Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι θέλουν να μας «σκίσουν» και το δείχνουν! Εμείς τι κάνουμε;

Γράφει ο Τάσος Δούσης!

19 Μαρτίου 2019 09:28
Αποκάλυψη: Οι Τούρκοι θέλουν να μας «σκίσουν» και το δείχνουν! Εμείς τι κάνουμε;
Από Τάσος Δούσης

Ας πούμε μερικές αλήθειες που δεν γράφονται και δεν λέγονται σχεδόν ποτέ.

Αλήθεια πρώτη! Η Ελλάδα έχει φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία από το 1974! Από την ήττα στην Κύπρο τον ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Αλήθεια δεύτερη !Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την Τουρκία να υπερισχύει έναντι της Ελλάδας σε στρατιωτική υπέροχη! Η S 400 και τα νέας γενιάς F35 θα δώσουν υπεροπλία στην Τουρκία το 2021-22

Αλήθεια τρίτη η Ελλάδα έχει γίνει προβλέψιμη στον αντίπαλο της ότι λειτουργεί αμυντικά. Οι Τούρκοι μονίμως μας απειλούν και εμείς έχουμε το μόνιμο δόγμα της άμυνας.

Αλήθεια τέταρτη η Τουρκία μονίμως προκαλεί και η Ελλάδα μονίμως κρατάς στάση επιφυλακτική δεν πείθει για τις δυνατότητες και τις στρατηγικές της.

Με βάση αυτές τις τέσσερις αλήθειες θα σας παρακαλούσα να δείτε προσεκτικά την άσκηση «γαλάζια πατρίδα» της Άγκυρας!

Νομίζω ότι πλέον και πιο δύσπιστη έχουν καταλάβει την επιθετική στρατηγική των Τούρκων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν διεκδικεί ευθέως πλέον τον έλεγχο μεγάλων θαλάσσιων περιοχών που ανήκουν στην ελληνική ΑΟΖ ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και βραχονησίδες. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν ένα πρόγραμμα ναυτικών εξοπλισμών που φτάνει στην ναυπήγηση μέχρι και αεροπλανοφόρου.

Πως αντιδρούμε εμείς;

Η λογική λέει να είμαστε σε μόνιμη άμυνα και να προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα νεύρα των Τούρκων. Αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα παίζοντας ουσιαστικά το χαρτί του καλού γείτονα και την προοπτική της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Κοινοτικά.

Με άλλα λόγια η ελληνική διπλωματία και η ελληνική πολιτική λειτουργούν με βάση το τι ισχύει στην Τουρκία πριν τον Ερντογάν. Καλώς η κακώς ,ο Ερντογάν έχει φέρει στην γειτονική χώρα τον ισλαμικό φανατισμό εις βάρος του Κεμαλισμού.

Με λίγα λόγια ο Ερντογάν και οι ακραίοι Τούρκοι Ισλανιστες έχουν πάψει να ασχολούνται με το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας και στην πραγματικότητα χτίζουν το επεκτατικό μέλλον των Τούρκων εις βάρος της χώρας μας.

Συμπέρασμα η λογική να είμαστε καλά παιδιά και να παίζουμε άμυνα, στην Τουρκία, στο μέλλον δεν θα πιάσει.

Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει η χώρα μας να ενισχυθεί άμεσα σε επίπεδο στρατιωτικό υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών και επικοινωνίας. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η χώρα μας να αφήσει την Τουρκία να πάρει κεφάλι στο Αιγαίο.

Η χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρεί ότι στηρίζεται στις χώρες συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Την κρίσιμη στιγμή που η Τουρκία θα κάνει το μεγάλο βήμα θα είμαστε μόνοι μας. Θα πρέπει αποφασιστικά να απαντήσουμε στους Τούρκους δυνατά κάθετα επιθετικά. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει άμεσα να εκσυγχρονιστούν και ιδιαιτέρως το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να ενισχυθεί με μονάδες άμεσης επέμβασης(επιφάνειας)

Η πολεμική μας αεροπορία θα πρέπει να ενισχυθεί με νέα μαχητικά αεροσκάφη ευρωπαϊκά ή αμερικανικά.

Όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο και απίστευτο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι έτοιμες αν και όποτε χρειαστεί ,να χτυπήσουν τους Τούρκους, με ένα συντριπτικό πλήγμα μέσα στη χώρα τους, που αυτό θα συνοδεύεται από κατάκτηση τουρκικού εδάφους.

Η τουρκική επεκτατικότητα απαιτεί σιδερένια αποφασιστικότητα. Η Τουρκία δε σέβεται το διεθνές δίκαιο και αμφισβητεί διαρκώς την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Η πατρίδα δεν έχει πολλούς δρόμους να ακολουθήσει. Ο δρόμος είναι ένας. Πρέπει να επαναφέρουμε το δόγμα
για το πρώτο πλήγμα.
Μπορεί να σας φαίνεται επιθετικό αλλά αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη με τους Τούρκους και αξιοπιστία ότι μπορούμε να τους γυρίσουμε πίσω στη θάλασσα, θα πρέπει να μας υπολογίζουν ως δυνατούς.

Για να μας υπολογίζουν ως δυνατούς ένα πράγμα καταλαβαίνουν οι Τούρκοι!

«Βυθίσατε το ΧΟΡΑ»

Ήταν η περίφημη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν τόλμησαν οι Τούρκοι να βγάλουν ένα πλοίο με γεωτρύπανο για να κάνουνε αυτά κάνουν κάνουμε σήμερα με το «Βαrbaros» στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι τότε αντιλήφθηκαν ξεκάθαρα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το έλεγε και το εννοούσε ότι αν τολμούσε το συγκεκριμένο πλοίο να κάνει έρευνες σε ελληνική ΑΟΖ απλά θα το στέλναμε στον βυθό.

Σε περίπτωση που οι Τούρκοι τολμήσουν να επιτεθούν στην χώρα μας,η Ελλάδα θα πρέπει μέσα στο χάος που δημιουργεί ο πόλεμος, να εισβάλει σε τουρκικό έδαφος.

Στην πολιτική και στον πόλεμο πρέπει να προβλέπεις. Αν λοιπόν οι Τούρκοι θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία τέτοια περιπέτεια (φρενοκομείο)θα πρέπει όταν θα γίνει το μεγάλο «μπαμ» να μπορούμε να πάμε σε διαπραγματεύσεις με ισχυρή θέση. Μην επαναλάβουμε ποτέ ξανά τα λάθη που κάναμε στην Κύπρο.

Πρέπει να κατανοήσουν οι φίλοι και οι εχθροί μας ότι η Ελλάδα όταν λέει ότι θα ισοπεδώσει και θα εξαφανίσει την οποία τουρκική απειλή το λέει το εννοεί και είναι αποφασισμένη να το πράξει.

Έχουμε την ανάγκη λοιπόν για την διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής ενός μετώπου από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θα έχει ως γραμμή την σκληρή αντιμετώπιση της Τουρκίας στις επιθετικές βλέψεις της.

Σας θυμίζουμε και το άρθρο του Τάσου Δούση: Όχι στον έλεγχο των εκβιαστών της προσωπικής μας ζωής. Πως θα προστατευτούμε;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα απόψεων στο Athensmagazine.gr

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share