Η τέχνη της πέτσας: Μαρινάδα για λαχταριστό πασχαλινό αρνάκι

Σκέτο «λουκούμι»!

Ετοιμάζεστε πυρετωδώς για το αυριανό πασχαλινό τραπέζι; Θέλετε το Πασχαλινό αρνί να γίνει σκέτο λουκούμι με απίστευτη γεύση και άρωμα και όλοι να παραμιλάνε;

Τότε αυτή η μαρινάδα σας χρειάζεται επειγόντως! Δοκιμασμένη και ανεπανάληπτη!

Expand player

Ας δούμε τι προτείνει το daddycool.gr

Γευτείτε επίσης: Πασχαλινό αρνάκι και κατσικάκι: 2 συνταγές «λουκούμι» για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Υλικά

Λεμονι Χυμό από 1½
Σκορδο 2 σκελίδες λιωμένο
Κρασι 1 νεροπότηρο λευκό
Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Είναι μαρινάδα που απευθύνεται σε Πασχαλινό αρνί που θα ψηθεί στον φούρνο. Έτσι αν μένετε σε πολυκατοικία και δεν μπορείτε να σουβλίσετε αυτή η μαρινάδα θα κάνει το αρνί φούρνου να μοιάζει σε γεύση με σούβλας. Δοκιμασμένη και πεντανόστιμη.

Αρχικά στο μούλτι χτυπάμε την ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λευκό κρασί μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Στην συνέχεια ακουμπάμε το αρνί σε μία λεκάνη και το περιχύνουμε με το μείγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον, γυρίζοντας το που και που. Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για ψήσιμο.

Αυτήν την μαρινάδα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και σε χοιρινό κρέας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αρνί στη σούβλα: Τα 3 υλικά στη μαρινάδα που θα κάνουν το κρέας να μην μυρίζει

Αυτός είναι ο λόγος που σουβλίζουμε αρνί το Πάσχα - Το έθιμο και οι συμβολισμοί