Πρωτοποριακό: Η ΕΡΤ φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την υβριδική τηλεόραση! (Video)

Η ΕΡΤ φέρνει από τη Δευτέρα (4/12) και για πρώτη φορά στην Ελλάδα την υβριδική τηλεόραση, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στο Facebook.

Expand player

«Από την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου… #Πρώτη_η_ΕΡΤ φέρνει μια νέα, απολαυστική τηλεοπτική εμπειρία! Με την #ERThybrid η καινοτομία της υβριδικής τηλεόρασης φτάνει σε όλες τις #SmartTV σε κάθε σπίτι. Στο http://hybrid.ert.gr όλες οι λεπτομέρειες – κι από Δευτέρα, για την τηλεόραση του μέλλοντος πατάμε το κόκκινο κουμπί!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το γλεντάει η 18χρονη κόρη του Πέτρου Κωστόπουλου! - Το ταξίδι της Αλεξάνδρας Κωστοπούλου στις Μπαχάμες που όλοι ζηλέψαμε! (Photo)

Τι είναι η υβριδική τηλεόραση

HbbTV (Υβριδική ευρυζωνική τηλεόραση) είναι ένα νέο πρότυπο μετάδοσης που επιτρέπει σε υπηρεσίες που έχουν μεγάλο όγκο κειμένου, οι οποίες παρέχονται από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα εκπομπής, να ενσωματωθούν ή να συνδεθούν με ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω ευρείας ζώνης σύνδεσης σε μια συνδεδεμένη έξυπνη τηλεόραση.

Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως τηλεοπτική λήψη, Video on Demand (VOD), εφαρμογές που σχετίζονται με το πρόγραμμα και άλλες πλούσιες υπηρεσίες πληροφόρησης, πέρα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες ψηφιακού teletext, όλα απευθείας στην τηλεόραση σε μια απρόσκοπτη εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξέλιξη - βόμβα στην υπόθεση του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη! Τα δύο νέα πρόσωπα που ανατρέπουν τα πάντα!

Οι υπηρεσίες HbbTV μπορούν να ενεργοποιηθούν με διάφορους τρόπους, με τον πιο δημοφιλές να είναι το πάτημα του Κόκκινου κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Οι χρήστες συνήθως εξερευνούν υπηρεσίες με τα παραδοσιακά πλήκτρα πλοήγησης (συμπεριλαμβανομένου του πλήκτρου OK και των κόκκινων, πράσινων, κίτρινων, μπλε).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντώνη, εσύ; Η πρόστυχη ανάρτηση του Σρόιτερ που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media!

Η τρέχουσα έκδοση της προδιαγραφής HbbTV περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την “προσαρμοστική ροή” βίντεο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης,εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HbbTV, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.hbbtv.org.

Δείτε το βίντεο: