Το κόλπο της Βέφας Αλεξιάδου: Κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Πόλη - Το μυστικό υλικό στον κιμά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Η Βέφα Αλεξιάδου μοιράστηκε μια συνταγή από την Πόλη για κοκκινιστά κεφτεδάκια και αποκάλυψε το κόλπο της με το μυστικό υλικό που βάζει στον κιμά.

Expand player

Με την ευκαιρία, αν σας αρέσουν τα τραγανά κεφτεδάκια, αυτό είναι το κόλπο με το λάδι που πρέπει να ξέρετε.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμάς
  • 2 φέτες ψίχα ψωμί ολικής
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Υλικά για την σάλτσα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κιλό ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκιες)
  • Θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο

Ροδίζουμε ελαφρά για 2 λεπτά, προσθέτουμε ντομάτες, ζάχαρη

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζει για 10 λεπτά

Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για 10 λεπτά

Το στίβουμε και το κάνουμε ψίχουλα, με τα χέρια

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ψίχουλα ψωμιού, κιμά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αυτό, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι

Ζυμώνουμε καλά, όχι υπερβολικά

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια

Σε τηγάνι τα σωτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο

Τα ρίχνουμε στο άλλο τηγάνι με τη σάλτσα

Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι και πιπέρι

Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Η μυστική συνταγή του Γιάννη Λουκάκου: Κεφτεδάκια του «ονείρου» με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε τη μυστική του συνταγή για κεφτεδάκια του «ονείρου» με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ.

Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

Υλικά

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 120 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μυρωδάτα κεφτεδάκια: Το υλικό στον κιμά που θα κάνει όσους δοκιμάσουν να παραμιλούν

Σας λύνουμε την απορία μια και καλή: Αυτός είναι ο κατάλληλος κιμάς για τα μπιφτέκια