Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Όχι στον έλεγχο των εκβιαστών της προσωπικής μας ζωής. Πως θα προστατευτούμε;

Γράφει ο Τάσος Δούσης!

18 Μαρτίου 2019 16:04
Όχι στον έλεγχο των εκβιαστών της προσωπικής μας ζωής. Πως θα προστατευτούμε;
Αρθρογράφος: Τάσος Δούσης
ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΣΗΣ

ΕΚΔΟΤΗΣ

Δεν θέλω να σας κάνει καμία εντύπωση! Είναι πλέον δεδομένο, ότι όλοι μας έχουμε πιαστεί σε έναν παγκόσμιο ιστό, όπου τα ηλεκτρονικά μέσα και τα social media κινδυνεύουν να μας οδηγήσουν όλους στον έλεγχο εκβιαστών της προσωπικής μας ζωής!

Θα πρέπει να κατανοήσουμε κάποια στιγμή ότι όλες οι υπηρεσίες που μας παρέχονται δωρεάν όπως τα social media,facebook Instagram κλπ, είναι τα μέσα ακριβώς εκείνα, που έχουν σαν στόχο, να μοιράζουν τα προσωπικά μας δεδομένα μέσω της τεχνολογίας σε υπηρεσίες και εταιρείες που μπορούν εύκολα να μας εκβιάζουν και σε πολλές περιπτώσεις να μας οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

Πόσοι δεν έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας διαρροής προσωπικών δεδομένων τους;

Όχι στον έλεγχο των εκβιαστών της προσωπικής μας ζωής. Πως θα προστατευτούμε;

Αυτά ακριβώς τα προϊόντα,μπορεί να μας παρέχονται δωρεάν, αλλά στην πραγματικότητα τα αληθινά «προϊόντα» είμαστε όλοι εμείς.

Όλοι αυτοί οι γίγαντες της παγκόσμιας τεχνολογίας, αντλούν την αστείρευτη δύναμη τους από το γεγονός ότι τους παρέχουμε εμείς όλα μας τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται εναντίον μας!

Αυτή ακριβώς η εισβολή στα προσωπικά μας δεδομένα μας κάνει εκτεθειμένους. Εκτεθειμένους σε τέτοιο βαθμό όπου υπάρχει περίπτωση να χάσουμε όχι μόνο τις ατομικές μας ελευθερίες, αλλά ακόμη και την περιουσία μας.

Κάμερες και οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους μας φωτογραφίζουν! Οι κατασκευαστές εφαρμογών μοιράζουν τα προσωπικά μας στοιχεία σε μεγάλες εταιρίες.

«Έξυπνες» συσκευές μας παρακολουθούν μέσα στο αυτοκίνητο μας μέσα στο σπίτι μας ακόμη και που ακριβώς «μπαίνουμε» μέσω του διαδικτύου.

Όχι στον έλεγχο των εκβιαστών της προσωπικής μας ζωής. Πως θα προστατευτούμε;

Δεν αργεί η ώρα που θα μας πάρουν τηλέφωνο «εκβιαστές» και θα μας πουν... «Εχθές το βράδυ έκανες σεξ στο διαδίκτυο ή θα μας δώσεις τόσα χρήματα ή θα στείλουμε το βίντεο στη γυναίκα σου»
Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα μας πάρουν τηλέφωνο και θα μας πουν... « Πάσχεις από ηπατίτιδα, η από AIDS, η είσαι Gay και δεν το ξέρουν στην εταιρεία σου δώσε μας 10.000 € για να μην το μάθει κανείς»

Όλες αυτές οι μεγάλες εταιρίες μοιράζουν παράνομα μεταξύ τους τα προσωπικά μας στοιχεία παραβιάζοντας όλα μας τα προσωπικά δεδομένα.

Η συναίνεση μας είναι στην πραγματικότητα ο ατομικός μας θάνατος. Η παγιδεύσει της ζωής μας γίνεται με την άδεια μας το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε και να εξαφανιστούμε από αυτόν τον παγκόσμιο ιστό παρακολουθήσεις!

Τι συμβαίνει όταν παλέψουμε να διαγράφουμε από τις παγκόσμιες τράπεζες πληροφοριών;

Στην πραγματικότητα δεν κατάφερνουμε τίποτα όσο και να προσπαθήσετε σήμερα να ξεφύγετε από τους εκβιαστές της ζωή σας δεν θα τα καταφέρετε.
Κάντε έστω και την ελάχιστη προσπάθεια.

Προσέξτε...υποθετικά πέταξε το κινητό σας! Θα σας βρούνε μέσω της δουλειά σας! Πείτε ότι παρατάτε και την δουλειά σας. Θα σας βρούνε μέσα από το δάνειο της τράπεζας. Πείτε ότι δεν παίρνετε δάνειο. Θα σας βρούνε μέσω των ιατρικών εξετάσεων που έχετε κάνει. Πες ότι είστε υγιείς θα σας βρούνε από την πιστωτική κάρτα!
Θα ανακαλύψουν σε χρόνο μηδέν τι έχετε αγοράσει, ποτέ και για πιο λόγο. Θα ανακαλύψουν την ψωνίζετε στο σουπερμάρκετ τι αγορές έχετε κάνει από το διαδίκτυο σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας.

Πείτε ότι δεν έχετε κάρτα. Θα σας βρούνε από την σύνδεση που έχετε στο σπίτι σας στο διαδίκτυο. Πείτε ότι δεν έχετε καν σύνδεση στο σπίτι σας για το διαδίκτυο. Θα σας βρούνε από τα mail σας.

Θα βρούνε που έχετε στείλει, τι σας έχουνε στείλει, που έχετε ανταποκριθεί, τι έχετε απαντήσει. Θα βρούνε που έχετε ταξιδέψει, σε πιο εστιατόριο έχετε κάνει κράτηση, ποιος σας έχει απαντήσει ακόμα και το mail που σας έχει στείλει ο αδερφός σας.

Και τίποτα απ’ όλα τα παραπάνω να μην έχετε κάνει. Τα βουνά να πάρετε να γίνεται ερημίτης θα σας βρουνε από τις κάμερες που έχουν νόμιμα στους δρόμους, στις τράπεζες, έξω από τα σπιτια μας, στα κινητά που έχει ο γείτονας!

Υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε απ’ όλα αυτά! Υπάρχει τρόπος να αποκτήσουμε και πάλι την ελευθερία μας;

Και τώρα ερχόμαστε στο ζουμί του ρεπορτάζ, διαβάστε μερικούς τρόπους, όπου ίσως, αν έχετέ διάθεση, μπορείτε να ξεφύγετε από αυτόν τον παγκόσμιο αδερφό που απειλεί την προσωπική σας ζωή.

1.Φτιάξτε μία εταιρεία όπου το όνομα του ιδιοκτήτη δεν θα είναι το δικό σας.

2.Ανοίξτε τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα της εταιρείας.

3. Η πιστωτική σας κάρτα προσπαθήστε να έχει πρώτο το όνομα της εταιρείας και όχι το δικό σας.

4.Χρησιμοποιήστε κύριος ρευστό και όχι κάρτες.

5.Αποκτήστε τηλέφωνο με το όνομα των γονιών σας. Δεν ενδιαφέρονται για πρόσωπα που είναι πάνω από 60.

6.Απενεργοποιήστε όλες τις υπηρεσίες GPS του τηλεφώνου σας.

7.Αγοράστε συσκευή που παρέχει μόνο GPS.

8.Μην πάρετε ποτέ στεγαστικό δάνειο ούτε επιχειρηματικό.

9.Μετατρέψετε το router του σπιτιού σας και της εταιρείας σας σε VPN με αυτό τον τρόπο όλες οι κινήσεις στο διαδίκτυο πλασματικά φαίνονται ότι είναι από άλλες πολλαπλές διευθύνσεις.

10. Προσπαθήστε όλα σας τα στοιχεία να είναι κρυπτογραφημένα.

Τώρα θα μου πείτε ότι σας γράφω κατασκοπευτικό θρίλερ και σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ίσως! Κρατήστε όμως αυτό το ρεπορτάζ και το άρθρο ίσως κάποτε σας φανεί χρήσιμο.

Ο Τάσος Δούσης είναι εκδότης-δημοσιογράφος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα απόψεων στο Athensmagazine.gr

 

Απόψεις

Ροή ειδήσεων

Share