύστηκαν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κόκκαλη:

Για περισσότερα άρθρα γνώμης και απόψεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share