Μπιφτέκια με βρώμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους

Σερβίρετε με λεμονάτες πατάτες

Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους... Με την ευκαιρία, δείτε εδώ το πανέξυπνο tip για να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια σας ποτέ ξανά.

Expand player

Υλικά

  • 8 πατάτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κομμάτι/ια κουτάκι μπύρα (350ml)
  • 2-3 κλων. φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. κιμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ντομάτα (τριμμένη)
  • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
  • 1 κ.σ. ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις λεμονάτες πατάτες

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15 λεπτά, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για τα μπιφτέκια με βρώμη

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν.

Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.

Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50 λεπτά, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε).

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Καταστρέφει τα μπιφτέκια σας - Το μέγα σφάλμα με την τριμμένη ντομάτα στον κιμά

Μπιφτέκια για μερακλήδες: Τα 5 tips των σεφ για να βγαίνουν αφράτα και ζουμερά