Θυμάστε την Αγνή από τον «Αστυνόμο Μπέκα»; Δείτε πώς είναι σήμερα η Ανατολή Αθανασιάδου!

Παράτησε την τηλεόραση αλλά όχι και την υποκριτική

Η Ανατολή Αθανασιάδου ήταν μια ηθοποιός, που είχε κερδίσει το τηλεοπτικό, και δη ανδρικό, κοινό στη δεκαετία του 2000, όταν και είχε εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, με την ίδια όμως να έχει εξαφανιστεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Expand player

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1996. Σπούδασε χορό με τον Βαγγέλη Σειληνό. Παρακολούθησε σεμινάρια-εργαστήρια υποκριτικής καθώς και θεατρικού παιχνιδιού.

Συνεργάστηκε με το θέατρο ΣΤΟΑ στις εξής παραστάσεις: Η Φυλακή του Όλυ Ε. Μπόντ, Το πρόβλημα του Κώστα Β. Ραίση (σε σκην. Θ. Παπαγεωργίου) καθώς και στις παιδικές παραστάσεις Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν Μ. Σμιθ (σε διασκευή Π.Μέντη), Τα μαγικά μαξιλάρια Ε. Τριβιζά (σε σκην. Λ. Πρωτοψάλτη). Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στις παραστάσεις: Το Τραγούδι του Έρωτα (Φ. Γ. Λόρκα) και Υπηρέτης δύο Αφεντάδων Κ. Γκολντόνι (σε σκην. Ν. Νικολάου) και με το θεατρικό οργανισμό ΣΤΙΓΜΗ στις παραστάσεις Σταγόνες πάνω στη καυτή πέτρα Ρ. Β. Φασμπίντερ, Το Χιόνι Μ. Βίσκι, Το Παραμύθι του Έρωτα Ζ. Ζιρωντού, Η Τρελοβγενιώ Ι. Κανιατί, Μια στιγμή πριν Σ. Μπελμπέλ, Είμαι άσχημη Σ. Μπελμπέλ (σε σκην. Γ. Αναστασάκη).

Η τηλεοπτική της παρουσία και η σημερινή της ενασχόληση

Συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές Πρόβα Νυφικού, Είμαστε στον αέρα, Βεντέτα, Και πάλι φίλοι, Κλείσε τα μάτια, Ευτιχισμένες μέρες, Βέτα Κουίν καθώς και σε αυτοτελείς σειρές όπως Εντιμότατοι κερατάδες, Ιστορίες της απέναντη όχθης, Αληθινοί Έρωτες, Αστυνόμος Μπέκας και άλλες.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις εξής ταινίες: Α. Αγελλίδη Οι Ώρες, Ν. Γραματικού Οι Απόντες, Δ. Γιατζουζάκη Μη μου Άπτου, Γ. Πετρόπουλου 6 με έξι, Α. Αριστόπουλου Παίζει ο Θεός με το αλατοπίπερο, καθώς και στις μικρού μήκους ταινίες: Γ. Μπακόλα Το παντρολόγημα, Σ. Στάγκου Η Ρόζα ..κάπως έτσι, Η. Δημητρίου Merry Kitchmas.

Αν και συμμετείχε σε αρκετές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές αλλά και στον κινηματογράφο, τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει η διδασκαλία, η οικογένεια και το θέατρο. Ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και με την ομάδα Dramakaitio, παραμένοντας σήμερα το ίδιο ερωτική με την εποχή, που τη θαυμάσαμε στην τηλεόραση, με έτερη πρωταγωνίστρια είναι σήμερα εντελώς διαφορετική.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αγνώριστος και εξίσου γοητευτικός ο Στέλιος από τη σειρά «Εμείς κι Εμείς»: Πώς είναι σήμερα ο 60χρονος ηθοποιός που αγαπήθηκε όσο λίγοι

Θυμάστε την τραγουδίστρια Ελίνα Κωνσταντοπούλου; - Δείτε πώς είναι και τι κάνει σήμερα