Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Κίτρινη φυλή»: Γάιδαρος ο ταξιτζής που πέταξε απ έξω την τραυματισμένη στην Βουλιαγμένη η επαγγελματίας

Γράφει ο Τάσος Δούσης

22 Μαρτίου 2019 11:30
«Κίτρινη φυλή»: Γάιδαρος ο ταξιτζής που πέταξε απ έξω την τραυματισμένη στην Βουλιαγμένη η επαγγελματίας

Αυτές τις τελευταίες ημέρες,που έχουμε και μία αληθινά, ισχυρή πανσέληνο, η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί από απανωτά εγκλήματα και αυτοκτονίες!

Τελευταίο και πιο πρόσφατο στο Ελληνικό, εκεί που εκτυλίχθηκε μία οικογενειακή τραγωδία, με πρωταγωνιστή έναν αντιπτέραρχο εν αποστρατεία,που πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του.

Δεν θα μείνω στο έγκλημα καθώς το ρεπορτάζ ανήκει στους αστυνομικούς συντάκτες.
Θα μείνω όμως σε μία εικόνα που εμένα προσωπικά με στεναχώρησε πάρα πολύ και μου έδειξε πόσο προβληματική είναι η κοινωνία μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 50χρονη γυναίκα σε μία απέλπιδα προσπάθεια της να σωθεί, έτρεξε έξω από το σπίτι και ζήτησε από έναν επαγγελματία αυτοκινητιστή ,δηλαδή ταξιτζή,να την μεταφέρει σε ένα νοσοκομείο.

Εκείνος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που είδαμε στα δελτία των ειδήσεων, την πέταξε έξω από το ταξί. Διερωτώμαι, ο ταξιτζής πέταξε έξω την αιμόφυρτη γυναίκα για να μη λερωθεί το ταξί του; Ή γιατί φοβήθηκε να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, μήπως της προξενούσε μεγαλύτερα προβλήματα;

Είναι γνωστό τουλάχιστον σε μένα,ότι σε τροχαία κύριος ατυχήματα ,η μεταφορά του τραυματία απαγορεύεται από ιδιώτες και επιτρέπεται μόνο από επαγγελματίες του ΕΚΑΒ.

Αυτό συμβαίνει ,διότι σε ένα τροχαίο ατύχημα υπάρχει περίπτωση,ο τρόπος μεταφοράς ενός πολυτραυματία να αποβεί μοιραίως!

Αναρωτιέμαι τι σκέφτηκε ο ταξιτζής όταν πέταξε έξω τη γυναίκα που του ζήτησε βοήθεια;

Σκέφτηκε το καλό της πενηντάχρονης; Δηλαδή την είδε διάτρητη από σφαίρες και σκέφτηκε ότι μπορεί να την μεταφέρει σε ένα νοσοκομείο και να πάθει χειρότερα;

Η σκέφτηκε μην του λερώσει με αίμα το ταξί;

Δεν γνωρίζω! Αν ο ταξιτζής σκέφτηκε να μη βάλει μέσα την αιμόφυρτη γυναικά για να μη του λερώσει τη λιμουζίνα ταξί του,τότε δεν είναι άνθρωπος και να με συγχωρεί αλλά είναι γαϊδούρι!

Θα ήθελε να βρεθεί στην ίδια θέση, το παιδί του,η γυναίκα του και ένας συνάδελφος του να μη τους βάλει στο ταξί για να μη λερώσουν τα καθίσματα;

Το δίκιο θα ήταν αν έχει συμβεί αυτό ο ίδιος ο υπουργός μεταφορών να του πάρει την άδεια. Διότι εγώ,παλιά τουλάχιστον, ήξερα ότι οι ταξιτζήδες επιτελούν κοινωνικό έργο και φτάνουν κάποιες στιγμές που το αποδεικνύουν με πράξεις.

Πόσοι και πόσοι δεν είναι οι ταξιτζήδες που μέσα στα αυτοκίνητα τους έχουν γεννήσει γυναίκες;

Ποσες φορές ταξιτζήδες δεν έχουν σώσει ζωές ηλικιωμένων;

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ούτε μπορεί να λέγεται ταξιτζής, ούτε ότι επιτελεί κοινωνικό έργο! Καλό θα ήταν λοιπόν να βγει εκτός δρόμου!

Ο συγκεκριμένος κάνει κακό και στον κλάδο αλλά και στους συνανθρώπους του. Η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να γίνει μάθημα ότι τέτοια άνθρωποι πρέπει να απομακρύνονται. Αν υπήρχε μάλιστα και σωματείο θα έπρεπε να τον έχει διαγράψει από τις λίστες του! Ας το ακούσει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα απόψεων στο Athensmagazine.gr

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share